بهداشت و سلامت اوکراین: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
 
(۵ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۳ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''وضعیت بهداشت و سلامت'''
سیستم بهداشت [[اوکراین]] با استفاده از یارانه‌های دولتی و بصورت رایگان در اختیار تمام شهروندان اوکراین می باشد که همه شهروندان این کشور می توانند بطور رایگان از آن استفاده کند. با این وجود در کنار بیمارستان‌های دولتی که مردم برای معالجه به آن‌ها مراجعه می کنند بیمارستان‌های خصوصی نیز در سراسر کشور مشغول فعالیت می باشند. همه بیمارستان‌ها و نهادهایی که خدمات سیستم بهداشت و سلامت  کشور اوکراین را تامین می کنند تحت نظر وزارت بهداشت اوکراین کار می کنند وزارت بهداشت اوکراین اقدامات بهداشتی در سراسر کشور را مورد بررسی و نظارت قرار می دهد و علاوه بر این مسئول اداره بهداشت در کشور نیز می باشد. استانداردهای بهداشتی و و مراقبت‌های بهداشتی اوکراین علی رغم تلاش‌های انجام گرفته شاهد افت بوده است. بیمارستان‌ها در اوکراین همانند بسیاری از کشورهای اروپایی سازماندهی شده اند. این سیستم، توزیع جغرافیایی بیمارستان‌ها را بر اساس ساختار اداری و منطقه ای انجام داده که در نتیجه موجب گشته است همه شهرها بیمارستان مختص خود را داشته باشد و بعضی از شهرها حتی دارای بیمارستان در بخش‌های تابعه خود باشند. مجموعه‌های پزشکی بزرگ و تخصصی متمایل هستند خدمات خود را در شهرهای بزرگ ارائه دهند و حتی بعضی از واحدهای تخصصی پزشکی تنها در شهر کی یف ایجاد گردیده اند.با وجود این همه استان‌ها شبکه بیمارستانی مختص خود را دارا می باشندکه قادر به پاسخگویی به همه مشکلات پزشکی می باشند و این مراکز نوعا به مرکز آسیب‌های جدی نیز مجهز می باشند که به این شبکه بیمارستانی معمولا بیمارستان‌های منطقه ای گفته می شود.


سیستم بهداشت [[اوکراین]] با استفاده از یارانه های دولتی وبصورت رایگان در اختیار تمام شهروندان اوکراین می باشد که همه شهروندان این کشور می توانند بطور رایگان از آن استفاده کند. با این وجود در کنار بیمارستانهای دولتی که مردم برای معالجه به آنها مراجعه می کنند بیمارستانهای خصوصی نیز در سراسر کشور مشغول فعالیت می باشند. همه بیمارستانها و نهادهایی  که خدمات سیستم بهداشت و سلامت  کشور اوکراین را تامین می کنند تحت نظر وزارت بهداشت اوکراین کار می کنند وزارت بهداشت اوکراین اقدامات بهداشتی در سراسر کشور را مورد بررسی و نظارت قرار می دهد و علاوه بر این مسئول اداره بهداشت در کشور نیز می باشد.استانداردهای بهداشتی و و مراقبت های بهداشتی اوکراین علی رغم تلاشهای انجام گرفته شاهد افت بوده است. بیمارستانها در اوکراین همانند بسیاری از کشورهای اروپایی سازماندهی شده اند.  این سیستم،  توزیع جغرافیایی بیمارستانها را بر اساس ساختار اداری ومنطقه ای انجام داده که در نتیجه موجب گشته است همه شهرها بیمارستان مختص خود را داشته باشد و بعضی از شهرها حتی دارای بیمارستان در بخش های تابعه خود باشند. مجموعه های پزشکی بزرگ و تخصصی متمایل هستند خدمات خود را در شهرهای بزرگ ارائه دهند و حتی بعضی از واحدهای تخصصی پزشکی تنها در شهر کی یف ایجاد گردیده اند.با وجود این همه استانها شبکه بیمارستانی مختص خود را دارا می باشندکه قادر به پاسخگویی به همه مشکلات پزشکی می باشند و این مراکز نوعا به مرکز آسیب های جدی نیز مجهز می باشند که به این شبکه بیمارستانی معمولا بیمارستانهای منطقه ای گفته می شود.
در حال حاضر اوکراین با موضوعات مهمی در رابطه با بهداشت عمومی روبرو است که به عنوان بحران جمعیتی از آن یاد می شود.علت این بحران کاهش نرخ زاد و ولد و افزایش نرخ مرگ و میر می باشد. در حال حاضر نرخ زاد و ولد در اوکراین 11 نفر در هر هزار نفر و نرخ مرگ و میر 16/2 نفر برای هر هزارنفر می باشد. یکی از عواملی که میزان نرخ مرگ و میر را در این کشور بالا برده است عوامل اجتناب پذیر اخلاقی همچون مسمومیت الکلی (Alcohol poisoning) و دخانیات در بین مردانی است که در سن فعالیت قرار دارند . اوکراین در سال 2008 با نرخ منفی 5 درصد یکی از سریع ترین کاهش‌های جمعیتی را در جهان دارا بوده است. سازمان ملل هشدار داده است با روند فعلی و عدم بهبود وضعیت موجود‌‌‌‌‌، جمعیت اوکراین تا سال 2050 به 10 میلیون نفر خواهد رسید. علاوه بر این چاقی و فشار خون بالا و همچنین شیوع اچ ای وی در جامعه امروز اوکراین از چالش‌های مهم این کشور می باشند که سیستم [[بهداشت و سلامت اوکراین]] با آن روبروست.


