تاثيرپذیری اردن از فرهنگ خارجی: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
[[تاثيرپذیری اردن از فرهنگ خارجی|تأثیر فرهنگ خارجی؛ فعالیت‌های فرهنگی خارجیان در کشور]]
[[تاثيرپذیری اردن از فرهنگ خارجی|تأثیر فرهنگ خارجی؛ فعالیت‌های فرهنگی خارجیان در کشور]]


بیش از 60 درصد جمعیت در متروپلیس واقع در امان زندگی می کنند. فرهنگ مردم [[اردن]] به شدت تحت تأثیر فرهنگ غرب قرار گرفته است. موسیقی،‌ فیلم، مد و سایر اشکال سرگرمی اروپایی و آمریکایی بین مردم [[اردن]] مشهور است. فرهنگ باشگاه و میهمانی به خصوص در نیمه‌ی غربی شهر امان رواج دارند. تعداد کمی از جوانان که اغلب از مناطق ثروتمند نشین غرب امان هستند، ویژگی‌های فرهنگی مغایری هم چون خالکوبی یا سوراخ کردن صورت را به نمایش می‌گذارند.
بیش از 60 درصد جمعیت در متروپلیس واقع در امان زندگی می کنند. [[فرهنگ اردن|فرهنگ]] مردم [[اردن]] به شدت تحت تأثیر فرهنگ غرب قرار گرفته است. موسیقی،‌ فیلم، مد و سایر اشکال سرگرمی اروپایی و آمریکایی بین مردم [[اردن]] مشهور است. فرهنگ باشگاه و میهمانی به خصوص در نیمه‌ی غربی شهر امان رواج دارند. تعداد کمی از جوانان که اغلب از مناطق ثروتمند نشین غرب امان هستند، ویژگی‌های فرهنگی مغایری هم چون خالکوبی یا سوراخ کردن صورت را به نمایش می‌گذارند.


امان یکی از شهرهای منطقه است که بیشترین تأثیر را از فرهنگ غربی پذیرفته است. پیاده روهای پردرخت، فروشگاه‌ها با مارک‌های غربی، هتل‌ها و باشگاه‌های شبانه عناصر مهمی در زندگی شهری امان محسوب می شوند. زبان انگلیسی در بین اردنی‌های لوانتین ‌و طبقه بالا و متوسط به بالا به خوبی فهمیده و حتی صحبت می‌شود. فرهنگ غرب به خصوص انگلستان و [[آمریکا]] بر حیات سیاسی جامعه و امور خارجه، تأثیر بسیار زیادی داشته است. علاوه بر آن بسیاری از مردم اروپای غربی و [[آمریکا]] در چند سال اخیر به [[اردن]] مهاجرت کرده‌اند و آنجا را وطن خویش قرار داده‌اند. این ارتباط با غرب فرهنگ جدیدی به وجود آورده است. آشپزی از ملت‌های مجاور به خصوص [[مصر]]، [[سوریه]] و ترکیه به [[اردن]] راه یافته است<ref>برگرفته از محمد عثمانی، رنگین کمان عربی، جریان شناسی روشنفکری عرب، مهرنامه سال اول، شماره هشتم دی 1389، http://www.mehrnameh.ir/article/1525.html</ref>.
امان یکی از شهرهای منطقه است که بیشترین تأثیر را از فرهنگ غربی پذیرفته است. پیاده‌روهای پردرخت، فروشگاه‌ها با مارک‌های غربی، هتل‌ها و باشگاه‌های شبانه عناصر مهمی در زندگی شهری امان محسوب می‌شوند. زبان انگلیسی در بین اردنی‌های لوانتین ‌و طبقه بالا و متوسط به بالا به خوبی فهمیده و حتی صحبت می‌شود. فرهنگ غرب به خصوص انگلستان و [[آمریکا]] بر حیات سیاسی جامعه و امور خارجه، تأثیر بسیار زیادی داشته است. علاوه بر آن بسیاری از مردم اروپای غربی و [[آمریکا]] در چند سال اخیر به [[اردن]] مهاجرت کرده‌اند و آنجا را وطن خویش قرار داده‌اند. این ارتباط با غرب فرهنگ جدیدی به وجود آورده است. آشپزی از ملت‌های مجاور به خصوص [[مصر]]، [[سوریه]] و ترکیه به [[اردن]] راه یافته است<ref>برگرفته از محمد عثمانی، رنگین کمان عربی، جریان شناسی روشنفکری عرب، مهرنامه سال اول، شماره هشتم دی 1389، http://www.mehrnameh.ir/article/1525.html</ref>.


طبیعی است که بخش مهمی‌ از تأثیر فرهنگ بیگانه، در ارتباط با مدیریت‌ها و سیاست‌گذاری‌های دولتی رقم می‌خورد. مؤسسات اصلی دولتی به جز وزارت فرهنگ [[اردن]]، که در بخش بین‌المللی فعالیت دارند، وزارت برنامه ریزی و وزارت کار می‌باشند و از طرق مختلف مدیریت فرهنگی بین‌المللی و مدیریت سیاست گذاری و تحقیقات را برعهده دارند. وزارت برنامه ریزی از طریق مدیریت همکاری‌های بین‌المللی، توافق نامه‌های فرهنگی جهانی را مهیا می‌کند و همیشه به دنبال فرصت‌های جدید سرمایه‌گذاری و راه‌های استفاده از آن و توزیع بودجه در پروژه‌های توسعه چند جانبه در همکاری با کشورها می‌باشد.
طبیعی است که بخش مهمی‌ از تأثیر فرهنگ بیگانه، در ارتباط با مدیریت‌ها و سیاست‌گذاری‌های دولتی رقم می‌خورد. مؤسسات اصلی دولتی به جز وزارت فرهنگ [[اردن]]، که در بخش بین‌المللی فعالیت دارند، وزارت برنامه ریزی و وزارت کار می‌باشند و از طرق مختلف مدیریت فرهنگی بین‌المللی و مدیریت سیاست‌گذاری و تحقیقات را برعهده دارند. وزارت برنامه‌ریزی از طریق مدیریت همکاری‌های بین‌المللی، توافق‌نامه‌های فرهنگی جهانی را مهیا می‌کند و همیشه به دنبال فرصت‌های جدید سرمایه‌گذاری و راه‌های استفاده از آن و توزیع بودجه در پروژه‌های توسعه چند جانبه در همکاری با کشورها می‌باشد.


