موسسات جامعه مدنی در قطر: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی «موسسات و سازمانهايي كه در زير مجموعه شورايعالي امور خانواده تحت عنوان «موسسات جامعه مدني» براي اجراي برنامه هاي اين شورا تعريف شده وفعاليت مي كنند، عبارتند از : 1)   مركز كودكان نيازمندهاي خاص موسوم به مركز «شفلح» مركز تخصصي «شفلح» (Shaflah) براي...» ایجاد کرد)
 
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
 
(۲ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
موسسات و سازمانهايي كه در زير مجموعه شورايعالي امور خانواده تحت عنوان «موسسات جامعه مدني» براي اجراي برنامه هاي اين شورا تعريف شده وفعاليت مي كنند، عبارتند از :
موسسات و سازمانهایی كه در زیر مجموعه شورایعالی امور خانواده تحت عنوان «موسسات جامعه مدنی» برای اجرای برنامه‌های این شورا تعریف شده وفعالیت می‌كنند، عبارتند از:


1)   مركز كودكان نيازمندهاي خاص موسوم به مركز «شفلح»
==== 1) مركز كودكان نیازمندهای خاص موسوم به مركز «شفلح» ====
مركز تخصصی «شفلح» (Shaflah) برای كودكان معلول و نیازمندیهای خاص بر اساس نیازهای جامعه قطری و افزایش تعداد كودكان معلول و دارای نیازهای خاص – بویژه بدلیل محدودیت جامعه و ازدواجهای درون خانوادگی از سوی شیخه موزه همسر امیر [[قطر]] تشكیل شده است.


مركز تخصصي «شفلح» (Shaflah) براي كودكان معلول و نيازمنديهاي خاص بر اساس نيازهاي جامعه قطري و افزايش تعداد كودكان معلول و داراي نيازهاي خاص – بويژه بدليل محدوديت جامعه و ازدواجهاي درون خانوادگي - از سوي شيخه موزه همسر امير قطر تشكيل شده است.
اهداف این مركز شامل افزایش خدمات تربیتی و آمادگی و اجتماعی و بهداشتی برای كودكان دارای نیازمندیهای خاص‌، ارائه خدمات حمایتی و مشورتی و راهنمایی فردی و گروهی خانوادگی به خانواده‌های دارای كودكان نیازمندیهای خاص‌، مشاركت در هدایت جامعه برای تعامل با این كودكان و پذیرش و درك طبیعی ناتوانیهای آنها‌،‌، تربیت كادرهای ملی متخصص در این زمینه‌، تلاش برای ایجاد و گسترش قوانین و مقررات در تاكید بر ضرورت ایجاد فرصت خدمات تربیتی و آموزشی مناسب می‌باشد.


اهداف اين مركز شامل افزايش خدمات تربيتي و آمادگي و اجتماعي و بهداشتي براي كودكان داراي نيازمنديهاي خاص ، ارائه خدمات حمايتي و مشورتي و راهنمايي فردي و گروهي خانوادگي به خانواده هاي داراي كودكان نيازمنديهاي خاص ، مشاركت در هدايت جامعه براي تعامل با اين كودكان و پذيرش و درك طبيعي ناتوانيهاي آنها ، ، تربيت كادرهاي ملي متخصص در اين زمينه ، تلاش براي ايجاد و گسترش قوانين و مقررات در تاكيد بر ضرورت ايجاد فرصت خدمات تربيتي و آموزشي مناسب  مي باشد.
مركز شفلح خدمات تربیتی و آموزشی و آمادگی را به كودكان در سنین مختلف از زمان تولد تا هیجده سالگی ارائه می‌دهد كه شامل خدمات به بیماران ناتوانیهای عقلی و روانی در كلیه سطوح‌، ناتوانیهای جسمی و عقب ماندگی ذهنی است.


مركز شفلح خدمات تربيتي و آموزشي و آمادگي را به كودكان در سنين مختلف از زمان تولد تا هيجده سالگي ارائه مي دهد كه شامل خدمات به بيماران ناتوانيهاي عقلي و رواني در كليه سطوح ، ناتوانيهاي جسمي و عقب ماندگي ذهني است.
برنامه‌ها و خدمات مركز شفلح نیز شامل حمایت از خانواده و آماده سازی جامعه‌، آموزش مدرس، برنامه همگانی‌، شواری حرفه ای و آماده سازی‌، خدمات آمادگی همیاری و خدمات تشخیص و برنامه ریزی می‌باشد.


