ورزش در بنگلادش: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''ورزش''' مردم بنگلادش، مانند سایر مردم دیگر کشورها به انجام ورزشهای مختلف عشق می ورزند. از میان انواع ورزش ها، دو ورزش کریکت و کبادی بیش از همه، توجه و اقبال عمومی را به خود جلب کرده است. در واقع مردم به این دو، به منزله ورزش توجه می کنند. فوتبال...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۴ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۳ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''ورزش'''
[[پرونده:ورزش در بنگلادش.jpg|بندانگشتی|ورزش در بنگلادش، قابل بازیابی از https://www.tbsnews.net/sports/open-letter-bangladesh-cricket-team-beginning-end-732502]]مردم [[بنگلادش]]، مانند سایر مردم دیگر کشورها به انجام ورزشهای مختلف عشق می‌ورزند. از میان انواع ورزش‌ها، دو ورزش کریکت و کبادی بیش از همه، توجه و اقبال عمومی را به خود جلب کرده است. در واقع مردم به این دو، به منزله ورزش توجه می‌کنند. فوتبال، راگبی و‌هاکی نیز در درجه دوم قرار دارند. سایر ورزش‌ها بعد از این‌ها در میان مردم رایج است.


مردم بنگلادش، مانند سایر مردم دیگر کشورها به انجام ورزشهای مختلف عشق می ورزند. از میان انواع ورزش ها، دو ورزش کریکت و کبادی بیش از همه، توجه و اقبال عمومی را به خود جلب کرده است. در واقع مردم به این دو، به منزله ورزش توجه می کنند. فوتبال، راگبی و هاکی نیز در درجه دوم قرار دارند. سایر ورزش ها بعد از این ها در میان مردم رایج است.
=== بازی کریکت ===
کریکت مشهورترین و پرطرفدارترین ورزش نه تنها در بنگلادش که در تمام کشورهای شبه قاره هند است. این بازی سنتی، تاریخی دیرپای در این سرزمین دارد. تیم ملی این کشور یکی از تیمهای سرشناس در جهان است و از بازیکنان توانمند و مشهور بومی و تعداد‌اند کی بازیکنان خارجی تشکیل شده است. علامت مشخص این تیم، ببر سلطنتی بنگال است که با آن در جهان شناخته می‌شوند. فرهنگ این بازی، پدیده تازه‌ای در کشور نیست، زیرا قدمتی طولانی در شبه قاره هند دارد و نخستین بار انگلیسی‌ها آن را در این سرزمین معرفی کردند. مشهورترین کریکت بازان این کشور از گذشته تا کنون عبارت‌اند از:
*قاضی حبیب البشار، کاپیتان سابق تیم کریکت [[بنگلادش]]؛
*محمد اشرف المحمد، کاپیتان سابق تیم کریکت [[بنگلادش]](Mohammad Ashraful - Cricketer -a former captain of the Bangladeshi cricket team)؛
*تمیم اقبال(Tamim Iqbal)، باز تهاجمی  (Cricketer, aggressive opening batsman)
*مرتضی مشرف، معاون سابق کاپیتان تیم کریکت [[بنگلادش]](Mashrafe Mortaza - Cricketer, pace bowler, former vice captain of the Bangladeshi cricket team)؛
*محمد رفیق، کریکت باز تهاجمی (Mohammad Rafique - Cricketer, spin bowler)؛
*شکیب الحسن، کاپیتان سابق تیم کریکت [[بنگلادش]]، کریکت Wisden از سال 2009(Shakib Al Hasan - Cricketer, batsman, spin bowler, former captain of the Bangladeshi cricket team, Wisden cricketer of the year 2009)
*مشفق محمد رحیم، دریچه حافظ batsman، کاپیتان فعلی تیم کریکت [[بنگلادش]](Mohammad Mushfiqur Rahim - Cricketer, wicket keeper batsman, present captain of the Bangladeshi cricket team).


