غذای روسی: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی «روسها به طور معمول سه نوع غذا در روز می خورند. غذای صبح که «زافتراک»[1] نامیده می شود، این غذا معمولا شامل کلوچه از گندم سیاه ،فرنی سرو شده با سرشیر ترش و پنیر است،اگر چه برخی از روسها تنها نان و چای را به عنوان صبحانه مصرف می کنند. ناهار[2] «آبید»...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
روسها به طور معمول سه نوع غذا در روز می خورند. غذای صبح که «زافتراک»[1] نامیده می شود، این غذا معمولا شامل کلوچه از گندم سیاه ،فرنی سرو شده با سرشیر ترش و پنیر است،اگر چه برخی از روسها تنها نان و چای را به عنوان صبحانه مصرف می کنند. ناهار[2] «آبید» بعداز ظهر سرو می شود و غذای اصلی در طول روز به حساب می آید. این غذا اغلب با سوپی همچون «بورش»[3] آغاز می شود که از چغندر تشکیل شده و با سر شیر ترش سرو می شود. ناهار همچنین ممکن است با پیش غذایی همچون سالاد ماهی، گوشت سرد، تخم مرغ سفت پز و خاویار- آغاز شود. بخش اصلی غذا به طور معمول متشکل است از بیف، گوشت خوک یا جوجه.
روس‌ها به طور معمول سه نوع غذا در روز می خورند. غذای صبح که «زافتراک»(завтрак) نامیده می شود، این غذا معمولا شامل کلوچه از گندم سیاه ،فرنی سرو شده با سرشیر ترش و پنیر است،اگر چه برخی از روس‌ها تنها نان و چای را به عنوان صبحانه مصرف می کنند. ناهار(обед) «آبید» بعداز ظهر سرو می شود و غذای اصلی در طول روز به حساب می آید. این غذا اغلب با سوپی همچون «بورش»(борш) آغاز می شود که از چغندر تشکیل شده و با سر شیر ترش سرو می شود. ناهار همچنین ممکن است با پیش غذایی همچون سالاد ماهی، گوشت سرد، تخم مرغ سفت پز و خاویار- آغاز شود. بخش اصلی غذا به طور معمول متشکل است از بیف، گوشت خوک یا جوجه.


غذای عامه مردم شامل «پلمني» (گلوله‌هاي خمير پر از گوشت چرخ كرده يا سبزيجات است كه در آب جوش آماده مي شود و روي آن نيز خامه ريخته مي‌شود) و«بيف ستروگانوف» (گوشت سرخ شده و ماكارونی) است. «اوژین»[4] غذای عصرانه است که معمولا تنها چای و «زاکوسکی»[5](مزه مانند ماهي شور، تخم مرغ پخته، خاويار) را شامل می شود، اگرچه رستورانها غذاهای متنوع تری را سرو می کنند. علاوه بر چای، قهوه و لیموناد آشامیدنی های عمومی هستند، ودکا و آبجو نوشیدنی های الکلی هستند که به گونه ای گسترده توسط افراد مصرف می شوند. رستورانهایی که زمانی برای خدمت رسانی و سرو غذا برای فقرا شناخته شده بودند اکنون هم در تعداد و هم در تنوع افزایش یافته اند. غذاهای قومی سایر نقاط دنیا در اکثر شهر های بزرگ در دسترس هستند؛ غذاهای مکزیکی و چینی به گونه ی خاص تری گسترش یافته اند. غذا خوردن در رستوران شیوه ای متداول است، کار و بار یک غروب کامل و مشخصه ی تعداد زیادی از رستورانها موسیقی زنده و رقص است (<nowiki>http://www.rusanco.com/</nowiki> 31/ 4/ 1389 ).  
غذای عامه مردم شامل «پلمنی» (گلوله‌های خمیر پر از گوشت چرخ كرده یا سبزیجات است كه در آب جوش آماده می شود و روی آن نیز خامه ریخته می‌شود) و«بیف ستروگانوف» (گوشت سرخ شده و ماكارونی) است. «اوژین»(ужин) غذای عصرانه است که معمولا تنها چای و «زاکوسکی»(закуский)(مزه مانند ماهی شور، تخم مرغ پخته، خاویار) را شامل می شود، اگرچه رستوران ها غذاهای متنوع تری را سرو می کنند. علاوه بر چای، قهوه و لیموناد آشامیدنی های عمومی هستند، ودکا و آبجو نوشیدنی های الکلی هستند که به گونه ای گسترده توسط افراد مصرف می شوند. رستوران هایی که زمانی برای خدمت رسانی و سرو غذا برای فقرا شناخته شده بودند اکنون هم در تعداد و هم در تنوع افزایش یافته اند. غذاهای قومی سایر نقاط دنیا در اکثر شهرهای بزرگ در دسترس هستند؛ غذاهای مکزیکی و چینی به گونه ی خاص تری گسترش یافته اند. غذا خوردن در رستوران شیوه ای متداول است، کار و بار یک غروب کامل و مشخصه ی تعداد زیادی از رستوران ها موسیقی زنده و رقص است (<nowiki>http://www.rusanco.com/</nowiki> 31/ 4/ 1389 ).