مدیریت سیاست‌گذاری و تحقیقات نیز از طریق اداره هماهنگی مساعدت‌ها، اداره روابط عمومی‌ بخش آسیا، اداره روابط عمومی‌ بخش کشورهای عربی و اسلامی، اداره روابط عمومی‌ بخش اروپا، اداره اتحادیه اروپا، اداره همکاری‌های علمی‌ و فرهنگی در زمینه همکاری‌های بین‌المللی نقش مؤثری را دارا می‌باشد.
مدیریت سیاست‌گذاری و تحقیقات نیز از طریق اداره هماهنگی مساعدت‌ها، اداره روابط عمومی‌ بخش آسیا، اداره روابط عمومی‌ بخش کشورهای عربی و اسلامی، اداره روابط عمومی‌ بخش اروپا، اداره اتحادیه اروپا، اداره همکاری‌های علمی‌ و فرهنگی در زمینه همکاری‌های بین‌المللی نقش مؤثری را دارا می‌باشد.

نسخهٔ ‏۴ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۱۱:۵۹

تأثیر فرهنگ خارجی؛ فعالیت‌های فرهنگی خارجیان در کشور

بیش از 60 درصد جمعیت در متروپلیس واقع در امان زندگی می کنند. فرهنگ مردم اردن به شدت تحت تأثیر فرهنگ غرب قرار گرفته است. موسیقی،‌ فیلم، مد و سایر اشکال سرگرمی اروپایی و آمریکایی بین مردم اردن مشهور است. فرهنگ باشگاه و میهمانی به خصوص در نیمه‌ی غربی شهر امان رواج دارند. تعداد کمی از جوانان که اغلب از مناطق ثروتمند نشین غرب امان هستند، ویژگی‌های فرهنگی مغایری هم چون خالکوبی یا سوراخ کردن صورت را به نمایش می‌گذارند.

امان یکی از شهرهای منطقه است که بیشترین تأثیر را از فرهنگ غربی پذیرفته است. پیاده‌روهای پردرخت، فروشگاه‌ها با مارک‌های غربی، هتل‌ها و باشگاه‌های شبانه عناصر مهمی در زندگی شهری امان محسوب می‌شوند. زبان انگلیسی در بین اردنی‌های لوانتین ‌و طبقه بالا و متوسط به بالا به خوبی فهمیده و حتی صحبت می‌شود. فرهنگ غرب به خصوص انگلستان و آمریکا بر حیات سیاسی جامعه و امور خارجه، تأثیر بسیار زیادی داشته است. علاوه بر آن بسیاری از مردم اروپای غربی و آمریکا در چند سال اخیر به اردن مهاجرت کرده‌اند و آنجا را وطن خویش قرار داده‌اند. این ارتباط با غرب فرهنگ جدیدی به وجود آورده است. آشپزی از ملت‌های مجاور به خصوص مصر، سوریه و ترکیه به اردن راه یافته است[۱].

طبیعی است که بخش مهمی‌ از تأثیر فرهنگ بیگانه، در ارتباط با مدیریت‌ها و سیاست‌گذاری‌های دولتی رقم می‌خورد. مؤسسات اصلی دولتی به جز وزارت فرهنگ اردن، که در بخش بین‌المللی فعالیت دارند، وزارت برنامه ریزی و وزارت کار می‌باشند و از طرق مختلف مدیریت فرهنگی بین‌المللی و مدیریت سیاست‌گذاری و تحقیقات را برعهده دارند. وزارت برنامه‌ریزی از طریق مدیریت همکاری‌های بین‌المللی، توافق‌نامه‌های فرهنگی جهانی را مهیا می‌کند و همیشه به دنبال فرصت‌های جدید سرمایه‌گذاری و راه‌های استفاده از آن و توزیع بودجه در پروژه‌های توسعه چند جانبه در همکاری با کشورها می‌باشد.

مدیریت سیاست‌گذاری و تحقیقات نیز از طریق اداره هماهنگی مساعدت‌ها، اداره روابط عمومی‌ بخش آسیا، اداره روابط عمومی‌ بخش کشورهای عربی و اسلامی، اداره روابط عمومی‌ بخش اروپا، اداره اتحادیه اروپا، اداره همکاری‌های علمی‌ و فرهنگی در زمینه همکاری‌های بین‌المللی نقش مؤثری را دارا می‌باشد.

نیز نگاه کنید به

نظام فرهنگی اردن؛ تقویم فرهنگی اردن

کتابشناسی

  1. برگرفته از محمد عثمانی، رنگین کمان عربی، جریان شناسی روشنفکری عرب، مهرنامه سال اول، شماره هشتم دی 1389، http://www.mehrnameh.ir/article/1525.html