در حال حاضر اوکراین با موضوعات مهمی در رابطه با بهداشت عمومی روبرو است که به عنوان بحران جمعیتی از آن یاد می شود.علت این بحران کاهش نرخ زاد و ولد و افزایش نرخ مرگ و میر می باشد . در حال حاضر نرخ زاد و ولد در اوکراین 11 نفر در هر هزار نفر و نرخ مرگ و میر 2/16 نفر برای هر هزارنفر می باشد. یکی از عواملی که میزان نرخ مرگ و میر را در این کشور بالا برده است عوامل اجتناب پذیر اخلاقی همچون مسمومیت الکلی[31] و دخانیات در بین مردانی است که در سن فعالیت قرار دارند . اوکراین در سال 2008 با نرخ منفی 5 درصد یکی از سریع ترین کاهش های جمعیتی را در جهان دارا بوده است. سازمان ملل هشدار داده است با روند فعلی و عدم بهبود وضعیت موجود ، جمعیت اوکراین تا سال 2050 به 10 میلیون نفر خواهد رسید.علاوه بر این چاقی و فشار خون بالا و همچنین شیوع اچ ای وی در جامعه امروز اوکراین از چالش های مهم این کشور می باشند که سیستم بهداشت و سلامت اوکراین با آن روبروست.
طبق مطالعه ای که بانک جهانی در سال 2010 در اوکراین انجام داده است 36 درصد اوکراینی‌ها از دخانیات استفاده می کنند که 31 درصد نیز هر روز سیگار مصرف می کنند(این رقم در اروپا به طور متوسط 28/6 درصد است). حدود 80 درصد مردان در این کشور سیگاری هستند و متوسط کسانی که سیگار را بطور روزمره استفاده می کنند‌‌‌‌‌،کاهش یافته است و در حال حاضر متوسط آن 16 سال می باشد. کمترین سیگاری‌ها در اوکراین با 24/6 درصد در غرب و بیشترین سیگاری با 34 درصد در شرق این کشور هستند.