برنامه ها و خدمات مركز شفلح نيز شامل حمايت از خانواده و آماده سازي جامعه ، آموزش مدرس، برنامه همگاني ، شواري حرفه اي و آماده سازي ، خدمات آمادگي همياري و خدمات تشخيص و برنامه ريزي مي باشد.
==== 2) [[موسسه قطری حمایت از ایتام]] ====
موسسه قطری حمایت از ایتام سازمانی خاص و مستقل در ارتباط با رسیدگی به امور كودكان یتیم است و مقر اصلی آن در دوحه قرار دارد. اهداف این موسسه حمایت از ایتام و ارائه خدمات برای زندگی سالم‌، حمایت از كودكانی مجهول الهویه‌، پیگیری امور ایتام در خانواده‌هایی كه مسئولیت آنها را پذیرفته اند، ایجاد فضای مناسب برای كودكان خانواده‌های طلاق، معلول‌، زندانی و ناتوان و فقیر و مشاركت در فرهنگ سازی در جامعه برای حمایت از ایتام می‌باشد. خدمات این موسسه در دو بخش داخلی و خارجی تعریف شده است.


2)   موسسه قطري حمايت از ايتام
==== 3) مركز مشاوره خانواده ====
مركز مشاوره خانواده با هدف ارائه مشورت و راهنمایی به جوانان و همچنین زوجهای جوان شكل گرفته است كه فعالیتهای آن به صورت رایگان و با شیوه‌های نوین علمی و به صورت حضور و تلفنی صورت می‌گیرد.


موسسه قطري حمايت از ايتام سازماني خاص و مستقل در ارتباط با رسيدگي به امور كودكان يتيم است و مقر اصلي آن در دوحه قرار دارد. اهداف اين موسسه حمايت از ايتام و ارائه خدمات براي زندگي سالم ، حمايت از كودكاني مجهول الهويه ، پيگيري امور ايتام در خانواده هايي كه مسئوليت آنها را پذيرفته اند، ايجاد فضاي مناسب براي كودكان خانواده هاي طلاق، معلول ، زنداني و ناتوان و فقير و مشاركت در فرهنگ سازي در جامعه براي حمايت از ايتام مي باشد. خدمات اين موسسه در دو بخش داخلي و خارجي تعريف شده است.
اهداف مركز شامل تعریف ازدواج و اهمیت و ابعاد شرعی‌، قانونی و اجتماعی آن‌، حمایت خانوادگی و بهداشتی از زوجهای جوان‌، ترویج اصول و شوابط شرعی و قانونی در جهت ثبات كانون خانواده‌، برطرف كردن مشكلات و موانع در مسیر ازدواج، حمایت جوانان در خصوص اخلاف فردی و اجتماعی در مقابل انحرافات، برسری مشكلات زندگی مشترك و ریشه یابی و یافتن راههای برای حل این مشكلات، كاهش تنس و نگرانی و خصومت به زوجها، آشنانی زوجین با حقوق و وظایفق قانونی خود‌، تشریح تبعات سلبی طلاق بر جامعه‌، آشنایی زوجین به حقوق و وظایف خود در صورت طلاق‌، ارائه مشورتهای شرعی‌، اجتماعی‌، قانونی و روانشناسی‌، هماهنگی با جهات ذیربط برای برگزاری همایش‌ها و سمینارها و انتشار مجلاتی در خصوص حمایت از خانواده و... می‌باشد.


3)   مركز مشاوره خانواده
==== 4) مركز فرهنگی كودک ====
مركز فرهنگی كودكان سازمانی خاص و مستقل است. این مركز مسئولیت پیگیری تربیت صحیح كودكان در مراحل مختلف زندگی و رشد اجتماعی‌، برنامه ریزی برای مادران از جنبه فرهنگی و اجتماعی و مادی برای تربیت فرزندان‌، آموزش و كسب مهارتها تربیتی و فرهنگی برای تقویت فرهنگ حمایت از كودكان در بین مادران‌، جلوگیری از آموزش و تربیت غلیط‌، شناسایی مشكلات روانشناسی و تربیتی و اجتماعی فراروی كودكان‌، آموزش زوجهای جوان و مادران در دوره قبل از تولد كودكان‌، آموزش مهارتهای آموزشی برای حرف آموزی و تواناییها و خلاقیتهای جسمانی و فكری‌، شناسایی شیوه‌های جدید آموزش كودكان و هماهنگی با سازمانهای منطقه ای و بین المللی در زمینه حقوق كودكان و مادران را دنبال می‌نماید.


