موقعیت جغرافیایی آرژانتین: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۳ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
مساحت [[آرژانتین]] 2791810 کیلومتر مربّع است که تقریباً یک و نیم برابر مساحت ایران می‌باشد. از نظر وسعت، هشتمین کشور در جهان، دومین کشور در آمریکای جنوبی و چهارمین کشور در نیم‌کره‌ی غربی بعد از ایالات متّحده‌ی آمریکا، [[کانادا]] و برزیل است. این کشور از شمال به کشورهای برزیل، پاراگوئه و بولیوی و از مشرق به اقیانوس اطلس و اروگوئه و از مغرب و جنوب غربی به شیلی محدود می‌شود. طولانی‌ترین قسمت خاک آرژانتین حدود 3700 کیلومتر است که از شمالی‌ترین قسمت این کشور که در حقیقت مناطق حارّه‌ای جنوب آمازون می‌باشد، تا جنوبی‌ترین نقطه‌ی آن در نزدیک قطب جنوب امتداد دارد. عریض‌ترین بخش آن نیز حدود 1423 کیلومتر است. (،Leitner , 2000: 13)
مساحت [[آرژانتین]] 2791810 کیلومتر مربّع است که تقریباً یک و نیم برابر مساحت ایران می‌باشد. از نظر وسعت، هشتمین کشور در جهان، دومین کشور در آمریکای جنوبی و چهارمین کشور در نیم‌کره‌ی غربی بعد از ایالات متّحده‌ی آمریکا، [[کانادا]] و برزیل است. این کشور از شمال به کشورهای برزیل، پاراگوئه و بولیوی و از مشرق به اقیانوس اطلس و اروگوئه و از مغرب و جنوب غربی به شیلی محدود می‌شود. طولانی‌ترین قسمت خاک [[آرژانتین]] حدود 3700 کیلومتر است که از شمالی‌ترین قسمت این کشور که در حقیقت مناطق حارّه‌ای جنوب آمازون می‌باشد، تا جنوبی‌ترین نقطه‌ی آن در نزدیک قطب جنوب امتداد دارد. عریض‌ترین بخش آن نیز حدود 1423 کیلومتر است<ref>Leitner, G. (2000). Argentina, Australia: Companion Travel Guide Book. P13.</ref>.


آرژانتین از برخی جهات خصوصیات مشابهی با ايالات متحده دارد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها نابودسازی بومیان و جانشینی مهاجران بعد از کشف قارّه‌ی [[آمریکا]] است.
[[آرژانتین]] از برخی جهات خصوصیات مشابهی با [[ایالات متحده]] دارد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها نابودسازی بومیان و جانشینی مهاجران بعد از کشف قارّه‌ی [[آمریکا]] است. از شباهت‌های دیگر می‌توان به نوع تقسیم‌بندی کشور، سیستم حکومت فدرالی و بالأخره رشد سریع شهرنشینی اشاره کرد<ref>خیرمند، احمدرضا (1391). جامعه و فرهنگ [[آرژانتین]]. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی]، ص. 27-28.</ref>.
 
== نیز نگاه کنید به ==
[[موقعیت جغرافیایی کانادا]]؛ [[موقعیت جغرافیایی فرانسه]]؛ [[موقعیت جغرافیایی سودان]]؛ [[موقعیت جغرافیایی ساحل عاج]]؛ [[موقعیت جغرافیایی زیمبابوه]]؛ [[موقعیت جغرافیایی تایلند]]؛ [[موقعیت جغرافیایی اسپانیا]]؛ [[موقعیت جغرافیایی اردن]]؛ [[موقعیت جغرافیایی سوریه]]؛ [[موقعیت جغرافیایی قطر]]؛ [[موقعیت جغرافیایی اتیوپی]]؛ [[موقعیت جغرافیایی مالی]]؛ [[موقعیت جغرافیایی سریلانکا]]؛ [[موقعیت جغرافیایی گرجستان]]؛ [[موقعیت جغرافیایی تاجیکستان]]؛ [[موقعیت جغرافیایی بنگلادش]]؛ [[موقعیت جغرافیایی قزاقستان]]
 
== کتابشناسی ==
<references />
[[رده:ویژگی ها وموقعیت جغرافیایی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۴ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۱۷:۲۲

مساحت آرژانتین 2791810 کیلومتر مربّع است که تقریباً یک و نیم برابر مساحت ایران می‌باشد. از نظر وسعت، هشتمین کشور در جهان، دومین کشور در آمریکای جنوبی و چهارمین کشور در نیم‌کره‌ی غربی بعد از ایالات متّحده‌ی آمریکا، کانادا و برزیل است. این کشور از شمال به کشورهای برزیل، پاراگوئه و بولیوی و از مشرق به اقیانوس اطلس و اروگوئه و از مغرب و جنوب غربی به شیلی محدود می‌شود. طولانی‌ترین قسمت خاک آرژانتین حدود 3700 کیلومتر است که از شمالی‌ترین قسمت این کشور که در حقیقت مناطق حارّه‌ای جنوب آمازون می‌باشد، تا جنوبی‌ترین نقطه‌ی آن در نزدیک قطب جنوب امتداد دارد. عریض‌ترین بخش آن نیز حدود 1423 کیلومتر است[۱].

آرژانتین از برخی جهات خصوصیات مشابهی با ایالات متحده دارد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها نابودسازی بومیان و جانشینی مهاجران بعد از کشف قارّه‌ی آمریکا است. از شباهت‌های دیگر می‌توان به نوع تقسیم‌بندی کشور، سیستم حکومت فدرالی و بالأخره رشد سریع شهرنشینی اشاره کرد[۲].

نیز نگاه کنید به

موقعیت جغرافیایی کانادا؛ موقعیت جغرافیایی فرانسه؛ موقعیت جغرافیایی سودان؛ موقعیت جغرافیایی ساحل عاج؛ موقعیت جغرافیایی زیمبابوه؛ موقعیت جغرافیایی تایلند؛ موقعیت جغرافیایی اسپانیا؛ موقعیت جغرافیایی اردن؛ موقعیت جغرافیایی سوریه؛ موقعیت جغرافیایی قطر؛ موقعیت جغرافیایی اتیوپی؛ موقعیت جغرافیایی مالی؛ موقعیت جغرافیایی سریلانکا؛ موقعیت جغرافیایی گرجستان؛ موقعیت جغرافیایی تاجیکستان؛ موقعیت جغرافیایی بنگلادش؛ موقعیت جغرافیایی قزاقستان

کتابشناسی

  1. Leitner, G. (2000). Argentina, Australia: Companion Travel Guide Book. P13.
  2. خیرمند، احمدرضا (1391). جامعه و فرهنگ آرژانتین. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی، ص. 27-28.