معادن عمده چین: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۳ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
معادن عمده در کشور [[چین]] شامل [[معادن در چین|معادن ذغال سنگ]]، نفت و گاز، معادن فلزات و [[معادن در چین|معادن فلزات رنگی]] است که در ذیل بدان پرداخته شده است:  
معادن عمده در کشور [[چین]] شامل [[معادن در چین|معادن ذغال سنگ]]، نفت و گاز، معادن فلزات و [[معادن در چین|معادن فلزات رنگی]] است که در ذیل بدان پرداخته شده است:  
===='''ذغال سنگ'''====
 
[[پرونده:9895903 119.jpg|بندانگشتی|تصویر ذغال سنگ در [[چین]]]]
==== ذغال سنگ ====
[[چین]] بزرگترین دارنده­‌ی منابع ذعال سنگ جهان است. ذخایر ذغال سنگ کشف شده­‌ی [[چین]] به 1000 میلیارد تن می­رسد که عمدتا در شمال و شمال غرب چین قرار دارد. ذخایر ذغال سنگ استان­های«شَن سی»، «شیَن­سی» و منطقه­‌ی خودمختار [[مغولستان]] داخلی بیش از سایر مناطق این کشور است.
[[پرونده:9895903 119.jpg|بندانگشتی|تصویر ذغال سنگ در [[چین]]. قابل بازیابی از https://madanmedia.ir/51368/]]
===='''نفت و گاز'''====
[[چین]] بزرگترین دارنده­‌ی منابع ذغال سنگ جهان است. ذخایر ذغال سنگ کشف شده­‌ی [[چین]] به 1000 میلیارد تن می ­رسد که عمدتا در شمال و شمال غرب [[چین]] قرار دارد. ذخایر ذغال سنگ استان­ های«شَن سی»، «شیَن­سی» و منطقه­‌ی خودمختار مغولستان داخلی بیش از سایر مناطق این کشور است.
 
==== نفت و گاز ====
''در'' [[چین]] ذخایر نفت و گاز فراوانی وجود دارد. میدان­‌های نفت و گاز این كشور، اغلب در شمال غرب [[چین]] قرار دارد.
''در'' [[چین]] ذخایر نفت و گاز فراوانی وجود دارد. میدان­‌های نفت و گاز این كشور، اغلب در شمال غرب [[چین]] قرار دارد.


هم­چنین، در شمال شرق، شمال و فلات قاره در آب‌­های جنوب شرقی [[چین]] نیز ذخایر نفت و گاز فراوانی وجود دارد.
هم­چنین، در شمال شرق، شمال و فلات قاره در آب‌­های جنوب شرقی [[چین]] نیز ذخایر نفت و گاز فراوانی وجود دارد.
===='''معادن فلزات'''====
 
'''''('''''فلزات سیاه). انواع فلزات سیاه عمده­‌ی [[چین]] شامل: آهن، منگنز، وانادیم و تیتانیوم می ­شود که از این میان، دخایر معادن آهن به 50 میلیارد تن می­ رسد و عمدتا در استان‌­های«لیائو نینگ»، «خِه بِی»، «شَن سی» و «سی­چوان» قرار دارند.
==== معادن فلزات ====
===='''فلز رنگی'''====
انواع فلزات سیاه عمده­‌ی [[چین]] شامل: آهن، منگنز، وانادیم و تیتانیوم می ­شود که از این میان، [[معادن در چین|ذخایر معادن آهن]] به 50 میلیارد تن می­ رسد و عمدتا در استان‌­های«لیائو نینگ»، «خِه بِی»، «شَن سی» و «سی­چوان» قرار دارند.
[[چین]] اکثر فلزات رنگی شناسائی شده در جهان را در خود جای داده است. این کشور80 درصدِ معادن تولیوم و40درصد معادن انتیمون جهان را در اختیار دارد و میزان تنگستن آن چهار برابر مجموع معادن سایر کشور هاست<ref>سابقی، علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ چین. تهران: موسسه فرهنگی هنری و انتشاراتی بین الملی الهدی  </ref>.
 
==== فلز رنگی ====
[[چین]] اکثر فلزات رنگی شناسایی شده در جهان را در خود جای داده است. این کشور80 درصدِ معادن تولیوم و40درصد معادن انتیمون جهان را در اختیار دارد و میزان تنگستن آن چهار برابر مجموع معادن سایر کشور هاست<ref>سابقی، علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ [[چین]]. تهران: [https://alhoda.ir موسسه فرهنگی هنری و انتشاراتی بین الملی الهدی]، جلد 1، ص. 66-67. </ref>.


== نیز نگاه کنید به ==
== نیز نگاه کنید به ==
 
[[معادن افغانستان]]؛ [[معادن کانادا]]؛ [[معادن اتیوپی]]؛ [[معادن در مالی]]؛ [[معدن نقره ایوامی در ژاپن]]
* [[معادن در چین]]
* [[معادن افغانستان]]
* [[معادن کانادا]]  


== کتابشناسی ==
== کتابشناسی ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۷ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۱۶:۴۰

معادن عمده در کشور چین شامل معادن ذغال سنگ، نفت و گاز، معادن فلزات و معادن فلزات رنگی است که در ذیل بدان پرداخته شده است:

ذغال سنگ

تصویر ذغال سنگ در چین. قابل بازیابی از https://madanmedia.ir/51368/

چین بزرگترین دارنده­‌ی منابع ذغال سنگ جهان است. ذخایر ذغال سنگ کشف شده­‌ی چین به 1000 میلیارد تن می ­رسد که عمدتا در شمال و شمال غرب چین قرار دارد. ذخایر ذغال سنگ استان­ های«شَن سی»، «شیَن­سی» و منطقه­‌ی خودمختار مغولستان داخلی بیش از سایر مناطق این کشور است.

نفت و گاز

در چین ذخایر نفت و گاز فراوانی وجود دارد. میدان­‌های نفت و گاز این كشور، اغلب در شمال غرب چین قرار دارد.

هم­چنین، در شمال شرق، شمال و فلات قاره در آب‌­های جنوب شرقی چین نیز ذخایر نفت و گاز فراوانی وجود دارد.

معادن فلزات

انواع فلزات سیاه عمده­‌ی چین شامل: آهن، منگنز، وانادیم و تیتانیوم می ­شود که از این میان، ذخایر معادن آهن به 50 میلیارد تن می­ رسد و عمدتا در استان‌­های«لیائو نینگ»، «خِه بِی»، «شَن سی» و «سی­چوان» قرار دارند.

فلز رنگی

چین اکثر فلزات رنگی شناسایی شده در جهان را در خود جای داده است. این کشور80 درصدِ معادن تولیوم و40درصد معادن انتیمون جهان را در اختیار دارد و میزان تنگستن آن چهار برابر مجموع معادن سایر کشور هاست[۱].

نیز نگاه کنید به

معادن افغانستان؛ معادن کانادا؛ معادن اتیوپی؛ معادن در مالی؛ معدن نقره ایوامی در ژاپن

کتابشناسی

  1. سابقی، علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ چین. تهران: موسسه فرهنگی هنری و انتشاراتی بین الملی الهدی، جلد 1، ص. 66-67.