مركز مشاوره خانواده با هدف ارائه مشورت و راهنمايي به جوانان و همچنين زوجهاي جوان شكل گرفته است كه فعاليتهاي آن به صورت رايگان و با شيوه هاي نوين علمي و به صورت حضور و تلفني صورت مي گيرد.
این مركز در راستای تحقق اهداف خود اقدام به ایجاد ارتباط با نهادهای داخلی و خارجی‌، فرهنگ سازی تربیت كودكان و ارائه مشورتهای لازم، برگزاری همایشها و سمینارهایی مرتباط با امور كودكان می‌كند.


اهداف مركز شامل تعريف ازدواج و اهميت و ابعاد شرعي ، قانوني و اجتماعي آن ، حمايت خانوادگي و بهداشتي از زوجهاي جوان ، ترويج اصول و شوابط شرعي و قانوني در جهت ثبات كانون خانواده ، برطرف كردن مشكلات و موانع در مسير ازدواج، حمايت جوانان در خصوص اخلاف فردي و اجتماعي در مقابل انحرافات، برسري مشكلات زندگي مشترك و ريشه يابي و يافتن راههاي براي حل اين مشكلات، كاهش تنس و نگراني و خصومت به زوجها، آشناني زوجين با حقوق و وظايفق قانوني خود ، تشريح تبعات سلبي طلاق بر جامعه ، آشنايي زوجين به حقوق و وظايف خود در صورت طلاق ، ارائه مشورتهاي شرعي ، اجتماعي ، قانوني و روانشناسي ، هماهنگي با جهات ذيربط براي برگزاري همايشها و سمينارها و انتشار مجلاتي در خصوص حمايت از خانواده و ... مي باشد.
==== 5) [[موسسه قطری حمایت از كودكان و زنان]] ====
اهداف موسسه حمایت از كودكان و زنان در راستای حمایت از زنان و كودكان از رفتارهای انحرافی در خانه و جامعه و تلاش برای برطرف كردن مشكلاتی ناشی از این رفتارها، ایجاد زمینه قانونی در زمینه حقوق كودكان و زنان و حمایت اجتماعی از ایشان، حمایت از حقوق بشری و انون اساسی و دفاع از آنها‌، تضمین عدم تبعیض علیه زنان در حقوق و وظایف زندگی انسانی و اقتصادی و اجتماعی و سیاسی و اداری‌، تضمین تطبیق و پگیری موافقتنامه‌های بین المللی و عربی و منطقه ای در ارتباط با حقوق كودكان و زنان. ایجاد زمینه اجتماعی برای توجه و اجرای عملی حقوق زنان و كودكان‌، ایجاد زمینه‌های قانونی برای جلوگیری و توقف نقض حقـوق زنان و كودكـان با هماهنگـی جهات ذیربط می‌باشد.


4)   مركز فرهنگي كودك
==== 6) [[موسسه قطری حمایت از سالمندان]] ====
موسسه حمایت از سالمندان در راستای اهداف ذیل فعالیت می‌كند:


مركز فرهنگي كودكان سازماني خاص و مستقل است. اين مركز مسئوليت پيگيري تربيت صحيح كودكان در مراحل مختلف زندگي و رشد اجتماعي ، برنامه ريزي براي مادران از جنبه فرهنگي و اجتماعي و مادي براي تربيت فرزندان ، آموزش و كسب مهارتها تربيتي و فرهنگي براي تقويت فرهنگ حمايت از كودكان در بين مادران ، جلوگيري از آموزش و تربيت غليط ، شناسايي مشكلات روانشناسي و تربيتي و اجتماعي فراروي كودكان ، آموزش زوجهاي جوان و مادران در دوره قبل از تولد كودكان ، آموزش مهارتهاي آموزشي براي حرف آموزي و تواناييها و خلاقيتهاي جسماني و فكري ، شناسايي شيوه هاي جديد آموزش كودكان و هماهنگي با سازمانهاي منطقه اي و بين المللي در زمينه حقوق كودكان و مادران را دنبال مي نمايد.
‌حمایت از سالمندان بدون خانواده یا متعلق به خانواده‌های نیازمند