دربين غذاهاي روسيه هيچ يك از غذاها به اندازه «بليني» محبوب نبوده است. بليني تمام عمرشخص را همراهي مي‎كرد؛ ازتولد (يكي ا زغذاهای اصلي زن حامله بليني بود) تاپايان عمر (كه يكي از اصلي‎ترين غذاهاي مجلس يادبود است). هيچ كس نمي‎داند چه زماني بليني جزئي از غذاي روس ‎ها شده است. به هرحال سنتها ومراسم زيادي بابليني درارتباط است. اما قبل از هرچيز بليني غذاي الزامي جشن مسلنيتسا است كه يكي از مشخصات ضروري جشن بهاري است) پانفيـلوا، 1385:   19-21  ).
دربین غذاهای [[روسیه]] هیچ یك از غذاها به اندازه «بلینی» محبوب نبوده است. بلینی تمام عمرشخص را همراهی می‎كرد؛ از تولد (یكی از غذاهای اصلی زن حامله بلینی بود) تاپایان عمر (كه یكی از اصلی‌ترین غذاهای مجلس یادبود است). هیچ كس نمی‎داند چه زمانی بلینی جزئی از غذای روس ‎ها شده است. به هرحال سنت‌ها ومراسم زیادی با بلینی در ارتباط است. اما قبل از هرچیز بلینی غذای الزامی جشن مسلنیتسا است كه یكی از مشخصات ضروری جشن بهاری است)<ref>پانفیلوا، ویكتوریا (آبان 1385). روسیه و جهان اسالم. ماهنامه ایراس،شماره 14.</ref>.


در روسيه قديم رسم بود كه قبل از صرف غذا دعا خوانده شود. همچنين رسم بود قبل از طلوع خورشيد بيدار شده به عبادت خداوند بپردازند و از او بخواهند كه آنان را در انجام كارهاي نيك موفق گرداند. قبل از مسافرت، ساختن خانه، تعمير خانه و انجام كارهاي مهم و حوادث خطرناك، پس از استحمام، عبادت مي‌كردند. قبل از لشكركشي و يا دفاع از شهر و يا پاكسازي آن از دشمن، ابتدا نظاميان به سر و وضع خود مي‌رسيدند سپس به دعا مي‌پرداختند، بعد عازم جنگ با دشمن مي‌شدند. آنها معتقد بودند اگر در راه وطن كشته شوند، پس از مرگ فرشتگان روح آنان را به جايگاه ابدي برده، در سعادت زندگي خواهند كرد.
در [[روسیه]] قدیم رسم بود كه قبل از صرف غذا دعا خوانده شود. همچنین رسم بود قبل از طلوع خورشید بیدار شده به عبادت خداوند بپردازند و از او بخواهند كه آنان را در انجام كارهای نیك موفق گرداند. قبل از مسافرت، ساختن خانه، تعمیر‌خانه و انجام كارهای مهم و حوادث خطرناك، پس از استحمام، عبادت می‌كردند. قبل از لشكركشی و یا دفاع از شهر و یا پاكسازی آن از دشمن، ابتدا نظامیان به سر و وضع خود می‌رسیدند سپس به دعا می‌پرداختند، بعد عازم جنگ با دشمن می‌شدند. آنها معتقد بودند اگر در راه وطن كشته شوند، پس از مرگ فرشتگان روح آنان را به جایگاه ابدی برده، در سعادت زندگی خواهند كرد.
----[1]завтрак


