شهر باستانی یینگ یائو در استان شن سی: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی « == '''شهر باستانی«پینگ یائو» در استان شَن­سی''' == این شهر تاريخي[i] حدود قرن 9 میلادی ساخته شده و تقریبا مربع شکل است. مساحت آن 25/2 کیلومتر مربع است. معماری­ها و ساختار اصلی كنوني شهر600 سال پيش انجام گرفته و دیوار شهر، خیابان­ها، منازل، مغازه­ها و مع...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۵ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
[[پرونده:35a65aff5c4f4a0e9d6800ba636e5a67.jpg|بندانگشتی|شهر باستانی پینگ یائو. قابل بازیابی از http://persian.cri.cn/921/2019/07/02/171s181357.htm]]
این شهر تاریخی(Ancient City Of Ping Yao Shanxi Province) حدود قرن 9 میلادی ساخته شده و تقریبا مربع شکل است. مساحت آن 25/2 کیلومتر مربع است. معماری­‌ها و ساختار اصلی كنونی شهر600 سال پیش انجام گرفته و دیوار شهر، خیابان­‌ها، منازل، مغازه‌­ها و معابد آن به‌­صورت كامل حفظ شده كه تجسم تفکر فرهنگی سنتی چند هزار ساله­‌ی نژاد هان و موزه‌­ای تاریخی از هنر معماری دوران [[سلسله مینگ|سلسله­‌های مینگ]] و [[سلسله چینگ|چینگ]] است.


== '''شهر باستانی«پینگ یائو» در استان شَن­سی''' ==
دیوار اصلی شهر دارای قدمت2800ساله است و در داخل شهر شش مجموعه‌­ی معماری معابد با مغازه‌­هایی در دو طرف خیابان با آجرهای زرد و سبز رنگ دیده می­ شود.  
این شهر تاريخي[i] حدود قرن 9 میلادی ساخته شده و تقریبا مربع شکل است. مساحت آن 25/2 کیلومتر مربع است. معماری­ها و ساختار اصلی كنوني شهر600 سال پيش انجام گرفته و دیوار شهر، خیابان­ها، منازل، مغازه­ها و معابد آن به­صورت كامل حفظ شده كه تجسم تفکر فرهنگی سنتی چند هزار ساله­ي  نژاد هان و موزه­اي تاریخی از هنر معماری دوران سلسله­های مینگ و چینگ است.


ديوار اصلي شهر داراي قدمت2800ساله است و در داخل شهر شش مجموعه­ي معماری معابد با مغازه­هایي در دو طرف خیابان با آجرهای زرد و سبز رنگ ديده مي­شود. در این شهر هم­چنين آثار باستانی زیادی مانند قصر«وان فوگ» در شمال شرقی با قدمتي هزار ساله قرار دارد که به لحاظ معماری چوبی در چین در جايگاه سوم است. در داخل قصرها بیش از دو هزار مجسمه­ي گلی از قرن13 تا قرن17ميلادي نگهداري می­شود كه به«گنجینه­ي هنری مجسمه­های رنگی باستانی چین» شهرت داشته  و در خارج از این شهر یک هزار ستون سنگی قدیمی حکاکی شده مشاهده می شود. اين مجموعه­ي باستاني در سال1997ميلادي در فهرست ميراث فرهنگي جهان به ثبت رسيد.
در این شهر هم­چنین آثار باستانی زیادی مانند قصر«وان فوگ» در شمال شرقی با قدمتی هزار ساله قرار دارد که به لحاظ معماری چوبی در [[چین]] در جایگاه سوم است.
----[i] - Ancient City Of Ping Yao. Shanxi Province.
 
در داخل قصرها بیش از دو هزار مجسمه­‌ی گلی از قرن13 تا قرن17میلادی نگهداری می ­شود كه به«گنجینه‌­ی هنری مجسمه‌­های رنگی باستانی چین» شهرت داشته و در خارج از این شهر یک هزار ستون سنگی قدیمی حکاکی شده مشاهده می شود. این مجموعه‌­ی باستانی در سال1997میلادی در فهرست میراث فرهنگی جهان به ثبت رسید<ref>سابقی،علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ [[چین]]. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی]، جلد2، ص.610-611.</ref>.
 
== نیز نگاه کنید به ==
[[آثار فرهنگی، تاریخی و طبیعی ثبت شده کشور چین در فهرست میراث جهانی]]؛ [[شهر ممنوعه پکن]]
 
== کتابشناسی ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۴ سپتامبر ۲۰۲۴، ساعت ۰۰:۱۱

شهر باستانی پینگ یائو. قابل بازیابی از http://persian.cri.cn/921/2019/07/02/171s181357.htm

این شهر تاریخی(Ancient City Of Ping Yao Shanxi Province) حدود قرن 9 میلادی ساخته شده و تقریبا مربع شکل است. مساحت آن 25/2 کیلومتر مربع است. معماری­‌ها و ساختار اصلی كنونی شهر600 سال پیش انجام گرفته و دیوار شهر، خیابان­‌ها، منازل، مغازه‌­ها و معابد آن به‌­صورت كامل حفظ شده كه تجسم تفکر فرهنگی سنتی چند هزار ساله­‌ی نژاد هان و موزه‌­ای تاریخی از هنر معماری دوران سلسله­‌های مینگ و چینگ است.

دیوار اصلی شهر دارای قدمت2800ساله است و در داخل شهر شش مجموعه‌­ی معماری معابد با مغازه‌­هایی در دو طرف خیابان با آجرهای زرد و سبز رنگ دیده می­ شود.

در این شهر هم­چنین آثار باستانی زیادی مانند قصر«وان فوگ» در شمال شرقی با قدمتی هزار ساله قرار دارد که به لحاظ معماری چوبی در چین در جایگاه سوم است.

در داخل قصرها بیش از دو هزار مجسمه­‌ی گلی از قرن13 تا قرن17میلادی نگهداری می ­شود كه به«گنجینه‌­ی هنری مجسمه‌­های رنگی باستانی چین» شهرت داشته و در خارج از این شهر یک هزار ستون سنگی قدیمی حکاکی شده مشاهده می شود. این مجموعه‌­ی باستانی در سال1997میلادی در فهرست میراث فرهنگی جهان به ثبت رسید[۱].

نیز نگاه کنید به

آثار فرهنگی، تاریخی و طبیعی ثبت شده کشور چین در فهرست میراث جهانی؛ شهر ممنوعه پکن

کتابشناسی

  1. سابقی،علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ چین. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، جلد2، ص.610-611.