طبق مطالعه ای که بانک جهانی در سال 2010 در اوکراین انجام داده است 36 درصد اوکراینی ها از دخانیات استفاده می کنند که 31  درصد نیز هر روز سیگار مصرف می کنند(این رقم در اروپا به طور متوسط 6/28 درصد است). حدود 80 درصد مردان در این کشور سیگاری هستند و متوسط کسانی که سیگار را بطور روزمره استفاده می کنند ،کاهش یافته است و در حال حاضر متوسط آن 16 سال می باشد.کمترین سیگاری ها در اوکراین با 6/24 درصد در غرب و بیشترین سیگاری با 34 درصد در شرق این کشور هستند.
اوکراین یکی از کشورهایی محسوب می شود که شیوع اچ ای وی رشد خیلی سریعی در آن داشته است. بنا بر برآورد سال 2009 1/1 درصد از بالغین در اوکراین که تقربیا 350000 نفر از شهروندان در شامل می شود با ابتلا به ویروس اچ ای وی و ایدز در این کشور زندگی می کردند در حالی که میزان مبتلایان در سال 2005‌‌‌‌‌، 46/1 درصد جمعیت که 685600 نفر را دربر می گرفت طبق آمار سازمان ملل به این ویروس مبتلا بودند. با این وجود این ارقام تنها موارد ثبت شده را منعکس می کند و تخمین زده می شود تعداد افراد مبتلا به این ویروس خیلی بیشتر باشند و در مجموع اوکراین از جمله کشورهای اروپای شرقی محسوب میشود که بیشترین مبتلایان به ایدز را در خود دارد.  


اوکراین یکی ازکشورهایی محسوب می شود که شیوع اچ ای وی رشد خیلی سریعی در آن داشته است. بنا بر برآورد سال 2009   1/1 درصد از بالغین در اوکراین که تقربیا 350000 نفر از شهروندان در شامل می شود با ابتلا به ویروس اچ ای وی و ایدز در این کشور زندگی می کردند در حالی که میزان مبتلایان در سال 2005 ، 46/1 درصد جمعیت که 685600نفر را دربر می گرفت طبق آمار سازمان ملل به این ویروس مبتلا بودند. با این وجود این ارقام تنها موارد ثبت شده را منعکس می کند وتخمین زده می شود تعداد افراد مبتلا به این ویروس خیلی بیشتر باشند و در مجموع اوکراین از جمله کشورهای اروپای شرقی محسوب میشود که بیشترین مبتلایان به ایدز را در خود دارد.  
در ماه مارس 2009 دولت اوکراین اصلاحاتی را در سیستم بهداشت این کشور ایجاد کرد و در پی آن ایجاد شبکه پزشک‌های خانواده و همچنین بهبود در سرویس‌های فوریت پزشکی(Medical emergency services) انجام گرفت. یولیا تیموشنکو(Yulia tymoshenko)، نخست وزیر سابق اوکراین در سال 2009 پیشنهادی را برای ایجاد یک سیستم بهداشت عمومی که بر پایه بیمه پزشکی قرار دارد مطرح کرده بود».<ref>موسسه ایراس(1392). جامعه و فرهنگ [[اوکراین]]. تهران: [https://www.icro.ir سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی]( در دست انتشار).</ref>


در ماه مارس 2009 دولت اوکراین اصلاحاتی را در سیستم بهداشت این کشور ایجاد کرد و در پی آن ایجاد شبکه پزشکهای خانواده  و همچنین بهبود در سرویسهای فوریت پزشکی[32] انجام گرفت.یولیا تیموشنکو[33]، نخست وزیر سابق اوکراین در سال 2009 پیشنهادی را برای ایجاد یک سیستم بهداشت عمومی که بر پایه بیمه پزشکی قرار دارد مطرح کرده بود».
{{به روز رسانی}}
 
