مجموعه بناهای مسکونی کی پینگ: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی « == '''مجموعه بناهای مسکونی«کَی­پینگ»''' == دیائولو[1] یا خانه­های روستایی چند طبقه­ای، با معماری و کاربری مسکونی-دفاعی روستای کَی­پینگ[i] که نمایانگر تلفیق ساختار و تزیینات ساختمانی از چین و غرب است که بر اثر مهاجرت­های بین قاره­ای از چین، استرال...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۴ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۳ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:


== '''مجموعه بناهای مسکونی«کَی­پینگ»''' ==
دیائولو(Diaolou) یا خانه‌های روستایی چند طبقه‌­ای، با معماری و کاربری مسکونی-دفاعی روستای کَی ­پینگ(Kaiping Diaolou and Villages, Guandong Province) که نمایانگر تلفیق ساختار و تزیینات ساختمانی از [[چین]] و غرب است که بر اثر مهاجرت‌­های بین قاره‌­ای از [[چین]]، استرالیا و آمریکای شمالی در کشورهای جنوب آسیا در قرن­‌های 19 و 20میلادی است.  
دیائولو[1] یا خانه­های روستایی چند طبقه­ای، با معماری و کاربری مسکونی-دفاعی روستای کَی­پینگ[i] که نمایانگر تلفیق ساختار و تزیینات ساختمانی از چین و غرب است که بر اثر مهاجرت­های بین قاره­ای از چین، استرالیا و آمریکای شمالی در کشورهای جنوب اسیا در قرن­های 19 و 20میلادی است. این بناها سه گونه هستند: برج­های محل زیست دسته جمعی که خانواده­های متعددی از آن­ها به عنوان محل سکونت و پناهگاه استفاده می­کردند؛ برج­های مسکونی که توسط یک خانواده­ی ثروتمند به عنوان محل سکونت استفاده می­شد؛ و برج­های دیدبانی.  


این برج­ها معمولا از سنگ، چینه­های گِلی، و یا آجر ساخته شده و نشانگر تنیدگی معماری چینی و غربی است. حفظ رابطه­ی متوازن و هماهنگ با چشم انداز اطراف این دیائولوها نشانگر اوج هنر معماری سبک محلی عصر سلسله­ی مینگ در مقابله با راهزنان می­باشد. اغلب این برج­های دیائولو که به­عنوان استحکامات دفاعی در مقابل راهزنان و سیلاب­های ویرانگر ساخته شده­اند، مربوط به دوره­ی نا امنی کشور چین بین سال­های1920 تا1931 میلادی است.
این بناها سه گونه هستند: برج‌­های محل زیست دسته جمعی که خانواده‌های متعددی از آن­ها به عنوان محل سکونت و پناهگاه استفاده می­ کردند؛ برج­‌های مسکونی که توسط یک خانواده‌­ی ثروتمند به عنوان محل سکونت استفاده می ­شد؛ و برج‌­های دیدبانی.  


این مجموعه سازه­های تاریخی در سال2004میلادی، در فهرست میراث جهانی ثبت شد.  
این برج‌­ها معمولا از سنگ، چینه‌های گِلی، و یا آجر ساخته شده و نشانگر تنیدگی معماری چینی و غربی است. حفظ رابطه‌­ی متوازن و هماهنگ با چشم انداز اطراف این دیائولوها نشانگر اوج هنر معماری سبک محلی عصر [[سلسله مینگ|سلسله­‌ی مینگ]] در مقابله با راهزنان می ­باشد. اغلب این برج­‌های دیائولو که به‌­عنوان استحکامات دفاعی در مقابل راهزنان و سیلاب­‌های ویرانگر ساخته شده‌­اند، مربوط به دوره‌­ی نا امنی کشور چین بین سال­‌های1920 تا1931 میلادی است.
----[1] - Diaolou.
 
----[i] - Kaiping Diaolou and Villages. Guandong Province.
این مجموعه سازه‌های تاریخی در سال2004میلادی، در [[آثار فرهنگی، تاریخی و طبیعی ثبت شده کشور چین در فهرست میراث جهانی|فهرست میراث جهانی]] ثبت شد<ref>سابقی،علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ [[چین]]. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی]، جلد2، ص. 619.</ref>.  
 
== نیز نگاه کنید به ==
[[آثار فرهنگی، تاریخی و طبیعی ثبت شده کشور چین در فهرست میراث جهانی]]؛ [[شهرهای پایتخت باستانی چین]]
 
== کتابشناسی ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۴ سپتامبر ۲۰۲۴، ساعت ۰۰:۳۷

دیائولو(Diaolou) یا خانه‌های روستایی چند طبقه‌­ای، با معماری و کاربری مسکونی-دفاعی روستای کَی ­پینگ(Kaiping Diaolou and Villages, Guandong Province) که نمایانگر تلفیق ساختار و تزیینات ساختمانی از چین و غرب است که بر اثر مهاجرت‌­های بین قاره‌­ای از چین، استرالیا و آمریکای شمالی در کشورهای جنوب آسیا در قرن­‌های 19 و 20میلادی است.

این بناها سه گونه هستند: برج‌­های محل زیست دسته جمعی که خانواده‌های متعددی از آن­ها به عنوان محل سکونت و پناهگاه استفاده می­ کردند؛ برج­‌های مسکونی که توسط یک خانواده‌­ی ثروتمند به عنوان محل سکونت استفاده می ­شد؛ و برج‌­های دیدبانی.

این برج‌­ها معمولا از سنگ، چینه‌های گِلی، و یا آجر ساخته شده و نشانگر تنیدگی معماری چینی و غربی است. حفظ رابطه‌­ی متوازن و هماهنگ با چشم انداز اطراف این دیائولوها نشانگر اوج هنر معماری سبک محلی عصر سلسله­‌ی مینگ در مقابله با راهزنان می ­باشد. اغلب این برج­‌های دیائولو که به‌­عنوان استحکامات دفاعی در مقابل راهزنان و سیلاب­‌های ویرانگر ساخته شده‌­اند، مربوط به دوره‌­ی نا امنی کشور چین بین سال­‌های1920 تا1931 میلادی است.

این مجموعه سازه‌های تاریخی در سال2004میلادی، در فهرست میراث جهانی ثبت شد[۱].

نیز نگاه کنید به

آثار فرهنگی، تاریخی و طبیعی ثبت شده کشور چین در فهرست میراث جهانی؛ شهرهای پایتخت باستانی چین

کتابشناسی

  1. سابقی،علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ چین. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، جلد2، ص. 619.