اين مركز در راستاي تحقق اهداف خود اقدام به ايجاد ارتباط با نهادهاي داخلي و خارجي ، فرهنگ سازي تربيت كودكان و ارائه مشورتهاي لازم، برگزاري همايشها و سمينارهايي مرتباط با امور كودكان مي كند.
‌ارائه خدمات و حمایت از سالمندان در خانه و در بین خانواده‌هایشان


5)   موسسه قطري حمايت از كودكان و زنان
‌تشویق خانواده‌ها برای سرپرستی سالمندان


اهداف موسسه حمايت از كودكان و زنان در راستاي حمايت از زنان و كودكان از رفتارهاي انحرافي در خانه و جامعه و تلاش براي برطرف كردن مشكلاتي ناشي از اين رفتارها، ايجاد زمينه قانوني در زمينه حقوق كودكان و زنان و  حمايت اجتماعي از ايشان، حمايت از حقوق بشري و انون اساسي و دفاع از آنها ، تضمين عدم تبعيض عليه زنان در حقوق و وظايف زندگي انساني و اقتصادي و اجتماعي و سياسي و اداري ، تضمين تطبيق و پگيري موافقتنامه هاي بين المللي و عربي و منطقه اي در ارتباط با حقوق كودكان و زنان . ايجاد زمينه اجتماعي براي توجه و اجراي عملي حقوق زنان و كودكان ، ايجاد زمينه هاي قانوني براي جلوگيري و توقف نقض حقـوق زنان و كودكـان با هماهنگـي جهات ذيربط مي باشد.
‌حمایت از سالمندان در مقابل مشكلات ناشی از افزایش سن و نحوه تعامل با شرایط سالمندی


6)   موسسه قطري حمايت از سالمندان
‌تلاش برای فراهم كردن زمینه تعامل جامعه با سالمندان بر حسب امكانات و تواناییهای آنها


موسسه حمايت از سالمندان در راستاي اهداف ذيل فعاليت مي كند:
‌هماهنگی و همكاری با مراكز ذیربط داخلی و خارجی در زمینه فعالیتهای سالمندان


-      حمايت از سالمندان بدون خانواده يا متعلق به خانواده هاي نيازمند
‌فرهنگ سازی در بین خانواده‌ها با ارائه مشورتهای روانشناسی


-      ارائه خدمات و حمايت از سالمندان در خانه و در بين خانواده هايشان
‌برگزاری همایش و سمینار و كنفرانس در این ارتباط


-      تشويق خانواده ها براي سرپرستي سالمندان
‌انتشار مجلات و توصیه‌هایی در ارتباط با اهداف موسسه


-      حمايت از سالمندان در مقابل مشكلات ناشي از افزايش سن و نحوه تعامل با شرايط سالمندي
==== 7) مركز پزشكی و تحقیقاتی السدره ====
مركز پزشكی و تحقیقاتی السدره مجهز به جدیدترین فناوری پزشكی با هدف امور طبی و تحقیقاتی و آموزشی و انجام معالجات پزشكی شكل گرفته است.


-      تلاش براي فراهم كردن زمينه تعامل جامعه با سالمندان بر حسب امكانات و تواناييهاي آنها
این مركز جزئی از طرح شهرك آموزشی قطر است و در طرحها و تحقیقات آن موارد از جمله بررسی مسائل مرتبط با پزشكی زنان و امراض فلبی و بیماریهای مربوط به نوزادان و مادران قرار دارد.


-      هماهنگي و همكاري با مراكز ذيربط داخلي و خارجي در زمينه فعاليتهاي سالمندان
مركز السدره با هزینه ای بالغ بر 9/7 میلیارد ریال بعنوان یكی از پرهزینه ترین مراكز پزشكی در قطر تاسیس شده است و مجموعه‌های پزشكی در زیر مجموعه این مركز در خصوص بیماریهای زنان و كودكان تاسیس گردیده است.


-      فرهنگ سازي در بين خانواده ها با ارائه مشورتهاي روانشناسي
==== 8) مركز توسعه اجتماعی ====
مركز توسعه اجتماعی سازمانی است غیرانتفاعی كه تحت اشراف همسر امیر قطر بعنوان بخشی از موسسه قطر شكل گرفته است و به رفع نیازهای همه آحاد و بخشهای جامعه بویژه در ارتباط خاص با زنان نیازمند می‌پردازد.


