شهر باستانی لی جیانگ: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی « == '''شهر باستانی لی­جیانگ''' == شهر باستانی لی­جیانگ[i] در استان یونن در جنوب غرب چین واقع شده و درپایان قرن 13میلادی یعنی در اواخر عصر سلسله­ي سونگ و اوایل سلسله­ي یوان بنا شده است.  این شهر از سطح دریا 2400 متر ارتفاع داشته و مساحت آن8/3 کیلومتر مربع...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۵ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
[[پرونده:Lijiang Ancient Town Culture Attractions Yunnan China.jpg|بندانگشتی|شهر باستانی لی ­جیانگ. قابل بازیابی از https://www.visityunnanchina.com/attractions/cultural-attractions/mu-fu-mansion-unveiling-lijiang-ancient-city]]
شهر باستانی لی ­جیانگ(Old Town of Lijiang. Yunnan Province) در استان یونن در جنوب غرب [[چین]] واقع شده و درپایان قرن 13میلادی یعنی در اواخر عصر [[سلسله های سونگ، لیائو، جین و شیای غربی|سلسله‌ی سونگ]] و اوایل [[سلسله یوان|سلسله‌ی یوان]] بنا شده است. این شهر از سطح دریا 2400 متر ارتفاع داشته و مساحت آن8/3 کیلومتر مربع است.


== '''شهر باستانی لی­جیانگ''' ==
[[جمعیت چین|جمعیت]] کنونی شهر25 هزار نفر با6200 خانوار است که اکثر جمعیت آن را قوم ناشی تشكیل می ­دهند و30 درصد شهروندان به ساخت ظروف مسی و نقره­ای، لباس­‌های پشمی و چرمی اشتغال دارند.
شهر باستانی لی­جیانگ[i] در استان یونن در جنوب غرب چین واقع شده و درپایان قرن 13میلادی یعنی در اواخر عصر سلسله­ي سونگ و اوایل سلسله­ي یوان بنا شده است.  این شهر از سطح دریا 2400 متر ارتفاع داشته و مساحت آن8/3 کیلومتر مربع است. جمعیت کنونی شهر25 هزار نفر با6200 خانوار است که اکثر جمعیت آن را قوم ناشی تشكيل مي­دهند و30 درصد شهروندان به ساخت ظروف مسی و نقره­ای، لباس­هاي پشمی و چرمی اشتغال دارند. خیابان­های این شهر در کنار کوه و ساحل رود«يوخِه» كه با سنگ­هاي قرمز رنگ فرش شده است از دیدنی­هاي آن به­شمار مي­رود. بر روی رودخانه­ي«یوخِه» جمعا 354پل ساخته شده است، یعنی در هر یک کیلومتر مربع93 پل وجود دارد كه هركدام به شكل خاصي است.


شهر باستانی لی­جیان، دارای ارزش جامع تاریخي و فرهنگي است و خانه­­های سنتی و زيباي اقلیت­های قومي آن برای تحقیق وبررسی پيرامون تاریخ معماری و توسعه­ي اقوام گوناگون منطقه گران­بهاست. اين اثر گران­بهاي تاريخي و فرهنگی در دسامبر سال1997ميلادي، در فهرست میراث جهانی به ثبت رسیده است.  
خیابان­‌های این شهر در کنار کوه و ساحل رود«یوخِه» كه با سنگ­‌های قرمز رنگ فرش شده است از دیدنی‌­های آن به‌­شمار می­ رود. بر روی رودخانه­ ی«یوخِه» جمعا 354پل ساخته شده است، یعنی در هر یک کیلومتر مربع93 پل وجود دارد كه هركدام به شكل خاصی است.
----[i] - Old Town of Lijiang. Yunnan Province.
 
شهر باستانی لی­ جیان، دارای ارزش جامع تاریخی و فرهنگی است و خانه‌­­های سنتی و زیبای اقلیت­‌های قومی آن برای تحقیق وبررسی پیرامون تاریخ معماری و توسعه‌ی اقوام گوناگون منطقه گران­‌بهاست. این اثر گران­‌بهای تاریخی و فرهنگی در دسامبر سال1997میلادی، در فهرست میراث جهانی به ثبت رسیده است<ref>سابقی،علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ [[چین]]. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی]، جلد2، ص.603.</ref>.  
 
== نیز نگاه کنید به ==
[[آثار فرهنگی، تاریخی و طبیعی ثبت شده کشور چین در فهرست میراث جهانی]]؛ [[اولویت های چین در صنعت گردشگری]]
 
== کتابشناسی ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۴ سپتامبر ۲۰۲۴، ساعت ۰۰:۰۳

شهر باستانی لی ­جیانگ(Old Town of Lijiang. Yunnan Province) در استان یونن در جنوب غرب چین واقع شده و درپایان قرن 13میلادی یعنی در اواخر عصر سلسله‌ی سونگ و اوایل سلسله‌ی یوان بنا شده است. این شهر از سطح دریا 2400 متر ارتفاع داشته و مساحت آن8/3 کیلومتر مربع است.

جمعیت کنونی شهر25 هزار نفر با6200 خانوار است که اکثر جمعیت آن را قوم ناشی تشكیل می ­دهند و30 درصد شهروندان به ساخت ظروف مسی و نقره­ای، لباس­‌های پشمی و چرمی اشتغال دارند.

خیابان­‌های این شهر در کنار کوه و ساحل رود«یوخِه» كه با سنگ­‌های قرمز رنگ فرش شده است از دیدنی‌­های آن به‌­شمار می­ رود. بر روی رودخانه­ ی«یوخِه» جمعا 354پل ساخته شده است، یعنی در هر یک کیلومتر مربع93 پل وجود دارد كه هركدام به شكل خاصی است.

شهر باستانی لی­ جیان، دارای ارزش جامع تاریخی و فرهنگی است و خانه‌­­های سنتی و زیبای اقلیت­‌های قومی آن برای تحقیق وبررسی پیرامون تاریخ معماری و توسعه‌ی اقوام گوناگون منطقه گران­‌بهاست. این اثر گران­‌بهای تاریخی و فرهنگی در دسامبر سال1997میلادی، در فهرست میراث جهانی به ثبت رسیده است[۱].

نیز نگاه کنید به

آثار فرهنگی، تاریخی و طبیعی ثبت شده کشور چین در فهرست میراث جهانی؛ اولویت های چین در صنعت گردشگری

کتابشناسی

  1. سابقی،علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ چین. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، جلد2، ص.603.