     
=== بازی کبادی ===
کبادی بازی ملی است. نام قومی و محلی این بازی «ها، دو دو» می‌باشد. این بازی در شهر و روستا انجام می‌شود. برای انجام این بازی در محیطی مشخص به صورت مستطیل شکل خط کشی کرده و مابین مستطیل را مرز بندی می‌کنند. بنابر این مستطیل به دو قسمت تقسیم می‌شود. بازیکنان به دو گروه یازده نفری تقسیم می‌شوند. در آغاز بازی یک نفراز میان جمع بازیکنان گروه اول با صدای کبادی به طرف گروه دوم حمله می‌کند و سعی در لمس کردن یک یا چند نفر از گروه دوم دارد. بدین صورت که اگر بازیکنان طرف مقابل را با دست یا پای خود لمس کند و فوریً به محدوده خط کشی گروه خودش باز گردد، برنده محسوب می‌شود؛ به ترتیب نفرات دوم و سوم و یازدهم بدین عمل دست می‌زنند و تعداد بازندگان حریف مقابل، پیروزی گروه اول را بدنبال دارد. در این بازی یک نکته دیگر نیز مهم است و آن اینکه هنگامی‌ که بازیکن گروه اول وارد محدوده گروه مقابل می‌شود، اگر توانست دست یا پایش را به حریفان بزند و به محدوده خودش برگردد، پس پیروز می‌شود، ولی اگر حریفان او را طی حمله اش غافلگیر کردند، شخص حمله کننده بازنده محسوب می‌شود. شخص بازنده به محدوده خودش باز می‌گردد و اگر یاران وی توانستند بر حریفان مقابل پیروز شوند، گروه آن‌ها نیز پیروز می‌شوند. اما اگر یاران شخص بازنده نیز در این بازی بازنده اعلام شوند، نتیجه بازی به نفع حریفان مقابل ثبت می‌شود.


'''3. 8. 1. بازی کریکت'''
نکته مهم: شایان ذکر است که عین همین بازی در ناحیه غرب ایران، در استان لرستان به نام بازی "طاق پیل اشکسه" وجود دارد و شیوه بازی و امتیاز دهی آن کاملا شبیه به کبادی است<ref>توسلی، محمد مهدی، علی زاده کندی، عزیز، توسلی، سینا(1391). جامعه و فرهنگ [[بنگلادش]]. تهران: [https://www.icro.ir/ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی]( در دست انتشار)</ref>.  
==نیز نگاه کنید به==
[[ورزش در چین]]؛ [[ورزش در ژاپن]]؛ [[ورزش در روسیه]]؛ [[ورزش در کانادا]]؛ [[ورزش در مصر]]؛ [[ورزش در لبنان]]؛ [[ورزش در افغانستان]]؛ [[ورزش در سنگال]]؛ [[ورزش در کوبا]]؛ [[ورزش در آرژانتین]]؛ [[ورزش در فرانسه]]؛ [[ورزش در مالی]]؛ [[ورزش در سوریه]]؛ [[ورزش در ساحل عاج]]؛ [[ورزش در زیمبابوه]]؛ [[ورزش در اوکراین]]؛ [[ورزش در اردن]]؛ [[ورزش در اسپانیا]]؛ [[ورزش در اتیوپی]]؛ [[ورزش در سیرالئون]]؛ [[ورزش در قطر]]؛ [[ورزش در تونس]]؛ [[ورزش در گرجستان]]؛ [[ورزش در قزاقستان]]؛ [[ورزش در تایلند]]


کریکت مشهورترین و پرطرفدارترین ورزش نه تنها در بنگلادش که در تمام کشورهای شبه قاره هند است. این بازی سنتی، تاریخی دیرپای در این سرزمین دارد. تیم ملی این کشور یکی از تیمهای سرشناس در جهان است و از بازیکنان توانمند و مشهور بومی و تعداد اندکی بازیکنان خارجی تشکیل شده است. علامت مشخص این تیم، ببر سلطنتی بنگال است که با آن در جهان شناخته می شوند. فرهنگ این بازی، پدیده تازه ای در کشور نیست، زیرا قدمتی طولانی در شبه قاره هند دارد و نخستین بار انگلیسی ها آن را در این سرزمین معرفی کردند. مشهورترین کریکت بازان این کشور از گذشته تا کنون عبارت اند از:
== کتابشناسی ==
 
<references />
·    قاضی حبیب البشار،  کاپیتان سابق تیم کریکت بنگلادش؛
[[رده:ورزش]]
 
·  Mohammad Ashraful - Cricketer -a former captain of the Bangladeshi cricket team محمد اشرف المحمد، کاپیتان سابق تیم کریکت بنگلادش؛
 
·  Tamim Iqbal - Cricketer, aggressive opening batsman تمیم اقبال،  batsman باز تهاجمی؛
 
·  Mashrafe Mortaza - Cricketer, pace bowler, former vice captain of the Bangladeshi cricket team. مرتضی مشرف، معاون سابق کاپیتان تیم کریکت بنگلادش؛
 
