صفحهٔ اصلی
دانشنامه جامعه و فرهنگ ملل
با ۸٬۴۹۷ مدخل به زبان فارسی
مرکز مطالعات راهبردی روابط فرهنگی
درباره دانشنامه ملل - شورای علمی دانشنامه ملل - فهرست الفبایی مدخلها
نظامنامه - شیوهنامهها - کشورها - تماس با ما
موضوعات
مقاله برگزیده
فرهنگ عمومی در چین
بسیاری از متخصصان معتقدند که تنوع پختوپز در جهان را میتوان به سه گروه اصلی تقسیم کرد: پختوپز فرانسوی، خاورمیانهای و غذاهای چینی. اگرچه برخی نیز این تقسیمبندی را قبول ندارند و روشهای پختوپز در جهان را به گروههای دیگری تقسیمبندی میکنند. ما اگر هر تقسیمبندی را که قبول داشته باشیم، قطعا تنوع غذاهای چینی یکی از آنها خواهد بود. و خود چینیها هم این تنوع غذایی را به عنوان درخشانترین بخش از فرهنگ خود قبول دارند. غذا برای چینیها یک آیین واقعی، هنری دلپذیر، و سرشار از لذت است. معروف است که چینیها هر چیز روینده، متحرک و پرواز کننده را میخورند. این ضرورت پختوپز چینی را به یک فضیلت تبدیل کرده و حالا آنها به خود میبالند که بیش از 5 هزار نوع غذا دارند که با هر ذائقهای سازگاری داشته باشد.
فرهنگ، آداب و رسوم و تنوع غذایی در چین
آثار مکتوب در خصوص فرهنگ و تنوع غذایی در چین، در اسناد و کتب تاریخی باستانی مختلفی آمده که در آنها گزارشهای مفصلی پیرامون چگونگی تغذیهی اقشار مختلف مردم در دورانهای گذشته و باستان تهیه شده است. کتاب سال نگار سلسلهی خَن (Chronicles of the Han Dynasty) فهرست غذایی مربوط به دوران پیش از سلسلهی «چین» را گردآوری کرده است. آثار بیشماری نیز مربوط به دورانهای وِی، جین، و سلسلههای جنوبی و شمالی و پیش از آن، در زمینهی تغذیه نوشته شده است. یکی از این آثار، مجموعهی کتاب غذایی شاهزاده خوَی نَن (Food Book of Prince Huainan) است که شامل 130 مقاله است. تجربیاتی که در این اثر جمعآوری شده را امروزه میتوان در سایر کتابها نیز یافت.
مقالات پیشنهادی
تاریخ اسپانیا
قوانین، مقررات و سیاست های مراقبت از مادران و کودکان
مبارک بن محمد بن علی موسوی تفلیسی
مرکز تحقیقات حقوق بشر قاهره
حزب نهضت اسلامی تاجیکستان
هنرهای سنتی زیمبابوه
فرهنگ عمومی در مصر
تاریخ ادبیات اسپانیا در دوره رنسانس
مفاخر شاخص دینی و مذهبی قطر
دسترسی عامه مردم فرانسه به فعالیت های فرهنگی
روابط خانوادگی در چین
جمعیت و پراکندگی قوم تاجیک در افغانستان
یوریکو کویکه
مهمترین طریقتهای صوفیه در سودان
داوودخان اعلایف
موسیقی در گرجستان
دانشگاه پکن در چین
ریشه های هنر روسی
كتابخانه های عمومی در لبنان
قلعه حرّانه
اوکراین
یوشیهیده سوگا
پیشینه آموزش آرژانتین
تاریخ دوره سلت ها در فرانسه
محی الدین کبیری
نظام و نهاد قانون گذاری سیرالئون
آشپزی فرانسوی
اتیوپی در یک نگاه
حزب ستم ملی افغانستان
آخرین مقالات
اقوام و قومیت ها در سریلانکا
ویژگیهای جمعیتی سریلانکا
رشد جمعیت در سریلانکا
شهرنشینی و روستا نشینی در سریلانکا
پراکندگی جمعیت در سریلانکا
ساختار هرم جمعیتی سریلانکا
شهر نشینی و روستا نشینی درافغانستان
ویژگی های جمعیتی افغانستان
پراکندگی جمعیت در افغانستان
ساختار هرم جمعیتی افغانستان
اقوام و قومیت ها در افغانستان
ویژگیهای جمعیتی تاجیکستان
شهرنشینی و روستانشینی تاجیکستان
رشد جمعیت تاجیکستان
ویژگی های جمعیتی تاجیکستان
پراکندگی جمعیت تاجیکستان
ساختار هرم جمعیتی تاجیکستان
شهرنشینی و روستانشینی بنگلادش
پراکندگی جمعیتی بنگلادش
رشد جمعیت بنگلادش
اطلاعیهها
- رونمایی از دانشنامه ملل (24 مهر 1403)
- ورود اطلاعات دانشنامه ملل (18 مهر 1402)
- آغاز به کار ساخت دانشنامه ملل (2 خرداد 1402)
تصویر منتخب