وضعیت اقتصادی و معیشتی در سیرالئون: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(یک نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط یک کاربر دیگر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''وضعیت اقتصادی و معیشتی(زیرساخت‌های اقتصادی كشور)'''
کشور [[سیرالئون]] از نظر دارا بودن ذخائر و معادن عظیم طبیعی شامل الماس، تیتانیوم، روتیل، بوکسیت، سنگ آهن، طلا و کرومیت یکی از کشورهای ثروتمند قاره آفریقا و جهان به شمار می‌رود[i].علاوه بر آن [[سیرالئون]] صاحب سومین بندر طبیعی جهان است و کشتی‌ها از سرتاسر جهان در بندرگاه معروف «ملکه الیزابت» فریتاون لنگر می‌اندازند. این کشور همچنین به دلیل دارا بودن سواحل دلپذیر محل مناسبی برای صید و صدور انوع ماهی‌های مرغوب به اقصی نقاط جهان به شمار می‌رود. 


کشور [[سیرالئون]] از نظر دارا بودن ذخائر و معادن عظیم طبیعی شامل الماس، تیتانیوم، روتیل، بوکسیت، سنگ آهن، طلا و کرومیت یکی از کشورهای ثروتمند قاره آفریقا و جهان به شمار می‌رود. [59]علاوه بر آن سیرالئون صاحب سومین بندر طبیعی جهان است و کشتی‌ها از سرتاسر جهان در بندرگاه معروف «ملکه الیزابت» فریتاون لنگر می‌اندازند. این کشور همچنین به دلیل دارا بودن سواحل دلپذیر محل مناسبی برای صید و صدور انوع ماهی‌های مرغوب به اقصی نقاط جهان به شمار می‌رود. با وجود این ثروت‌های بی‌شمار طبیعی و پتانسیل موجود در زمینه کشاورزی، سیرالئون همچنان یکی از کشورهای فقیر دنیا به‌شمار می‌رود و برنامه توسعه انسانی سازمان ملل در اوایل دهه 2000 میلادی سیرالئون را چند سال پیایی به‌عنوان فقیرترین کشور جهان معرفی کرد.البته طی یک دهه گذشته تغییرات اندکی در وضعیت اقتصادی کشور حاصل شده و در گزارش سال 2011 میلادی برنامه توسعه انسانی سازمان ملل، کشور سیرالئون با ارتقائی قابل توجه در رده یکصد و شصت و یکمین کشور دنیا جای گرفته است. (www.United uation Human Development Program.Org/sierra leone/2011) با این حال کشور سیرالئون همچنان از مشکلات اقتصادی عظیمی رنج می‌برد و بعید است حداقل در آینده‌ای نزدیک بهبودی در وضعیت اقتصادی کشور حاصل گردد.
با وجود این ثروت‌های بی‌شمار طبیعی و پتانسیل موجود در زمینه کشاورزی، [[سیرالئون]] همچنان یکی از کشورهای فقیر دنیا به‌شمار می‌رود و برنامه توسعه انسانی سازمان ملل در اوایل دهه 2000 میلادی [[سیرالئون]] را چند سال پیایی به‌عنوان فقیرترین کشور جهان معرفی کرد.البته طی یک دهه گذشته تغییرات اندکی در وضعیت اقتصادی کشور حاصل شده و در گزارش سال 2011 میلادی برنامه توسعه انسانی [https://www.un.org/ سازمان ملل]، کشور [[سیرالئون]] با ارتقائی قابل توجه در رده یکصد و شصت و یکمین کشور دنیا جای گرفته است<ref>برگرفته از:https://www.undp.org/publications/hdr-2011</ref>. با این حال کشور [[سیرالئون]] همچنان از مشکلات اقتصادی عظیمی رنج می‌برد و بعید است حداقل در آینده‌ای نزدیک بهبودی در وضعیت اقتصادی کشور حاصل گردد<ref>عرب احمدی، امیر بهرام(1390). جامعه و فرهنگ [[سیرالئون]]. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی( در دست انتشار)</ref>.
 
== نیز نگاه کنید به ==
[[وضعیت اقتصادی و معیشتی در افغانستان]]؛ [[وضعیت اقتصادی و معیشتی در ژاپن]]؛ [[وضعیت اقتصادی و معیشتی در روسیه]]؛ [[وضعیت اقتصادی و معیشتی در تونس]]؛ [[وضعیت اقتصادی و معیشتی در لبنان]]؛ [[وضعیت اقتصادی و معیشت مردم چین]]؛ [[وضعیت اقتصادی و معیشتی در سنگال]]؛ [[وضعیت اقتصادی و معیشتی در فرانسه]]؛ [[وضعیت اقتصادی و معیشتی در آرژانتین]]؛ [[وضعیت اقتصادی و معیشتی در مالی]]؛ [[وضعیت اقتصادی و معیشتی در سودان]]؛ [[وضعیت اقتصادی و معیشتی در ساحل عاج]]؛ [[وضعیت اقتصادی و معیشتی در زیمبابوه]]؛ [[وضعیت اقتصادی و معیشتی در اوکراین]]؛ [[وضعیت اقتصادی و معیشتی در اسپانیا]]؛ [[وضعيت اقتصادی و معيشتی در اردن]]؛ [[وضعیت اقتصادی و معیشتی در اتیوپی]]؛ [[وضعیت اقتصادی و معیشتی در قطر]]؛ [[وضعیت اقتصادی و معیشتی در تایلند]]؛ [[وضعیت اقتصادی و معیشتی در گرجستان]]؛ [[وضعیت اقتصادی و معیشتی در قزاقستان]]؛ [[وضعیت اقتصادی و معیشتی در سریلانکا]]؛ [[وضعیت اقتصادی و معیشتی در تاجیکستان]]؛ [[وضعیت اقتصادی و معیشتی در بنگلادش]]
 
