جشن پاییزی در چین: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی « == جشن نیمه­ی ماه(جشن پاییزی) == جشن نیمه­ی ماه پاییزی، پس از جشن بهاره بزرگ­ترین جشن چینی­ها به شمار می­رود. این جشن که در پانزدهمین روز از ماه هشتم به تقویم کشاورزی چین برگزار می­شود، با پرستش ماه توسط امپراتوران گذشته ارتباط دارد. در دوران با...» ایجاد کرد)
 
خط ۱: خط ۱:
[[پرونده:Moon festival image.jpg|بندانگشتی|کیک ماه]]
جشن نیمه­‌ی ماه پاییزی، پس از جشن بهاره بزرگ­ترین جشن چینی­‌ها به شمار می‌­رود. این جشن که در پانزدهمین روز از ماه هشتم به تقویم کشاورزی [[چین]] برگزار می­‌شود، با پرستش ماه توسط امپراتوران گذشته ارتباط دارد. در دوران باستان پادشاهان چین در بهار خورشید و در پاییز ماه را ستایش می­‌کردند. درباریان و مردم نیز با تأسی به امپراتوران، این روز را گرامی داشته و به جشن و شادمانی می‌­پرداختند. این آیین در دوران سلسله‌­ی تانگ، به یک آیین رسمی تبدیل و در سرتاسر کشور چین گرامی داشته شده و به «جشن نیمه­‌ی پاییز» یا «فستیوال ماه» معروف شد.


== جشن نیمه­ی ماه(جشن پاییزی) ==
مردم در این روز با پختن کیک مخصوص به نام «[[کیک ماه]]» آن را به هم هدیه داده و از این طریق علاقه و محبت خود را به یکدیگر نشان می­‌دهند. گفته می­‌شود که قرص ماه در این روز به زمین نزدیک­تر و نسبت به شب­‌های دیگر کامل­‌تر است. لذا، مردم این نزدیکی را نماد محبت و نزدیکی اعضای خانواده نسبت به هم تلقی کرده و با تهیه­ و خوردن و اهدا کردن کیک ماه به یکدیگر، این روز را جشن می­‌گیرند.<ref>سابقی، علی محمد (1392). جامع فرهنگ و ملل چین. تهران: انتشارات الهدی، جلد--- ص---</ref>
جشن نیمه­ی ماه پاییزی، پس از جشن بهاره بزرگ­ترین جشن چینی­ها به شمار می­رود. این جشن که در پانزدهمین روز از ماه هشتم به تقویم کشاورزی چین برگزار می­شود، با پرستش ماه توسط امپراتوران گذشته ارتباط دارد. در دوران باستان پادشاهان چین در بهار خورشید و در پاییز ماه را ستایش می­کردند. درباریان و مردم نیز با تأسی به امپراتوران، این روز را گرامی داشته و به جشن و شادمانی می­پرداختند. این آیین در دوران سلسله­ی تانگ، به یک آیین رسمی تبدیل و در سرتاسر کشور چین گرامی داشته شده و به «جشن نیمه­ی پاییز» یا «فستیوال ماه» معروف شد.


مردم در این روز با پختن کیک مخصوص به نام«کیک ماه» آن را به هم هدیه داده و از این طریق علاقه و محبت خود را به یکدیگر نشان می­دهند. گفته می­شود که قرص ماه در این روز به زمین نزدیک­تر و نسبت به شب­های دیگر کامل­تر است. لذا، مردم این نزدیکی را نماد محبت و نزدیکی اعضای خانواده نسبت به هم تلقی کرده و با تهیه­ و خوردن و اهدا کردن کیک ماه به یکدیگر، این روز را جشن می­گیرند.
== کتابشناسی ==

نسخهٔ ‏۱۰ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۱:۲۵

کیک ماه

جشن نیمه­‌ی ماه پاییزی، پس از جشن بهاره بزرگ­ترین جشن چینی­‌ها به شمار می‌­رود. این جشن که در پانزدهمین روز از ماه هشتم به تقویم کشاورزی چین برگزار می­‌شود، با پرستش ماه توسط امپراتوران گذشته ارتباط دارد. در دوران باستان پادشاهان چین در بهار خورشید و در پاییز ماه را ستایش می­‌کردند. درباریان و مردم نیز با تأسی به امپراتوران، این روز را گرامی داشته و به جشن و شادمانی می‌­پرداختند. این آیین در دوران سلسله‌­ی تانگ، به یک آیین رسمی تبدیل و در سرتاسر کشور چین گرامی داشته شده و به «جشن نیمه­‌ی پاییز» یا «فستیوال ماه» معروف شد.

مردم در این روز با پختن کیک مخصوص به نام «کیک ماه» آن را به هم هدیه داده و از این طریق علاقه و محبت خود را به یکدیگر نشان می­‌دهند. گفته می­‌شود که قرص ماه در این روز به زمین نزدیک­تر و نسبت به شب­‌های دیگر کامل­‌تر است. لذا، مردم این نزدیکی را نماد محبت و نزدیکی اعضای خانواده نسبت به هم تلقی کرده و با تهیه­ و خوردن و اهدا کردن کیک ماه به یکدیگر، این روز را جشن می­‌گیرند.[۱]

کتابشناسی

  1. سابقی، علی محمد (1392). جامع فرهنگ و ملل چین. تهران: انتشارات الهدی، جلد--- ص---