مراكز دینى ایران در گرجستان: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
اولین مرکز تأسیس شده در آن‏جا، مدارس علمیه سازمان مدارس خارج از کشور است. که فعالیت‏‌هاى ساختمانى آن از سال 76 آغاز و در اردیبهشت سال 77 به تمام رسیده است. سازمان مدارس با ارسال نماینده تام‏‌الاختیار به [[گرجستان]] دو مدرسه علمیه را یکى در پایتخت، نزدیک تنها مسجد شیعیان در شهر [[تفلیس]] تأسیس کرد. این مسجد در مرکز شهر [[تفلیس]] قرار دارد و در یونسکو ثبت شده است.


==== مراكز دینى ایران در گرجستان‏ ====
در حال حاضر در آن مدرسه که به نام امیرالمؤمنین مزین شده است 20 نفر مشغول تحصیل مى‏‌باشند. مدرسه به صورت شبانه روزى است و طلاب مدرسه از [[تفلیس]] و اطراف مى‌باشند. برخى از افرادى که در سال 77 در آن مدرسه شروع به تحصیل کردند، در حال حاضر در مرکز جهانى مشغول هستند. مدرسه دوم، به نام مدرسه امام رضا(ع) در شهر مارنئولى است که همزمان با مدرسه امیرالمؤمنین(ع) تأسیس شد. این مدرسه 35 طلبه دارد و به صورت شبانه روزى اداره مى‏‌شود. در هر مدرسه یک استاد ایرانى و یک استاد بومى تدریس مى‌‏کند. طلاب مدرسه ضمن داشتن معافیت سربازى، اجازه اشتغال دینى در مناطق خودشان را دارند. برخلاف طلاب آذربایجان که این شرایط را ندارند.
اولین مركز تأسیس شده در آن‏جا، مدارس علمیه سازمان مدارس خارج از كشور است. كه فعالیت‏هاى ساختمانى آن از سال 76 آغاز و در اردیبهشت سال 77 به تمام رسیده است. سازمان مدارس با ارسال نماینده تام‏الاختیار به [[گرجستان]] دو مدرسه علمیه را یكى در پایتخت، نزدیك تنها مسجد شیعیان در شهر [[تفلیس]] تأسیس كرد. این مسجد در مركز شهر تفلیس قرار دارد و در یونسكو ثبت شده است.


در حال حاضر در آن مدرسه كه به نام امیرالمؤمنین مزین شده است 20 نفر مشغول تحصیل مى‏باشند. مدرسه به صورت شبانه روزى است و طلاب مدرسه از تفلیس و اطراف مى‏باشند. برخى از افرادى كه در سال 77 در آن مدرسه شروع به تحصیل كردند، در حال حاضر در مركز جهانى مشغول هستند. مدرسه دوم، به نام مدرسه امام رضا(ع) در شهر مارنئولى است كه همزمان با مدرسه امیرالمؤمنین(ع) تأسیس شد. این مدرسه 35 طلبه دارد و به صورت شبانه روزى اداره مى‏شود. در هر مدرسه یك استاد ایرانى و یك استاد بومى تدریس مى‏كند. طلاب مدرسه ضمن داشتن معافیت سربازى، اجازه اشتغال دینى در مناطق خودشان را دارند. برخلاف طلاب آذربایجان كه این شرایط را ندارند.
متأسفانه با وجود اینکه مدارس [[گرجستان]] از سال 76 شروع به کار کرده است ولى طلاب آن از مناطق شیعه‏ نشین فراتر نمى‌‏رود. در حالى که بین آذرى‏‌هاى شیعه، آذرى‌‏هاى اهل تسنن هم هستند که ما از آن‏‌ها به استثناء دو نفر پذیرشى نداشته‌‏ایم. این‏که جمعیت آن‏‌ها قریب به صد هزار نفر مى‌‏رسد. از مناطق آجارستان هم (جمهورى خود‌مختار [[گرجستان]] که 80% آن‏ها مسلمانان اهل سنت، 20% مسیحى و جمعیت آن به 200 هزار نفر مى‏‌رسد) حتى یک مورد طلبه نداریم. آجارها ده‌‏ها مسجد دارند، در حالى که شیعیان با جمعیت 500 هزار نفرى مساجدشان به 7 باب مى‏‌رسد. آجارها تحت نفوذ دینى ترک‌‏ها قرار دارند. پایگاه‌‏هاى نظامى [[روسیه]] در آن‏جا مستقر است که با آمدن دولت جدید حضور روس‏‌ها کم‏رنگ می‌شود.