·  Mohammad Rafique - Cricketer, spin bowler محمد رفیق، کریکت باز تهاجمی؛
 
·  Shakib Al Hasan - Cricketer, batsman, spin bowler, former captain of the Bangladeshi cricket team, Wisden cricketer of the year 2009 شکیب الحسن، batsman، کاپیتان سابق تیم کریکت بنگلادش، کریکت Wisden از سال 2009؛
 
·  Mohammad Mushfiqur Rahim - Cricketer, wicket keeper batsman, present captain of the Bangladeshi cricket team.  مشفق محمد رحیم، دریچه حافظ batsman، کاپیتان فعلی تیم کریکت بنگلادش.
 
'''3. 8. 2. بازي كبادي'''
 
کبادی بازی ملی است. نام قومي و محلي اين بازي «ها، دو دو» مي باشد. اين بازي در شهر و روستا انجام مي شود. براي انجام اين بازي در محيطي مشخص به صورت مستطيل شكل خط كشي كرده و مابين مستطيل را مرز بندي مي كنند. بنابر اين مستطيل به دو قسمت تقسيم مي شود. بازيكنان به دو گروه يازده نفري تقسيم مي شوند. در آغاز بازي يك نفراز ميان جمع بازيكنان گروه اول با صداي كبادي به طرف گروه دوم حمله مي كند و سعي در لمس كردن يك يا چند نفر از گروه دوم دارد. بدين صورت كه اگر بازيكنان طرف مقابل را با دست يا پاي خود لمس كند و فوریً به محدودة خط كشي گروه خودش باز گردد، برنده محسوب مي شود؛ به ترتيب نفرات دوم و سوم و يازدهم بدين عمل دست مي زنند و تعداد بازندگان حريف مقابل، پيروزي گروه اول را بدنبال دارد. در اين بازي يك نكتة ديگر نيز مهم است و آن اينكه هنگامي كه بازيكن گروه اول وارد محدودة گروه مقابل مي شود، اگر توانست دست يا پايش را به حريفان بزند و به محدودة خودش برگردد، پس پيروز مي شود، ولي اگر حريفان او را طي حمله اش غافلگير كردند، شخص حمله كننده بازنده محسوب مي شود. شخص بازنده به محدودة خودش باز مي گردد و اگر ياران وی توانستند بر حريفان مقابل پيروز شوند، گروه آن ها نيز پيروز مي شوند. اما اگر ياران شخص بازنده نيز در اين بازي بازنده اعلام شوند،  نتيجة بازي به نفع حريفان مقابل ثبت مي شود.
 
نکته مهم: شایان ذکر است که عین همین بازی در ناحیه  غرب ایران، در استان لرستان به نام بازی "طاق پیل اشکسه" وجود دارد و شیوه بازی و امتیاز دهی آن کاملا شبیه به کبادی است.  

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۱ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۲۰:۲۴

ورزش در بنگلادش، قابل بازیابی از https://www.tbsnews.net/sports/open-letter-bangladesh-cricket-team-beginning-end-732502

مردم بنگلادش، مانند سایر مردم دیگر کشورها به انجام ورزشهای مختلف عشق می‌ورزند. از میان انواع ورزش‌ها، دو ورزش کریکت و کبادی بیش از همه، توجه و اقبال عمومی را به خود جلب کرده است. در واقع مردم به این دو، به منزله ورزش توجه می‌کنند. فوتبال، راگبی و‌هاکی نیز در درجه دوم قرار دارند. سایر ورزش‌ها بعد از این‌ها در میان مردم رایج است.

بازی کریکت

کریکت مشهورترین و پرطرفدارترین ورزش نه تنها در بنگلادش که در تمام کشورهای شبه قاره هند است. این بازی سنتی، تاریخی دیرپای در این سرزمین دارد. تیم ملی این کشور یکی از تیمهای سرشناس در جهان است و از بازیکنان توانمند و مشهور بومی و تعداد‌اند کی بازیکنان خارجی تشکیل شده است. علامت مشخص این تیم، ببر سلطنتی بنگال است که با آن در جهان شناخته می‌شوند. فرهنگ این بازی، پدیده تازه‌ای در کشور نیست، زیرا قدمتی طولانی در شبه قاره هند دارد و نخستین بار انگلیسی‌ها آن را در این سرزمین معرفی کردند. مشهورترین کریکت بازان این کشور از گذشته تا کنون عبارت‌اند از:

