ایمرتی: تفاوت میان نسخهها
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).) |
بدون خلاصۀ ویرایش |
||
(یک نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد) | |||
خط ۱: | خط ۱: | ||
در قسمت مرکزی [[گرجستان]] غربی، استان تاریخی جغرافیایی ایمرتی قرار دارد. در شمال، ایمرتی با دره تنگ کوهستانی سوانتی پایین و چاله «راچا لچخومی» همجوار است که به علت نزدیکی بسیار زیاد شرایط طبیعی، اقتصادی و تاریخی میتوان آن را جزو ایمرتی بشمار آورد. ایمرتی وراچا لچخومیروی هم مساحتی برابر 11000 کیلومتر مربع دارد. این استان از موقعیت جغرافیایی بسیار مناسبی برخوردار است. جادههای زمینی و خطوط هوایی امکان ارتباط این منطقه را با سایر نقاط جمهوری در ساحل دریای سیاه امکان ارتباط دریایی را با آبهای آزاد فراهم آورده است. مردم این منطقه به صنعتگری مشهورند. ایمرتی از 12 ناحیه اداری تشکیل شده است. مساحت آن 6349 کیلومتر مربع است. | |||
بیشترین فعالیتهای اقتصادی این منطقه در کنار مسیر اصلی گذر جاده و راهآهن منطقه در کنار شهرهای کوتائیسی، زستافونی، و سامتردیا انجام میگردد. حدود نیمیاز فعالیتهای اقتصادی منطقه در کوتائیسی صورت میگیرد. این فعالیتها 10 تا 15 درصد از فعالیتهای اقتصادی [[گرجستان]] را شامل میشود. در رابطه با سرمایه گذاریهای خارجی مهم منطقه میتوان به کارخانه فروآلیاژ زستافونی اشاره کرد که با سرمایه گذاریهای خارجی فعالیت مینماید. بخشی از محصولات تولیدی این کارخانه به خارج از کشور صادر میگردد. از تولیدات اصلی کشاورزی منطقه کشت انگور و دامداری میباشد. با این وصف تخصص اصلی کشاورزان سامتردیار در زمینه چای و باغداری میباشد. | |||
در | |||
آکاکی تسرتلی، نویسنده نامیگرجی در این ناحیه بدنیا آمده است. | |||
رودهای اصلی این منطقه: ریونی، تسخنیس تسقالی، قویریلا، دزیرولا، چخریملا، چولابوری، خانیس تسقالی، ساکرائولا، و غیره میباشند. که همه اینها به رودخانه ریونی ریخته و سپس به آرامی به سوی دریای سیاه روان میشوند<ref>امیراحمدیان، بهرام (1377). جغرافیای [[گرجستان]]. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بینالمللی الهدی]، ص65.</ref><ref>بنیاد مطالعات قفقاز (۱۳۹۲). جامعه و فرهنگ [https://wikimelal.ir/%DA%AF%D8%B1%D8%AC%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86 گرجستان]. تهران: [https://www.icro.ir/ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی] (در دست انتشار)، ص22-23.</ref>. | |||
==نیز نگاه کنید به== | |||
رودهای اصلی این منطقه : ریونی، تسخنیس | [[گرجستان]]؛ [[جغرافیای طبیعی و انسانی گرجستان]]؛ [[استان های تاریخی گرجستان]] | ||
==کتابشناسی== |
نسخهٔ کنونی تا ۲۳ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۲:۵۰
در قسمت مرکزی گرجستان غربی، استان تاریخی جغرافیایی ایمرتی قرار دارد. در شمال، ایمرتی با دره تنگ کوهستانی سوانتی پایین و چاله «راچا لچخومی» همجوار است که به علت نزدیکی بسیار زیاد شرایط طبیعی، اقتصادی و تاریخی میتوان آن را جزو ایمرتی بشمار آورد. ایمرتی وراچا لچخومیروی هم مساحتی برابر 11000 کیلومتر مربع دارد. این استان از موقعیت جغرافیایی بسیار مناسبی برخوردار است. جادههای زمینی و خطوط هوایی امکان ارتباط این منطقه را با سایر نقاط جمهوری در ساحل دریای سیاه امکان ارتباط دریایی را با آبهای آزاد فراهم آورده است. مردم این منطقه به صنعتگری مشهورند. ایمرتی از 12 ناحیه اداری تشکیل شده است. مساحت آن 6349 کیلومتر مربع است.
بیشترین فعالیتهای اقتصادی این منطقه در کنار مسیر اصلی گذر جاده و راهآهن منطقه در کنار شهرهای کوتائیسی، زستافونی، و سامتردیا انجام میگردد. حدود نیمیاز فعالیتهای اقتصادی منطقه در کوتائیسی صورت میگیرد. این فعالیتها 10 تا 15 درصد از فعالیتهای اقتصادی گرجستان را شامل میشود. در رابطه با سرمایه گذاریهای خارجی مهم منطقه میتوان به کارخانه فروآلیاژ زستافونی اشاره کرد که با سرمایه گذاریهای خارجی فعالیت مینماید. بخشی از محصولات تولیدی این کارخانه به خارج از کشور صادر میگردد. از تولیدات اصلی کشاورزی منطقه کشت انگور و دامداری میباشد. با این وصف تخصص اصلی کشاورزان سامتردیار در زمینه چای و باغداری میباشد.
آکاکی تسرتلی، نویسنده نامیگرجی در این ناحیه بدنیا آمده است.
رودهای اصلی این منطقه: ریونی، تسخنیس تسقالی، قویریلا، دزیرولا، چخریملا، چولابوری، خانیس تسقالی، ساکرائولا، و غیره میباشند. که همه اینها به رودخانه ریونی ریخته و سپس به آرامی به سوی دریای سیاه روان میشوند[۱][۲].
نیز نگاه کنید به
گرجستان؛ جغرافیای طبیعی و انسانی گرجستان؛ استان های تاریخی گرجستان
کتابشناسی
- ↑ امیراحمدیان، بهرام (1377). جغرافیای گرجستان. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بینالمللی الهدی، ص65.
- ↑ بنیاد مطالعات قفقاز (۱۳۹۲). جامعه و فرهنگ گرجستان. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی (در دست انتشار)، ص22-23.