اداره تحقیقات پاکستان (دانشگاه پنجاب): تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی «هنگامی‌ که پاکستان در سال 1947م/ 1326ش استقلال سیاسی به‌ دست آورد، دو مرکز مطالعات ‌ایرانی از سال‌ها قبل در پاکستان دایر شده بود، که یکی از آنها دانشکده خاورشناسی(اورینتل کالج) دانشگاه پنجاب لاهور بود که در1870م/1294ش.تاسیس شد. همزمان در ‌این مرکز آ...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۷: خط ۷:


== کتابشناسی ==
== کتابشناسی ==
<references />
== نویسنده مقاله ==
محمد مهدی توسلی
[[رده:ایران شناسی در مراکز علمی و دانشگاهی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۴ نوامبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۵:۲۲

هنگامی‌ که پاکستان در سال 1947م/ 1326ش استقلال سیاسی به‌ دست آورد، دو مرکز مطالعات ‌ایرانی از سال‌ها قبل در پاکستان دایر شده بود، که یکی از آنها دانشکده خاورشناسی(اورینتل کالج) دانشگاه پنجاب لاهور بود که در1870م/1294ش.تاسیس شد. همزمان در ‌این مرکز آموزش زبان فارسی و تحقیقات مطالعات‌ ایرانی آغاز شد. نوشاهی بر تاسیس اداره تحقیقات پاکستان تاکید نموده و نوشته است که در ‌این دانشگاه، پس از استقلال پاکستان، مرکزی پژوهشی به نام"اداره تحقیقات پاکستان"(Pakistan Research Society) نیز پیش از استقلال تاسیس شد و بعد از استقلال نیز همچنان فعالیت خود را ادامه داده است[۱].

اگر چه ‌این مرکز کار پژوهش در تاریخ و فرهنگ پاکستان را بر عهده دارد اما به دلیل‌ اینکه تاریخ و فرهنگ پاکستان با تاریخ و فرهنگ‌ ایران پیوستگی دارد و بدون زبان فارسی، پژوهش در تاریخ و فرهنگ پاکستان عقیم خواهد بود، بنابراین‌ این مرکز کتاب‌های بسیار سودمندی درباره ادبیات فارسی و حتی به زبان فارسی انتشار داده است. دانشگاه پنجاب که مرکز تحقیقات را در دل خود دارد، صاحب بزرگترین کتابخانه پاکستان می‌باشد که حدود سی ‌هزار نسخه خطی عربی و فارسی و سنسکریت دارد و  منبع و مرجع بسیار غنی برای مطالعات ادبیات فارسی و ‌ایرانی است[۲].

نیز نگاه کنید به

مطالعات ایرانی و ایران شناسی در پاکستان

کتابشناسی

  1. نوشاهی، عارف (1383). "تاریخچه مطالعات ایرانی و مباحث متن ­پژوهی در پاکستان"، آینه میراث، ضمیمه شماره 2، ص.36-41.
  2. نوشاهی، عارف (1383). "تاریخچه مطالعات ایرانی و مباحث متن ­پژوهی در پاکستان"، آینه میراث، ضمیمه شماره 2، ص. 37.

نویسنده مقاله

محمد مهدی توسلی