صفحهٔ اصلی
دانشنامه جامعه و فرهنگ ملل
با ۸٬۵۹۹ مدخل به زبان فارسی
مرکز مطالعات راهبردی روابط فرهنگی
درباره دانشنامه ملل - شورای علمی دانشنامه ملل - فهرست الفبایی مدخلها
نظامنامه - شیوهنامهها - کشورها - تماس با ما
موضوعات
مقاله برگزیده
فرهنگ عمومی در چین
بسیاری از متخصصان معتقدند که تنوع پختوپز در جهان را میتوان به سه گروه اصلی تقسیم کرد: پختوپز فرانسوی، خاورمیانهای و غذاهای چینی. اگرچه برخی نیز این تقسیمبندی را قبول ندارند و روشهای پختوپز در جهان را به گروههای دیگری تقسیمبندی میکنند. ما اگر هر تقسیمبندی را که قبول داشته باشیم، قطعا تنوع غذاهای چینی یکی از آنها خواهد بود. و خود چینیها هم این تنوع غذایی را به عنوان درخشانترین بخش از فرهنگ خود قبول دارند. غذا برای چینیها یک آیین واقعی، هنری دلپذیر، و سرشار از لذت است. معروف است که چینیها هر چیز روینده، متحرک و پرواز کننده را میخورند. این ضرورت پختوپز چینی را به یک فضیلت تبدیل کرده و حالا آنها به خود میبالند که بیش از 5 هزار نوع غذا دارند که با هر ذائقهای سازگاری داشته باشد.
فرهنگ، آداب و رسوم و تنوع غذایی در چین
آثار مکتوب در خصوص فرهنگ و تنوع غذایی در چین، در اسناد و کتب تاریخی باستانی مختلفی آمده که در آنها گزارشهای مفصلی پیرامون چگونگی تغذیهی اقشار مختلف مردم در دورانهای گذشته و باستان تهیه شده است. کتاب سال نگار سلسلهی خَن (Chronicles of the Han Dynasty) فهرست غذایی مربوط به دوران پیش از سلسلهی «چین» را گردآوری کرده است. آثار بیشماری نیز مربوط به دورانهای وِی، جین، و سلسلههای جنوبی و شمالی و پیش از آن، در زمینهی تغذیه نوشته شده است. یکی از این آثار، مجموعهی کتاب غذایی شاهزاده خوَی نَن (Food Book of Prince Huainan) است که شامل 130 مقاله است. تجربیاتی که در این اثر جمعآوری شده را امروزه میتوان در سایر کتابها نیز یافت.
مقالات پیشنهادی
وضعیت اقتصادی و معیشتی در آرژانتین
ارتباط چوئن لای با محافل دیپلماتیک در چونگ چینگ
زبان فارسی در کوبا
آلفرد دووینیی
کتابخانه های موسسات آموزش عالی قزاقستان
روابط ایران و چین
موزه ملی كمالالدین بهزاد
دانشگاه تربیت معلم تفلیس
حزب نهضت اسلامی تاجیکستان
ادبیات افغانستان
روابط خارجی سودان و اتیوپی
شبکه های رادیویی خصوصی اتیوپی
کانون نویسندگان تاجیکستان
کمیسیون قانون اساسی ژاپن
جایگاه طریقت های صوفیه در قزاقستان
دریاچه بالخاش
بنياد توسعه هنر ژاپن
پراکندگی جمعیت تاجیکستان
روابط خارجی امارات متحده عربی با ایران
دانشگاه علوم پزشکی سیین فونگوس کوبا
اداره کل مطبوعات و انتشارات دولت چین
طولونیان سوریه
نظام حزبی سودان
مراكز دراماتیک و نمایش زنده در فرانسه
افسانهی آفرینش انسان توسط «نیو وا»
آموزش عالی زیمبابوه
پیشینه شناخت تایلند در ایران
سازهای زهی سنتی در اتیوپی
غذاهای سنتی کوبا
آخرین مقالات
انجمن مردمی صلح و خلع سلاح چین
شهرنشینی و روستانشینی در سوریه
شهرنشینی و روستانشینی در سریلانکا
پراکندگی جمعیت در سوریه
پراکندگی جمعیت در ژاپن
رشد جمعیت در ژاپن
رشد جمعیت در سوریه
ویژگیهای جمعیتی سوریه
ویژگیهای جمعیتی اردن
ساختار هرم جمعیتی سوریه
جغرافیای انسانی سنگال
رشد جمعیت در لبنان
شهرنشینی و روستانشینی در قزاقستان
پراکندگی جمعیت در قزاقستان
رشد جمعیت در قزاقستان
شهرنشینی و روستانشینی در تاجیکستان
پراکندگی جمعیت در تاجیکستان
رشد جمعیت در تاجیکستان
رشد جمعیت در امارات متحده عربی
شهرنشینی و روستانشینی در امارات متحده عربی
اطلاعیهها
- رونمایی از دانشنامه ملل (24 مهر 1403)
- ورود اطلاعات دانشنامه ملل (18 مهر 1402)
- آغاز به کار ساخت دانشنامه ملل (2 خرداد 1402)
تصویر منتخب