== نیز نگاه کنید به ==
[[بهداشت و سلامت آرژانتین]]؛ [[بهداشت و سلامت ژاپن]]؛ [[بهداشت و سلامت روسیه]]؛ [[بهداشت و سلامت کانادا]]؛ [[بهداشت و سلامت کوبا]]؛ [[بهداشت و سلامت لبنان]]؛ [[بهداشت و سلامت در مصر]]؛ [[بهداشت و سلامت تونس]]؛ [[بهداشت و سلامت افغانستان]]؛ [[بهداشت و سلامت سنگال]]؛ [[بهداشت و سلامت فرانسه]]؛ [[بهداشت و سلامت در مالی]]؛ [[بهداشت و سلامت سوریه]]؛ [[بهداشت و سلامت ساحل عاج]]؛ [[بهداشت و سلامت زیمبابوه]]؛ [[بهداشت و سلامت اسپانیا]]؛ [[وضعیت بهداشت و سلامتی در اردن]]؛ [[بهداشت و سلامت اتیوپی]]؛ [[بهداشت و سلامت سیرالئون]]؛ [[بهداشت و سلامت قطر]]؛ [[بهداشت و سلامت گرجستان]]؛ [[بهداشت و سلامت بنگلادش]]؛ [[بهداشت و سلامت قزاقستان]]؛ [[بهداشت و سلامت سریلانکا]]؛ [[وضعیت بهداشت و سلامت سودان]]؛ [[بهداشت و سلامت تایلند]]؛ [[وضعیت بهداشت و سلامت جامعه در چین]]
 
== کتابشناسی ==
<references />
[[رده:بهداشت و سلامت]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۱ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۰۲:۰۸

سیستم بهداشت اوکراین با استفاده از یارانه‌های دولتی و بصورت رایگان در اختیار تمام شهروندان اوکراین می باشد که همه شهروندان این کشور می توانند بطور رایگان از آن استفاده کند. با این وجود در کنار بیمارستان‌های دولتی که مردم برای معالجه به آن‌ها مراجعه می کنند بیمارستان‌های خصوصی نیز در سراسر کشور مشغول فعالیت می باشند. همه بیمارستان‌ها و نهادهایی که خدمات سیستم بهداشت و سلامت  کشور اوکراین را تامین می کنند تحت نظر وزارت بهداشت اوکراین کار می کنند وزارت بهداشت اوکراین اقدامات بهداشتی در سراسر کشور را مورد بررسی و نظارت قرار می دهد و علاوه بر این مسئول اداره بهداشت در کشور نیز می باشد. استانداردهای بهداشتی و و مراقبت‌های بهداشتی اوکراین علی رغم تلاش‌های انجام گرفته شاهد افت بوده است. بیمارستان‌ها در اوکراین همانند بسیاری از کشورهای اروپایی سازماندهی شده اند. این سیستم، توزیع جغرافیایی بیمارستان‌ها را بر اساس ساختار اداری و منطقه ای انجام داده که در نتیجه موجب گشته است همه شهرها بیمارستان مختص خود را داشته باشد و بعضی از شهرها حتی دارای بیمارستان در بخش‌های تابعه خود باشند. مجموعه‌های پزشکی بزرگ و تخصصی متمایل هستند خدمات خود را در شهرهای بزرگ ارائه دهند و حتی بعضی از واحدهای تخصصی پزشکی تنها در شهر کی یف ایجاد گردیده اند.با وجود این همه استان‌ها شبکه بیمارستانی مختص خود را دارا می باشندکه قادر به پاسخگویی به همه مشکلات پزشکی می باشند و این مراکز نوعا به مرکز آسیب‌های جدی نیز مجهز می باشند که به این شبکه بیمارستانی معمولا بیمارستان‌های منطقه ای گفته می شود.

در حال حاضر اوکراین با موضوعات مهمی در رابطه با بهداشت عمومی روبرو است که به عنوان بحران جمعیتی از آن یاد می شود.علت این بحران کاهش نرخ زاد و ولد و افزایش نرخ مرگ و میر می باشد. در حال حاضر نرخ زاد و ولد در اوکراین 11 نفر در هر هزار نفر و نرخ مرگ و میر 16/2 نفر برای هر هزارنفر می باشد. یکی از عواملی که میزان نرخ مرگ و میر را در این کشور بالا برده است عوامل اجتناب پذیر اخلاقی همچون مسمومیت الکلی (Alcohol poisoning) و دخانیات در بین مردانی است که در سن فعالیت قرار دارند . اوکراین در سال 2008 با نرخ منفی 5 درصد یکی از سریع ترین کاهش‌های جمعیتی را در جهان دارا بوده است. سازمان ملل هشدار داده است با روند فعلی و عدم بهبود وضعیت موجود‌‌‌‌‌، جمعیت اوکراین تا سال 2050 به 10 میلیون نفر خواهد رسید. علاوه بر این چاقی و فشار خون بالا و همچنین شیوع اچ ای وی در جامعه امروز اوکراین از چالش‌های مهم این کشور می باشند که سیستم بهداشت و سلامت اوکراین با آن روبروست.