== پاورقی ==
<small>[i] -  اخیراً طی عملیات نقشه برداری هوایی در برخی از کشورهای غرب آفریقا، حدود 10 میلیارد تن ذخیره سنگ آهن در شمال این کشور کشف شده است که بزرگ‌ترین ذخایر موجود در قاره آفریقا و چهارمین ذخایر بزرگ جهان به شمار می‌آید. طی سال‌های 2009 و 2010 اقداماتی نیز برای کشف نفت در سواحل این کشور صورت گرفته است.</small>
 
== کتابشناسی ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۱ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۰۳:۰۴

کشور سیرالئون از نظر دارا بودن ذخائر و معادن عظیم طبیعی شامل الماس، تیتانیوم، روتیل، بوکسیت، سنگ آهن، طلا و کرومیت یکی از کشورهای ثروتمند قاره آفریقا و جهان به شمار می‌رود[i].علاوه بر آن سیرالئون صاحب سومین بندر طبیعی جهان است و کشتی‌ها از سرتاسر جهان در بندرگاه معروف «ملکه الیزابت» فریتاون لنگر می‌اندازند. این کشور همچنین به دلیل دارا بودن سواحل دلپذیر محل مناسبی برای صید و صدور انوع ماهی‌های مرغوب به اقصی نقاط جهان به شمار می‌رود.

با وجود این ثروت‌های بی‌شمار طبیعی و پتانسیل موجود در زمینه کشاورزی، سیرالئون همچنان یکی از کشورهای فقیر دنیا به‌شمار می‌رود و برنامه توسعه انسانی سازمان ملل در اوایل دهه 2000 میلادی سیرالئون را چند سال پیایی به‌عنوان فقیرترین کشور جهان معرفی کرد.البته طی یک دهه گذشته تغییرات اندکی در وضعیت اقتصادی کشور حاصل شده و در گزارش سال 2011 میلادی برنامه توسعه انسانی سازمان ملل، کشور سیرالئون با ارتقائی قابل توجه در رده یکصد و شصت و یکمین کشور دنیا جای گرفته است[۱]. با این حال کشور سیرالئون همچنان از مشکلات اقتصادی عظیمی رنج می‌برد و بعید است حداقل در آینده‌ای نزدیک بهبودی در وضعیت اقتصادی کشور حاصل گردد[۲].

نیز نگاه کنید به

وضعیت اقتصادی و معیشتی در افغانستان؛ وضعیت اقتصادی و معیشتی در ژاپن؛ وضعیت اقتصادی و معیشتی در روسیه؛ وضعیت اقتصادی و معیشتی در تونس؛ وضعیت اقتصادی و معیشتی در لبنان؛ وضعیت اقتصادی و معیشت مردم چین؛ وضعیت اقتصادی و معیشتی در سنگال؛ وضعیت اقتصادی و معیشتی در فرانسه؛ وضعیت اقتصادی و معیشتی در آرژانتین؛ وضعیت اقتصادی و معیشتی در مالی؛ وضعیت اقتصادی و معیشتی در سودان؛ وضعیت اقتصادی و معیشتی در ساحل عاج؛ وضعیت اقتصادی و معیشتی در زیمبابوه؛ وضعیت اقتصادی و معیشتی در اوکراین؛ وضعیت اقتصادی و معیشتی در اسپانیا؛ وضعيت اقتصادی و معيشتی در اردن؛ وضعیت اقتصادی و معیشتی در اتیوپی؛ وضعیت اقتصادی و معیشتی در قطر؛ وضعیت اقتصادی و معیشتی در تایلند؛ وضعیت اقتصادی و معیشتی در گرجستان؛ وضعیت اقتصادی و معیشتی در قزاقستان؛ وضعیت اقتصادی و معیشتی در سریلانکا؛ وضعیت اقتصادی و معیشتی در تاجیکستان؛ وضعیت اقتصادی و معیشتی در بنگلادش

پاورقی

[i] - اخیراً طی عملیات نقشه برداری هوایی در برخی از کشورهای غرب آفریقا، حدود 10 میلیارد تن ذخیره سنگ آهن در شمال این کشور کشف شده است که بزرگ‌ترین ذخایر موجود در قاره آفریقا و چهارمین ذخایر بزرگ جهان به شمار می‌آید. طی سال‌های 2009 و 2010 اقداماتی نیز برای کشف نفت در سواحل این کشور صورت گرفته است.

کتابشناسی

  1. برگرفته از:https://www.undp.org/publications/hdr-2011
  2. عرب احمدی، امیر بهرام(1390). جامعه و فرهنگ سیرالئون. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی( در دست انتشار)