  • قاضی حبیب البشار، کاپیتان سابق تیم کریکت بنگلادش؛
  • محمد اشرف المحمد، کاپیتان سابق تیم کریکت بنگلادش(Mohammad Ashraful - Cricketer -a former captain of the Bangladeshi cricket team)؛
  • تمیم اقبال(Tamim Iqbal)، باز تهاجمی (Cricketer, aggressive opening batsman)
  • مرتضی مشرف، معاون سابق کاپیتان تیم کریکت بنگلادش(Mashrafe Mortaza - Cricketer, pace bowler, former vice captain of the Bangladeshi cricket team)؛
  • محمد رفیق، کریکت باز تهاجمی (Mohammad Rafique - Cricketer, spin bowler)؛
  • شکیب الحسن، کاپیتان سابق تیم کریکت بنگلادش، کریکت Wisden از سال 2009(Shakib Al Hasan - Cricketer, batsman, spin bowler, former captain of the Bangladeshi cricket team, Wisden cricketer of the year 2009)
  • مشفق محمد رحیم، دریچه حافظ batsman، کاپیتان فعلی تیم کریکت بنگلادش(Mohammad Mushfiqur Rahim - Cricketer, wicket keeper batsman, present captain of the Bangladeshi cricket team).

بازی کبادی

کبادی بازی ملی است. نام قومی و محلی این بازی «ها، دو دو» می‌باشد. این بازی در شهر و روستا انجام می‌شود. برای انجام این بازی در محیطی مشخص به صورت مستطیل شکل خط کشی کرده و مابین مستطیل را مرز بندی می‌کنند. بنابر این مستطیل به دو قسمت تقسیم می‌شود. بازیکنان به دو گروه یازده نفری تقسیم می‌شوند. در آغاز بازی یک نفراز میان جمع بازیکنان گروه اول با صدای کبادی به طرف گروه دوم حمله می‌کند و سعی در لمس کردن یک یا چند نفر از گروه دوم دارد. بدین صورت که اگر بازیکنان طرف مقابل را با دست یا پای خود لمس کند و فوریً به محدوده خط کشی گروه خودش باز گردد، برنده محسوب می‌شود؛ به ترتیب نفرات دوم و سوم و یازدهم بدین عمل دست می‌زنند و تعداد بازندگان حریف مقابل، پیروزی گروه اول را بدنبال دارد. در این بازی یک نکته دیگر نیز مهم است و آن اینکه هنگامی‌ که بازیکن گروه اول وارد محدوده گروه مقابل می‌شود، اگر توانست دست یا پایش را به حریفان بزند و به محدوده خودش برگردد، پس پیروز می‌شود، ولی اگر حریفان او را طی حمله اش غافلگیر کردند، شخص حمله کننده بازنده محسوب می‌شود. شخص بازنده به محدوده خودش باز می‌گردد و اگر یاران وی توانستند بر حریفان مقابل پیروز شوند، گروه آن‌ها نیز پیروز می‌شوند. اما اگر یاران شخص بازنده نیز در این بازی بازنده اعلام شوند، نتیجه بازی به نفع حریفان مقابل ثبت می‌شود.

نکته مهم: شایان ذکر است که عین همین بازی در ناحیه غرب ایران، در استان لرستان به نام بازی "طاق پیل اشکسه" وجود دارد و شیوه بازی و امتیاز دهی آن کاملا شبیه به کبادی است[۱].  

نیز نگاه کنید به

ورزش در چین؛ ورزش در ژاپن؛ ورزش در روسیه؛ ورزش در کانادا؛ ورزش در مصر؛ ورزش در لبنان؛ ورزش در افغانستان؛ ورزش در سنگال؛ ورزش در کوبا؛ ورزش در آرژانتین؛ ورزش در فرانسه؛ ورزش در مالی؛ ورزش در سوریه؛ ورزش در ساحل عاج؛ ورزش در زیمبابوه؛ ورزش در اوکراین؛ ورزش در اردن؛ ورزش در اسپانیا؛ ورزش در اتیوپی؛ ورزش در سیرالئون؛ ورزش در قطر؛ ورزش در تونس؛ ورزش در گرجستان؛ ورزش در قزاقستان؛ ورزش در تایلند

کتابشناسی

  1. توسلی، محمد مهدی، علی زاده کندی، عزیز، توسلی، سینا(1391). جامعه و فرهنگ بنگلادش. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی( در دست انتشار)