پروژه ی اکتشاف کره ی ماه در چین: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی « == ''پروژه­ی اکتشاف کره­ی ماه'' == برنامه­ی چین برای اکتشاف کره­ی ماه در سه مرحله طراحی شده است. در مرحله­ی نخست، ماهواره­ی اکتشافی برای گردش علمی و اکتشافی در دورکره­ی ماه پرتاب شد. درمرحله­ی دوم، کاوشگری پرتاب شده سطح کره­ی ماه را مورد اکتشاف و...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
برنامه­ ی [[چین]] برای اکتشاف کره ­ی ماه در سه مرحله طراحی شده است. در مرحله­ ی نخست، ماهواره ­ی اکتشافی برای گردش علمی و اکتشافی در دور کره ­ی ماه پرتاب شد. در مرحله­ ی دوم، کاوشگری پرتاب شده سطح کره ­ی ماه را مورد اکتشاف و بررسی قرار می­ دهد. در مرحله­ ی سوم، کاوشگر پس از انجام بررسی و اکتشاف سطح کره ­ی ماه و نمونه برداری، به زمین باز خواهد گشت. مرحله­ ی اول در حال اجرا است.


== ''پروژه­ی اکتشاف کره­ی ماه'' ==
مرحله­ ی نخست این طرح در ژانویه­ ی سال 2004 به اجرا گذاشته شده و در پایان سال 2006 «چیان ئه» نخستین ماهواره ­ی اکتشافی سطح ماه پرتاب شد. اولویت این اکتشاف تجزیه و تحلیل تصاویر سه بعدی سطح کره ­ی ماه، تشخیص ضخامت آن، تجزیه و تحلیل عوامل مفید موجود در کره ­ی ماه و اکتشاف محیط فضایی بین کره ­ی زمین و کره ­ی ماه بود.
برنامه­ی چین برای اکتشاف کره­ی ماه در سه مرحله طراحی شده است. در مرحله­ی نخست، ماهواره­ی اکتشافی برای گردش علمی و اکتشافی در دورکره­ی ماه پرتاب شد. درمرحله­ی دوم، کاوشگری پرتاب شده سطح کره­ی ماه را مورد اکتشاف و بررسی قرار می­دهد. درمرحله­ی سوم، کاوشگر پس از انجام بررسی و اکتشاف سطح کره­ی ماه و نمونه برداری، به زمین باز خواهد گشت. مرحله­ی اول در حال اجرا ست.  


مرحله­ی نخست این طرح در ژانویه­ی سال 2004 به اجرا گذاشته شده و در پایان سال2006 «چیان ئه» نخستین ماهواره­ی اکتشافی سطح ماه پرتاب شد. اولویت این اکتشاف تجزیه و تحلیل تصاویر سه بعدی سطح کره­ی ماه، تشخیص ضخامت آن، تجزیه و تحلیل عوامل مفید موجود در کره­ی ماه و اکتشاف محیط فضایی بین کره­ی زمین و کره­ی ماه بود.  
علی ­رغم این­که چین در توسعه ­ی امور فضانوردی بیش از 40 سال تجربه داشته و توانایی پژوهش و ساخت مستقل راکت حامل ماهواره را دارد و سفینه­ ی فضایی سرنشین دار را نیز پرتاب کرده است، ولی دانشمندان چینی عقیده دارند که برای انجام عملیات اکتشافی در کره ­ی ماه هنوز با مشکلات فنی بسیاری مواجه هستند.<ref>سابقی، علی محمد(1392). "جامعه و فرهنگ چین". ''تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی''، جلد سوم، ص.</ref>


علی­رغم این­که چین در توسعه­ی امور فضانوردی بیش از40 سال تجربه داشته و توانایی پژوهش و ساخت مستقل راکت حامل ماهواره را دارد و سفینه­ی فضایی سرنشین دار را نیز پرتاب کرده است، ولی دانشمندان چینی عقیده دارند که برای انجام عملیات اکتشافی در کره­ی ماه هنوز با مشکلات فنی بسیاری مواجه هستند.
== کتابشناسی ==

نسخهٔ ‏۳ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۲۰:۳۱

برنامه­ ی چین برای اکتشاف کره ­ی ماه در سه مرحله طراحی شده است. در مرحله­ ی نخست، ماهواره ­ی اکتشافی برای گردش علمی و اکتشافی در دور کره ­ی ماه پرتاب شد. در مرحله­ ی دوم، کاوشگری پرتاب شده سطح کره ­ی ماه را مورد اکتشاف و بررسی قرار می­ دهد. در مرحله­ ی سوم، کاوشگر پس از انجام بررسی و اکتشاف سطح کره ­ی ماه و نمونه برداری، به زمین باز خواهد گشت. مرحله­ ی اول در حال اجرا است.

مرحله­ ی نخست این طرح در ژانویه­ ی سال 2004 به اجرا گذاشته شده و در پایان سال 2006 «چیان ئه» نخستین ماهواره ­ی اکتشافی سطح ماه پرتاب شد. اولویت این اکتشاف تجزیه و تحلیل تصاویر سه بعدی سطح کره ­ی ماه، تشخیص ضخامت آن، تجزیه و تحلیل عوامل مفید موجود در کره ­ی ماه و اکتشاف محیط فضایی بین کره ­ی زمین و کره ­ی ماه بود.

علی ­رغم این­که چین در توسعه ­ی امور فضانوردی بیش از 40 سال تجربه داشته و توانایی پژوهش و ساخت مستقل راکت حامل ماهواره را دارد و سفینه­ ی فضایی سرنشین دار را نیز پرتاب کرده است، ولی دانشمندان چینی عقیده دارند که برای انجام عملیات اکتشافی در کره ­ی ماه هنوز با مشکلات فنی بسیاری مواجه هستند.[۱]

کتابشناسی

  1. سابقی، علی محمد(1392). "جامعه و فرهنگ چین". تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، جلد سوم، ص.