-      برگزاري همايش و سمينار و كنفرانس در اين ارتباط
این مركز همچنین در جهت تقویت خانواده و تحقیقات در ارتباط با نقش [[زنان در قطر]] و افزایش توان اقتصادی از طریق برگزاری دوره‌های آموزش فنی حرفه ای و استقلال و درآمدزیایی اقتصادی تلاش می‌نماید.


-       انتشار مجلات و توصيه هايي در ارتباط با اهداف موسسه
تاكنون با حمایت مركز توسعه اجتماعی بسیاری از زنان قطری موفق به ایجاد مراكز تجاری و صنایع دستی و هنری و همچنین جذب زنان در شركتهای خصوصی تجاری شده اند. در راستای این طرح بسیاری از زنان قادرند تا تولیدات دستی خود را در منزل تهیه و برای فروش در اختیار این مركز قرار می‌دهند.<ref>تحلیل‌های كارشناسی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در قطر ص 27</ref>


7)   مركز پزشكي و تحقيقاتي السدره
== کتابشناسی ==
 
مركز پزشكي و تحقيقاتي السدره مجهز به جديدترين فناوري پزشكي با هدف امور طبي و تحقيقاتي و آموزشي و انجام معالجات پزشكي شكل گرفته است.
 
اين مركز جزئي از طرح شهرك آموزشي قطر است  و در طرحها و تحقيقات آن موارد از جمله بررسي مسائل مرتبط با پزشكي زنان و امراض فلبي و بيماريهاي مربوط به نوزادان و مادران قرار دارد.
 
مركز السدره با هزينه اي بالغ بر 9/7 ميليارد ريال بعنوان يكي از پرهزينه ترين مراكز پزشكي در قطر تاسيس شده است و مجموعه هاي پزشكي در زير مجموعه اين مركز در خصوص بيماريهاي زنان  و كودكان تاسيس گردیده است.
 
8)   مركز توسعه اجتماعي
 
مركز توسعه اجتماعي سازماني است غيرانتفاعي كه تحت اشراف همسر امير قطر بعنوان بخشي از موسسه قطر شكل گرفته است و به رفع نيازهاي همه آحاد و بخشهاي جامعه بويژه در ارتباط خاص با زنان نيازمند مي پردازد.
 
اين مركز همچنين در جهت تقويت خانواده و تحقيقات در ارتباط با نقش زنان در قطر و افزايش توان اقتصادي از طريق برگزاري دوره هاي آموزش فني حرفه اي و استقلال و درآمدزيايي اقتصادي تلاش مي نمايد.
 
تاكنون با حمايت مركز توسعه اجتماعي بسياري از زنان قطري موفق به ايجاد مراكز تجاري و صنايع دستي و هنري و همچنين جذب زنان در شركتهاي خصوصي تجاري شده اند. در راستاي اين طرح بسياري از زنان قادرند تا توليدات دستي خود را در منزل تهيه و براي فروش در اختيار اين مركز قرار مي دهند.

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۳ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۰۵:۳۶

موسسات و سازمانهایی كه در زیر مجموعه شورایعالی امور خانواده تحت عنوان «موسسات جامعه مدنی» برای اجرای برنامه‌های این شورا تعریف شده وفعالیت می‌كنند، عبارتند از:

1) مركز كودكان نیازمندهای خاص موسوم به مركز «شفلح»

مركز تخصصی «شفلح» (Shaflah) برای كودكان معلول و نیازمندیهای خاص بر اساس نیازهای جامعه قطری و افزایش تعداد كودكان معلول و دارای نیازهای خاص – بویژه بدلیل محدودیت جامعه و ازدواجهای درون خانوادگی از سوی شیخه موزه همسر امیر قطر تشكیل شده است.

اهداف این مركز شامل افزایش خدمات تربیتی و آمادگی و اجتماعی و بهداشتی برای كودكان دارای نیازمندیهای خاص‌، ارائه خدمات حمایتی و مشورتی و راهنمایی فردی و گروهی خانوادگی به خانواده‌های دارای كودكان نیازمندیهای خاص‌، مشاركت در هدایت جامعه برای تعامل با این كودكان و پذیرش و درك طبیعی ناتوانیهای آنها‌،‌، تربیت كادرهای ملی متخصص در این زمینه‌، تلاش برای ایجاد و گسترش قوانین و مقررات در تاكید بر ضرورت ایجاد فرصت خدمات تربیتی و آموزشی مناسب می‌باشد.