متأسفانه با وجود اینكه مدارس گرجستان از سال 76 شروع به كار كرده است ولى طلاب آن از مناطق شیعه‏نشین فراتر نمى‏رود.
== نیز نگاه کنید به ==
[[گرجستان]]؛ [[نظام آموزش، تحقیقات و فناوری گرجستان]]؛ [[آموزش های اسلامی در گرجستان]]


در حالى كه بین آذرى‏هاى شیعه، آذرى‏هاى اهل تسنن هم هستند كه ما از آن‏ها به استثناء دو نفر پذیرشى نداشته‏ایم. این‏كه جمعیت آن‏ها قریب به صد هزار نفر مى‏رسد. از مناطق آجارستان هم (جمهورى خود مختار گرجستان كه 80% آن‏ها مسلمانان اهل سنت، 20% مسیحى و جمعیت آن به 200 هزار نفر مى‏رسد) حتى یك مورد طلبه نداریم. آجارها ده‏ها مسجد دارند، در حالى كه شیعیان با جمعیت 500 هزار نفرى مساجدشان به 7 باب مى‏رسد. آجارها تحت نفوذ دینى ترك‏ها قرار دارند. پایگاه‏هاى نظامى [[روسیه]] در آن‏جا مستقر است كه با آمدن دولت جدید حضور روس‏ها كم‏رنگ مى‏شود.
== کتابشناسی ==

نسخهٔ ‏۲۲ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۲:۲۸

اولین مرکز تأسیس شده در آن‏جا، مدارس علمیه سازمان مدارس خارج از کشور است. که فعالیت‏‌هاى ساختمانى آن از سال 76 آغاز و در اردیبهشت سال 77 به تمام رسیده است. سازمان مدارس با ارسال نماینده تام‏‌الاختیار به گرجستان دو مدرسه علمیه را یکى در پایتخت، نزدیک تنها مسجد شیعیان در شهر تفلیس تأسیس کرد. این مسجد در مرکز شهر تفلیس قرار دارد و در یونسکو ثبت شده است.

در حال حاضر در آن مدرسه که به نام امیرالمؤمنین مزین شده است 20 نفر مشغول تحصیل مى‏‌باشند. مدرسه به صورت شبانه روزى است و طلاب مدرسه از تفلیس و اطراف مى‌باشند. برخى از افرادى که در سال 77 در آن مدرسه شروع به تحصیل کردند، در حال حاضر در مرکز جهانى مشغول هستند. مدرسه دوم، به نام مدرسه امام رضا(ع) در شهر مارنئولى است که همزمان با مدرسه امیرالمؤمنین(ع) تأسیس شد. این مدرسه 35 طلبه دارد و به صورت شبانه روزى اداره مى‏‌شود. در هر مدرسه یک استاد ایرانى و یک استاد بومى تدریس مى‌‏کند. طلاب مدرسه ضمن داشتن معافیت سربازى، اجازه اشتغال دینى در مناطق خودشان را دارند. برخلاف طلاب آذربایجان که این شرایط را ندارند.

متأسفانه با وجود اینکه مدارس گرجستان از سال 76 شروع به کار کرده است ولى طلاب آن از مناطق شیعه‏ نشین فراتر نمى‌‏رود. در حالى که بین آذرى‏‌هاى شیعه، آذرى‌‏هاى اهل تسنن هم هستند که ما از آن‏‌ها به استثناء دو نفر پذیرشى نداشته‌‏ایم. این‏که جمعیت آن‏‌ها قریب به صد هزار نفر مى‌‏رسد. از مناطق آجارستان هم (جمهورى خود‌مختار گرجستان که 80% آن‏ها مسلمانان اهل سنت، 20% مسیحى و جمعیت آن به 200 هزار نفر مى‏‌رسد) حتى یک مورد طلبه نداریم. آجارها ده‌‏ها مسجد دارند، در حالى که شیعیان با جمعیت 500 هزار نفرى مساجدشان به 7 باب مى‏‌رسد. آجارها تحت نفوذ دینى ترک‌‏ها قرار دارند. پایگاه‌‏هاى نظامى روسیه در آن‏جا مستقر است که با آمدن دولت جدید حضور روس‏‌ها کم‏رنگ می‌شود.

نیز نگاه کنید به

گرجستان؛ نظام آموزش، تحقیقات و فناوری گرجستان؛ آموزش های اسلامی در گرجستان

کتابشناسی