قتل حفیظ الله امین: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی «حفیظ الله امین وقتی جابه‌جایی نیروهای شوروی در داخل افغانستان و اطراف مرزهای آن کشور با افغانستان را مشاهده کرد '''خطر دخالت نظامی شوروی در افغانستان را حس کرد. امین برای حفظ جان خود خانه خلق (ارگ رئیس‌جمهوری یا ارگ شاهی''' ۱، دفتر مطالعات سی...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
[[حفیظ الله امین]] وقتی جابه‌جایی نیروهای شوروی در داخل [[افغانستان]] و اطراف مرزهای آن کشور با افغانستان را مشاهده کرد  
[[حفیظ الله امین]] وقتی جابه‌جایی نیروهای شوروی در داخل [[افغانستان]] و اطراف مرزهای آن کشور با افغانستان را مشاهده کرد خطر دخالت نظامی شوروی در افغانستان را حس کرد. امین برای حفظ جان خود خانه خلق (ارگ رئیس‌جمهوری یا ارگ شاهی سابق) را، که در مرکز شهر [[کابل]] قرار داشت، ترک کرد و به همراه ۲۰۰ نفر از همکاران و محافظانش به تپه تاج بیک در غرب [[کابل]] پناه برد. [[امان‌الله خان]] عمارت تاج بیک را در نزدیکی قصر دارالامان برای اقامت شاه ساخته بود. این عمارت بعدها تعمیر و تکمیل شد و به وزارت دفاع واگذار شد؛ ولی واحد ضربتی ۳۳۳ کا.گ. ب.کاخ را هدف قرار داده بود، نیروهای شوروی با درهم شکستن مقاومت کاخ به‌زودی داخل کاخ شده و به‌محض ورود به‌سوی کودکان و زنان شلیک کردند. یک تن از مهاجمان که تصویر امین را در دست به‌سوی او نشانه گرفت.<ref>طنین، ظاهر. افغانستان در قرن بیستم. ص 288و289.</ref> در آخرین ساعات روز ۲۷ دسامبر، [[حفیظ الله امین|حفیظ‌الله امین]]، همسر، هفت فرزند و ۲۰ تا ۳۰ نفر از همکاران و دستیارانش که در کاخ بودند کشته شدند.<ref>علی آبادی، علیرضا (1395). جامعه و فرهنگ افغانستان. تهران: موسسه فرهنگی هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، ص 598-599.</ref>


'''خطر دخالت نظامی شوروی در افغانستان را حس کرد. امین برای حفظ جان خود خانه خلق (ارگ رئیس‌جمهوری یا ارگ شاهی'''
== کتابشناسی ==
 
۱، دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه؛ مجموع مقالات دومین سمینار افغانستان؛ ص ۸۱. ۲. ظاهر طنین؛ افغانستان در قرن بیستم؛ ص ۲۸۶.
 
 
 
سابق) را، که در مرکز شهر [[کابل]] قرار داشت، ترک کرد و به همراه ۲۰۰ نفر از همکاران و محافظانش به تپه تاج بیک در غرب کابل پناه برد. [[امان‌الله خان]] عمارت تاج بیک را در نزدیکی قصر دارالامان برای اقامت شاه ساخته بود. این عمارت بعدها تعمیر و تکمیل شد و به وزارت دفاع واگذار شد؛ ولی واحد ضربتی ۳۳۳ کا.گ. ب.کاخ را هدف قرار داده بود، نیروهای شوروی با درهم شکستن مقاومت کاخ به‌زودی داخل کاخ شده و به‌محض ورود به‌سوی کودکان و زنان شلیک کردند. یک تن از مهاجمان که تصویر امین را در دست به‌سوی او نشانه گرفت.۱ در آخرین ساعات روز ۲۷ دسامبر، حفیظ‌الله امین، همسر، هفت فرزند و ۲۰ تا ۳۰ نفر از همکاران و دستیارانش که در کاخ بودند کشته شدند.

نسخهٔ ‏۲ ژانویهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۸:۴۹

حفیظ الله امین وقتی جابه‌جایی نیروهای شوروی در داخل افغانستان و اطراف مرزهای آن کشور با افغانستان را مشاهده کرد خطر دخالت نظامی شوروی در افغانستان را حس کرد. امین برای حفظ جان خود خانه خلق (ارگ رئیس‌جمهوری یا ارگ شاهی سابق) را، که در مرکز شهر کابل قرار داشت، ترک کرد و به همراه ۲۰۰ نفر از همکاران و محافظانش به تپه تاج بیک در غرب کابل پناه برد. امان‌الله خان عمارت تاج بیک را در نزدیکی قصر دارالامان برای اقامت شاه ساخته بود. این عمارت بعدها تعمیر و تکمیل شد و به وزارت دفاع واگذار شد؛ ولی واحد ضربتی ۳۳۳ کا.گ. ب.کاخ را هدف قرار داده بود، نیروهای شوروی با درهم شکستن مقاومت کاخ به‌زودی داخل کاخ شده و به‌محض ورود به‌سوی کودکان و زنان شلیک کردند. یک تن از مهاجمان که تصویر امین را در دست به‌سوی او نشانه گرفت.[۱] در آخرین ساعات روز ۲۷ دسامبر، حفیظ‌الله امین، همسر، هفت فرزند و ۲۰ تا ۳۰ نفر از همکاران و دستیارانش که در کاخ بودند کشته شدند.[۲]

کتابشناسی

  1. طنین، ظاهر. افغانستان در قرن بیستم. ص 288و289.
  2. علی آبادی، علیرضا (1395). جامعه و فرهنگ افغانستان. تهران: موسسه فرهنگی هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، ص 598-599.