فلات پامپاس: تفاوت میان نسخهها
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).) |
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).) |
||
خط ۱: | خط ۱: | ||
این منطقه را در گذشتههای دور دشت علفخیز آمریکای جنوبی و در دهههای اخیر قلب اقتصادی [[آرژانتین]] دانستهاند. در ابتدا این دشتهای وسیع را علفهای پرپشت پوشانیده بود که محل زندگی بومیان و سرخپوستان اصلی این سرزمین بود و در آنها اسبهای وحشی و برّهی مرینوس را پرورش میدادند امّا پس از شکلبندی کشور آرژانتین، بومیان از این منطقه رانده شده و اروپاییان مهاجر در آنجا مستقر شدند. این منطقهی وسیع در 250 مایلی بوئنوسآیرس قرار دارد. | این منطقه را در گذشتههای دور دشت علفخیز آمریکای جنوبی و در دهههای اخیر قلب اقتصادی [[آرژانتین]] دانستهاند. در ابتدا این دشتهای وسیع را علفهای پرپشت پوشانیده بود که محل زندگی بومیان و سرخپوستان اصلی این سرزمین بود و در آنها اسبهای وحشی و برّهی مرینوس را پرورش میدادند امّا پس از شکلبندی کشور آرژانتین، بومیان از این منطقه رانده شده و اروپاییان مهاجر در آنجا مستقر شدند. این منطقهی وسیع در 250 مایلی [[بوئنوسآیرس]] قرار دارد. | ||
آب و هوای این دشت مرطوب و معتدل است. هوای این منطقه در زمستان نیز به اندازهای سرد نمیشود که مانع چرای گاوها و احشام دیگر شود. به هر صورت در دورهی شهرنشینی اوّلین بخشی که موتور محرّک اقتصادی کشور جدید آرژانتین بود، کشاورزی و دامپروری بود و این منطقه هنوز پس از چند صد سال قلب تپندهی کشاورزی آرژانتین است. | آب و هوای این دشت مرطوب و معتدل است. هوای این منطقه در زمستان نیز به اندازهای سرد نمیشود که مانع چرای گاوها و احشام دیگر شود. به هر صورت در دورهی شهرنشینی اوّلین بخشی که موتور محرّک اقتصادی کشور جدید آرژانتین بود، کشاورزی و دامپروری بود و این منطقه هنوز پس از چند صد سال قلب تپندهی کشاورزی آرژانتین است. |
نسخهٔ ۱۳ مارس ۲۰۲۴، ساعت ۰۹:۵۳
این منطقه را در گذشتههای دور دشت علفخیز آمریکای جنوبی و در دهههای اخیر قلب اقتصادی آرژانتین دانستهاند. در ابتدا این دشتهای وسیع را علفهای پرپشت پوشانیده بود که محل زندگی بومیان و سرخپوستان اصلی این سرزمین بود و در آنها اسبهای وحشی و برّهی مرینوس را پرورش میدادند امّا پس از شکلبندی کشور آرژانتین، بومیان از این منطقه رانده شده و اروپاییان مهاجر در آنجا مستقر شدند. این منطقهی وسیع در 250 مایلی بوئنوسآیرس قرار دارد.
آب و هوای این دشت مرطوب و معتدل است. هوای این منطقه در زمستان نیز به اندازهای سرد نمیشود که مانع چرای گاوها و احشام دیگر شود. به هر صورت در دورهی شهرنشینی اوّلین بخشی که موتور محرّک اقتصادی کشور جدید آرژانتین بود، کشاورزی و دامپروری بود و این منطقه هنوز پس از چند صد سال قلب تپندهی کشاورزی آرژانتین است.
در اواخر قرن نوزده میلادی در نتیجهی پیشرفت شبکهی راهآهن و وسایل نقلیهی تندرو و امکان منجمد نمودن گوشت و حمل آن با کشتیهای یخچالدار، چهرهی این دشت تغییر اساسی پیدا کرد. گوسفندهای پشمدار جایگزین برّههای مرینوس و گاوهای سختگوشت استخوانی تبدیل به گاوهای پروار گردیدند. نکتهی جالب این است که در این منطقه تقریباً هیچ رودخانهی پرآبی وجود ندارد و آب حاصل از بارانهای وسیع به سرعت جذب خاک میشود. بدون شک پامپاس یکی از حاصلخیزترین نقاط جهان است. منطقهی شرقی این دشت که از نظر آبیاری وضع بهتری دارد، از گذشتههای دور محل تمرکز افراد و شرکتهای معظم کشت و صنعت بوده و بیشترین تولید کشاورزی آرژانتین را به خود اختصاص میدهد. وسعت این منطقه چیزی حدود یک چهارم کلّ خاک آرژانتین است. (اصغری، 1374: 30)
استانهای بوئنوسآیرس، سانتافه[4]، لاپامپا[5] و بخش جنوب شرقی کوردوبا[6] در این منطقه واقع شدهاند. یک بخش از پامپاس متوسّط سالیانه بیش از 1000 میلیمتر باران را ثبت کرده است. مهمترین محصولات کشاورزی پامپاس، گندم، ذرّت و دانههای روغنی است. در بخش دیگری از این منطقهی وسیع، مهمترین قطب صنعتی کشور واقع در استانهای بوئنوسآیرس، سانتافه و کوردوبا قرار دارد. پامپاس پرجمعیتترین بخش کشور است که بوئنوسآیرس با 12 میلیون نفر را نیز شامل میشود. با در نظر گرفتن اینکه آرژانتین مهمترین صادرکنندهی ذرت و همچنین روغنهای خوراکی در جهان است و افزودن اینکه مهمترین منطقهی تولید این محصولات پامپاس است، به ارزش این بخش از کشور بیشتر واقف خواهیم شد. (www.ign.gob.ar)