مركز شفلح خدمات تربیتی و آموزشی و آمادگی را به كودكان در سنین مختلف از زمان تولد تا هیجده سالگی ارائه می‌دهد كه شامل خدمات به بیماران ناتوانیهای عقلی و روانی در كلیه سطوح‌، ناتوانیهای جسمی و عقب ماندگی ذهنی است.

برنامه‌ها و خدمات مركز شفلح نیز شامل حمایت از خانواده و آماده سازی جامعه‌، آموزش مدرس، برنامه همگانی‌، شواری حرفه ای و آماده سازی‌، خدمات آمادگی همیاری و خدمات تشخیص و برنامه ریزی می‌باشد.

2) موسسه قطری حمایت از ایتام

موسسه قطری حمایت از ایتام سازمانی خاص و مستقل در ارتباط با رسیدگی به امور كودكان یتیم است و مقر اصلی آن در دوحه قرار دارد. اهداف این موسسه حمایت از ایتام و ارائه خدمات برای زندگی سالم‌، حمایت از كودكانی مجهول الهویه‌، پیگیری امور ایتام در خانواده‌هایی كه مسئولیت آنها را پذیرفته اند، ایجاد فضای مناسب برای كودكان خانواده‌های طلاق، معلول‌، زندانی و ناتوان و فقیر و مشاركت در فرهنگ سازی در جامعه برای حمایت از ایتام می‌باشد. خدمات این موسسه در دو بخش داخلی و خارجی تعریف شده است.

3) مركز مشاوره خانواده

مركز مشاوره خانواده با هدف ارائه مشورت و راهنمایی به جوانان و همچنین زوجهای جوان شكل گرفته است كه فعالیتهای آن به صورت رایگان و با شیوه‌های نوین علمی و به صورت حضور و تلفنی صورت می‌گیرد.

اهداف مركز شامل تعریف ازدواج و اهمیت و ابعاد شرعی‌، قانونی و اجتماعی آن‌، حمایت خانوادگی و بهداشتی از زوجهای جوان‌، ترویج اصول و شوابط شرعی و قانونی در جهت ثبات كانون خانواده‌، برطرف كردن مشكلات و موانع در مسیر ازدواج، حمایت جوانان در خصوص اخلاف فردی و اجتماعی در مقابل انحرافات، برسری مشكلات زندگی مشترك و ریشه یابی و یافتن راههای برای حل این مشكلات، كاهش تنس و نگرانی و خصومت به زوجها، آشنانی زوجین با حقوق و وظایفق قانونی خود‌، تشریح تبعات سلبی طلاق بر جامعه‌، آشنایی زوجین به حقوق و وظایف خود در صورت طلاق‌، ارائه مشورتهای شرعی‌، اجتماعی‌، قانونی و روانشناسی‌، هماهنگی با جهات ذیربط برای برگزاری همایش‌ها و سمینارها و انتشار مجلاتی در خصوص حمایت از خانواده و... می‌باشد.

4) مركز فرهنگی كودک

مركز فرهنگی كودكان سازمانی خاص و مستقل است. این مركز مسئولیت پیگیری تربیت صحیح كودكان در مراحل مختلف زندگی و رشد اجتماعی‌، برنامه ریزی برای مادران از جنبه فرهنگی و اجتماعی و مادی برای تربیت فرزندان‌، آموزش و كسب مهارتها تربیتی و فرهنگی برای تقویت فرهنگ حمایت از كودكان در بین مادران‌، جلوگیری از آموزش و تربیت غلیط‌، شناسایی مشكلات روانشناسی و تربیتی و اجتماعی فراروی كودكان‌، آموزش زوجهای جوان و مادران در دوره قبل از تولد كودكان‌، آموزش مهارتهای آموزشی برای حرف آموزی و تواناییها و خلاقیتهای جسمانی و فكری‌، شناسایی شیوه‌های جدید آموزش كودكان و هماهنگی با سازمانهای منطقه ای و بین المللی در زمینه حقوق كودكان و مادران را دنبال می‌نماید.