[2]обед
== کتابشناسی ==


[3]борш
== نیز نگاه کنید به ==
 
[[فرهنگ عمومی روسیه]] ، [[آداب و رسوم روسیه]]
[4]ужин
 
[5]закуский

نسخهٔ ‏۲ دسامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۱:۱۸

روس‌ها به طور معمول سه نوع غذا در روز می خورند. غذای صبح که «زافتراک»(завтрак) نامیده می شود، این غذا معمولا شامل کلوچه از گندم سیاه ،فرنی سرو شده با سرشیر ترش و پنیر است،اگر چه برخی از روس‌ها تنها نان و چای را به عنوان صبحانه مصرف می کنند. ناهار(обед) «آبید» بعداز ظهر سرو می شود و غذای اصلی در طول روز به حساب می آید. این غذا اغلب با سوپی همچون «بورش»(борш) آغاز می شود که از چغندر تشکیل شده و با سر شیر ترش سرو می شود. ناهار همچنین ممکن است با پیش غذایی همچون سالاد ماهی، گوشت سرد، تخم مرغ سفت پز و خاویار- آغاز شود. بخش اصلی غذا به طور معمول متشکل است از بیف، گوشت خوک یا جوجه.

غذای عامه مردم شامل «پلمنی» (گلوله‌های خمیر پر از گوشت چرخ كرده یا سبزیجات است كه در آب جوش آماده می شود و روی آن نیز خامه ریخته می‌شود) و«بیف ستروگانوف» (گوشت سرخ شده و ماكارونی) است. «اوژین»(ужин) غذای عصرانه است که معمولا تنها چای و «زاکوسکی»(закуский)(مزه مانند ماهی شور، تخم مرغ پخته، خاویار) را شامل می شود، اگرچه رستوران ها غذاهای متنوع تری را سرو می کنند. علاوه بر چای، قهوه و لیموناد آشامیدنی های عمومی هستند، ودکا و آبجو نوشیدنی های الکلی هستند که به گونه ای گسترده توسط افراد مصرف می شوند. رستوران هایی که زمانی برای خدمت رسانی و سرو غذا برای فقرا شناخته شده بودند اکنون هم در تعداد و هم در تنوع افزایش یافته اند. غذاهای قومی سایر نقاط دنیا در اکثر شهرهای بزرگ در دسترس هستند؛ غذاهای مکزیکی و چینی به گونه ی خاص تری گسترش یافته اند. غذا خوردن در رستوران شیوه ای متداول است، کار و بار یک غروب کامل و مشخصه ی تعداد زیادی از رستوران ها موسیقی زنده و رقص است (http://www.rusanco.com/ 31/ 4/ 1389 ).

دربین غذاهای روسیه هیچ یك از غذاها به اندازه «بلینی» محبوب نبوده است. بلینی تمام عمرشخص را همراهی می‎كرد؛ از تولد (یكی از غذاهای اصلی زن حامله بلینی بود) تاپایان عمر (كه یكی از اصلی‌ترین غذاهای مجلس یادبود است). هیچ كس نمی‎داند چه زمانی بلینی جزئی از غذای روس ‎ها شده است. به هرحال سنت‌ها ومراسم زیادی با بلینی در ارتباط است. اما قبل از هرچیز بلینی غذای الزامی جشن مسلنیتسا است كه یكی از مشخصات ضروری جشن بهاری است)[۱].

در روسیه قدیم رسم بود كه قبل از صرف غذا دعا خوانده شود. همچنین رسم بود قبل از طلوع خورشید بیدار شده به عبادت خداوند بپردازند و از او بخواهند كه آنان را در انجام كارهای نیك موفق گرداند. قبل از مسافرت، ساختن خانه، تعمیر‌خانه و انجام كارهای مهم و حوادث خطرناك، پس از استحمام، عبادت می‌كردند. قبل از لشكركشی و یا دفاع از شهر و یا پاكسازی آن از دشمن، ابتدا نظامیان به سر و وضع خود می‌رسیدند سپس به دعا می‌پرداختند، بعد عازم جنگ با دشمن می‌شدند. آنها معتقد بودند اگر در راه وطن كشته شوند، پس از مرگ فرشتگان روح آنان را به جایگاه ابدی برده، در سعادت زندگی خواهند كرد.

کتابشناسی

نیز نگاه کنید به

فرهنگ عمومی روسیه ، آداب و رسوم روسیه

  1. پانفیلوا، ویكتوریا (آبان 1385). روسیه و جهان اسالم. ماهنامه ایراس،شماره 14.