طبق مطالعه ای که بانک جهانی در سال 2010 در اوکراین انجام داده است 36 درصد اوکراینی‌ها از دخانیات استفاده می کنند که 31 درصد نیز هر روز سیگار مصرف می کنند(این رقم در اروپا به طور متوسط 28/6 درصد است). حدود 80 درصد مردان در این کشور سیگاری هستند و متوسط کسانی که سیگار را بطور روزمره استفاده می کنند‌‌‌‌‌،کاهش یافته است و در حال حاضر متوسط آن 16 سال می باشد. کمترین سیگاری‌ها در اوکراین با 24/6 درصد در غرب و بیشترین سیگاری با 34 درصد در شرق این کشور هستند.

اوکراین یکی از کشورهایی محسوب می شود که شیوع اچ ای وی رشد خیلی سریعی در آن داشته است. بنا بر برآورد سال 2009 1/1 درصد از بالغین در اوکراین که تقربیا 350000 نفر از شهروندان در شامل می شود با ابتلا به ویروس اچ ای وی و ایدز در این کشور زندگی می کردند در حالی که میزان مبتلایان در سال 2005‌‌‌‌‌، 46/1 درصد جمعیت که 685600 نفر را دربر می گرفت طبق آمار سازمان ملل به این ویروس مبتلا بودند. با این وجود این ارقام تنها موارد ثبت شده را منعکس می کند و تخمین زده می شود تعداد افراد مبتلا به این ویروس خیلی بیشتر باشند و در مجموع اوکراین از جمله کشورهای اروپای شرقی محسوب میشود که بیشترین مبتلایان به ایدز را در خود دارد.

در ماه مارس 2009 دولت اوکراین اصلاحاتی را در سیستم بهداشت این کشور ایجاد کرد و در پی آن ایجاد شبکه پزشک‌های خانواده و همچنین بهبود در سرویس‌های فوریت پزشکی(Medical emergency services) انجام گرفت. یولیا تیموشنکو(Yulia tymoshenko)، نخست وزیر سابق اوکراین در سال 2009 پیشنهادی را برای ایجاد یک سیستم بهداشت عمومی که بر پایه بیمه پزشکی قرار دارد مطرح کرده بود».[۱]

در حال به روز رسانی و ویرایش

نیز نگاه کنید به

بهداشت و سلامت آرژانتین؛ بهداشت و سلامت ژاپن؛ بهداشت و سلامت روسیه؛ بهداشت و سلامت کانادا؛ بهداشت و سلامت کوبا؛ بهداشت و سلامت لبنان؛ بهداشت و سلامت در مصر؛ بهداشت و سلامت تونس؛ بهداشت و سلامت افغانستان؛ بهداشت و سلامت سنگال؛ بهداشت و سلامت فرانسه؛ بهداشت و سلامت در مالی؛ بهداشت و سلامت سوریه؛ بهداشت و سلامت ساحل عاج؛ بهداشت و سلامت زیمبابوه؛ بهداشت و سلامت اسپانیا؛ وضعیت بهداشت و سلامتی در اردن؛ بهداشت و سلامت اتیوپی؛ بهداشت و سلامت سیرالئون؛ بهداشت و سلامت قطر؛ بهداشت و سلامت گرجستان؛ بهداشت و سلامت بنگلادش؛ بهداشت و سلامت قزاقستان؛ بهداشت و سلامت سریلانکا؛ وضعیت بهداشت و سلامت سودان؛ بهداشت و سلامت تایلند؛ وضعیت بهداشت و سلامت جامعه در چین

کتابشناسی

  1. موسسه ایراس(1392). جامعه و فرهنگ اوکراین. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی( در دست انتشار).