صفحهٔ اصلی
دانشنامه جامعه و فرهنگ ملل
با ۸٬۴۹۵ مدخل به زبان فارسی
مرکز مطالعات راهبردی روابط فرهنگی
درباره دانشنامه ملل - شورای علمی دانشنامه ملل - فهرست الفبایی مدخلها
نظامنامه - شیوهنامهها - کشورها - تماس با ما
موضوعات
مقاله برگزیده
فرهنگ عمومی در چین
بسیاری از متخصصان معتقدند که تنوع پختوپز در جهان را میتوان به سه گروه اصلی تقسیم کرد: پختوپز فرانسوی، خاورمیانهای و غذاهای چینی. اگرچه برخی نیز این تقسیمبندی را قبول ندارند و روشهای پختوپز در جهان را به گروههای دیگری تقسیمبندی میکنند. ما اگر هر تقسیمبندی را که قبول داشته باشیم، قطعا تنوع غذاهای چینی یکی از آنها خواهد بود. و خود چینیها هم این تنوع غذایی را به عنوان درخشانترین بخش از فرهنگ خود قبول دارند. غذا برای چینیها یک آیین واقعی، هنری دلپذیر، و سرشار از لذت است. معروف است که چینیها هر چیز روینده، متحرک و پرواز کننده را میخورند. این ضرورت پختوپز چینی را به یک فضیلت تبدیل کرده و حالا آنها به خود میبالند که بیش از 5 هزار نوع غذا دارند که با هر ذائقهای سازگاری داشته باشد.
فرهنگ، آداب و رسوم و تنوع غذایی در چین
آثار مکتوب در خصوص فرهنگ و تنوع غذایی در چین، در اسناد و کتب تاریخی باستانی مختلفی آمده که در آنها گزارشهای مفصلی پیرامون چگونگی تغذیهی اقشار مختلف مردم در دورانهای گذشته و باستان تهیه شده است. کتاب سال نگار سلسلهی خَن (Chronicles of the Han Dynasty) فهرست غذایی مربوط به دوران پیش از سلسلهی «چین» را گردآوری کرده است. آثار بیشماری نیز مربوط به دورانهای وِی، جین، و سلسلههای جنوبی و شمالی و پیش از آن، در زمینهی تغذیه نوشته شده است. یکی از این آثار، مجموعهی کتاب غذایی شاهزاده خوَی نَن (Food Book of Prince Huainan) است که شامل 130 مقاله است. تجربیاتی که در این اثر جمعآوری شده را امروزه میتوان در سایر کتابها نیز یافت.
مقالات پیشنهادی
هنرهای زیبا در طریقت تائو
آموزش متوسطه سنگال
عبد الله فوده اندیون
موزه هنرهای زیبای مصر
ناداگاما
پوشش جانوری فرانسه
جمعیت اسلامی الفجر سیرالئون
بندر پوتی
تلویزیون در سنگال
ادبیات کودکان و نوجوانان تونس
روابط فرهنگی تایلند و ایران
تفکر اسپانیایی
بورس تحصیلی دولت قزاقستان
صنعت فیلم و سینمای چین
داستان قبایل دهگانه یهود
حمزه الملک طمبل
فرهنگ كتابت، كتابداری و كتابخانه در تایلند
نمادهای ملی کشور مالی
ابن بطوطه
آنتوان سنت اگزوپری
اساطیر، افسانهها و قصههای عامیانه در بنگلادش
نهادها و مراکز دینی غیرمسلمانان قطر
وضعيت استفاده از مطبوعات در سیرالئون
تاسیس مراکز آموزشی در چین برای پیشرفت علمی
نظام آموزش، تحقیقات و فناوری اردن
جريان اخوان المسلمين در اردن
هنر ژاپن در دوران معاصر
شخصیت های دینی و مذهبی سنگال
نمادهای فرهنگی مالی
آخرین مقالات
ویژگیهای جمعیتی تاجیکستان
شهرنشینی و روستانشینی تاجیکستان
رشد جمعیت تاجیکستان
ویژگی های جمعیتی تاجیکستان
پراکندگی جمعیت تاجیکستان
ساختار هرم جمعیتی تاجیکستان
شهرنشینی و روستانشینی بنگلادش
پراکندگی جمعیتی بنگلادش
رشد جمعیت بنگلادش
ویژگی های جمعیتی بنگلادش
اقوام شاخص در کشور بنگلادش
اقوام و قومیت ها در بنگلادش
ساختار هرم جمعیتی بنگلادش
رشد جمعیت قزاقستان
شهرنشینی و روستانشینی قزاقستان
پراکندگی جمعیت قزاقستان
ویژگی های جمعیتی قزاقستان
ساختار هرم جمعیتی قزاقستان
شهر نشینی و روستا نشینی امارات متحده عربی
پراکندگی جمعیت امارات متحده عربی
اطلاعیهها
- رونمایی از دانشنامه ملل (24 مهر 1403)
- ورود اطلاعات دانشنامه ملل (18 مهر 1402)
- آغاز به کار ساخت دانشنامه ملل (2 خرداد 1402)
تصویر منتخب