این مركز در راستای تحقق اهداف خود اقدام به ایجاد ارتباط با نهادهای داخلی و خارجی‌، فرهنگ سازی تربیت كودكان و ارائه مشورتهای لازم، برگزاری همایشها و سمینارهایی مرتباط با امور كودكان می‌كند.

5) موسسه قطری حمایت از كودكان و زنان

اهداف موسسه حمایت از كودكان و زنان در راستای حمایت از زنان و كودكان از رفتارهای انحرافی در خانه و جامعه و تلاش برای برطرف كردن مشكلاتی ناشی از این رفتارها، ایجاد زمینه قانونی در زمینه حقوق كودكان و زنان و حمایت اجتماعی از ایشان، حمایت از حقوق بشری و انون اساسی و دفاع از آنها‌، تضمین عدم تبعیض علیه زنان در حقوق و وظایف زندگی انسانی و اقتصادی و اجتماعی و سیاسی و اداری‌، تضمین تطبیق و پگیری موافقتنامه‌های بین المللی و عربی و منطقه ای در ارتباط با حقوق كودكان و زنان. ایجاد زمینه اجتماعی برای توجه و اجرای عملی حقوق زنان و كودكان‌، ایجاد زمینه‌های قانونی برای جلوگیری و توقف نقض حقـوق زنان و كودكـان با هماهنگـی جهات ذیربط می‌باشد.

6) موسسه قطری حمایت از سالمندان

موسسه حمایت از سالمندان در راستای اهداف ذیل فعالیت می‌كند:

‌حمایت از سالمندان بدون خانواده یا متعلق به خانواده‌های نیازمند

‌ارائه خدمات و حمایت از سالمندان در خانه و در بین خانواده‌هایشان

‌تشویق خانواده‌ها برای سرپرستی سالمندان

‌حمایت از سالمندان در مقابل مشكلات ناشی از افزایش سن و نحوه تعامل با شرایط سالمندی

‌تلاش برای فراهم كردن زمینه تعامل جامعه با سالمندان بر حسب امكانات و تواناییهای آنها

‌هماهنگی و همكاری با مراكز ذیربط داخلی و خارجی در زمینه فعالیتهای سالمندان

‌فرهنگ سازی در بین خانواده‌ها با ارائه مشورتهای روانشناسی

‌برگزاری همایش و سمینار و كنفرانس در این ارتباط

‌انتشار مجلات و توصیه‌هایی در ارتباط با اهداف موسسه

7) مركز پزشكی و تحقیقاتی السدره

مركز پزشكی و تحقیقاتی السدره مجهز به جدیدترین فناوری پزشكی با هدف امور طبی و تحقیقاتی و آموزشی و انجام معالجات پزشكی شكل گرفته است.

این مركز جزئی از طرح شهرك آموزشی قطر است و در طرحها و تحقیقات آن موارد از جمله بررسی مسائل مرتبط با پزشكی زنان و امراض فلبی و بیماریهای مربوط به نوزادان و مادران قرار دارد.

مركز السدره با هزینه ای بالغ بر 9/7 میلیارد ریال بعنوان یكی از پرهزینه ترین مراكز پزشكی در قطر تاسیس شده است و مجموعه‌های پزشكی در زیر مجموعه این مركز در خصوص بیماریهای زنان و كودكان تاسیس گردیده است.

8) مركز توسعه اجتماعی

مركز توسعه اجتماعی سازمانی است غیرانتفاعی كه تحت اشراف همسر امیر قطر بعنوان بخشی از موسسه قطر شكل گرفته است و به رفع نیازهای همه آحاد و بخشهای جامعه بویژه در ارتباط خاص با زنان نیازمند می‌پردازد.

این مركز همچنین در جهت تقویت خانواده و تحقیقات در ارتباط با نقش زنان در قطر و افزایش توان اقتصادی از طریق برگزاری دوره‌های آموزش فنی حرفه ای و استقلال و درآمدزیایی اقتصادی تلاش می‌نماید.

تاكنون با حمایت مركز توسعه اجتماعی بسیاری از زنان قطری موفق به ایجاد مراكز تجاری و صنایع دستی و هنری و همچنین جذب زنان در شركتهای خصوصی تجاری شده اند. در راستای این طرح بسیاری از زنان قادرند تا تولیدات دستی خود را در منزل تهیه و برای فروش در اختیار این مركز قرار می‌دهند.[۱]

کتابشناسی

  1. تحلیل‌های كارشناسی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در قطر ص 27