موقعیت جغرافیایی سریلانکا: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۲ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
[[پرونده:Y8Xq4XBFiFFl0tyIiQRqlGNtwOYcB7y7Wwkz7SRM.jpg|بندانگشتی|یکی از سواحل سریلانکا، برگرفته از لست سکند، قابل بازیابی از https://lastsecond.ir/blog/2900-srilanka-tour]]یکی از سواحل سریلانکا، برگرفته از لست سکند، قابل بازیابی از https://lastsecond.ir/blog/2900-srilanka-tour
[[پرونده:Y8Xq4XBFiFFl0tyIiQRqlGNtwOYcB7y7Wwkz7SRM.jpg|بندانگشتی|یکی از سواحل [[سریلانکا]]، برگرفته از لست سکند، قابل بازیابی از https://lastsecond.ir/blog/2900-srilanka-tour]][[سریلانکا]]، جزیره ­ای است به شکل یک گلابی، در نیم­کره شمال شرقی، در اقیانوس هند که در 888 کیلومتری شمال خط استواء واقع شده (A Country Study) و تنگه پالک(The Palk Strait) و خلیج منّار(The Gulf of Mannār) این کشور را از کشور هندوستان جدا کرده‌­اند. فاصله این کشور با جنوبی­‌ترین بندر هندوستان سی و یک کیلومتر است (Internet world stats). کل وسعت جزیره شصت و پنج هزار و ششصد و ده (65610) کیلومتر مربع، که 64630 کیلومتر آن را زمین و 980 کیلومتر آن را آب تشکیل می ­دهد.


سریلانکا، جزیره ­ای است به شکل یک گلابی، در نیم­کره شمال شرقی، در اقیانوس هند که در 888 کیلومتری شمال خط استواء واقع شده (A Country Study) و تنگه پالک(The Palk Strait) و خلیج منّار(The Gulf of Mannār) این کشور را از کشور هندوستان جدا کرده‌­اند. فاصله این کشور با جنوبی­‌ترین بندر هندوستان سی و یک کیلومتر است (Internet world stats). کل وسعت جزیره شصت و پنج هزار و ششصد و ده (65610) کیلومتر مربع، که 64630 کیلومتر آن را زمین و 980 کیلومتر آن را آب تشکیل می­دهد (The Sri Lanka economic statistics). طول کشور حدود چهارصد و چهل (440) کیلومتر و عرض آن در وسیع‌­ترین نقطه از کلمبو در غرب تا سانگامنکاندا(The Gulf of Mannār) در شرق دویست و بیست و پنج (225)کیلومتر و طول سواحل این کشور تقریبا یک‌هزار و سیصد و چهل کیلومتر است<ref name=":0">Encyclopedia, A. (1995). ''Encyclopedia Americana'' (Vol. 25). Encyclopedia Americana Corporation.</ref> . واقع شدن در شاهراه کشتیرانی شرق و غرب آسیا در اقیانوس هند، از روزگاران قدیم تا امروز به این جزیره ارزش و اهمیتی استراتژیک داده است (Internet world stats).
طول کشور حدود چهارصد و چهل (440) کیلومتر و عرض آن در وسیع‌­ترین نقطه از کلمبو در غرب تا سانگامنکاندا(The Gulf of Mannār) در شرق دویست و بیست و پنج (225)کیلومتر و طول سواحل این کشور تقریبا یک‌هزار و سیصد و چهل کیلومتر است<ref name=":0">Encyclopedia, A. (1995). ''Encyclopedia Americana'' (Vol. 25). Encyclopedia Americana Corporation.</ref>.  


در باره حاکمیت بر آب‌‌‌های داخلی و آب‌‌‌های آزاد و مجاور، بر پایه معاهده حقوق دریاها   (1982, p. 3 Law of the Sea)، [[سریلانکا]] حاکمیت خودش در دریای سرزمینی(Territorial Sea) را 12 میل دریایی(22/22 کیلومتر)، منطقه مجاور(Contiguous Zone) را 24، منطقه انحصاری اقتصادی(Exclusive Economic Zone) و فلات قاره(Continental Shelf) 200  را اعلام کرده است. دریای سرزمینی که دریای ساحلی و یا آب‌‌‌های ساحلی نیز خوانده می­شود،­ شامل منطقه دریایی، کف و زیر کف و فضای بالای آن است که در حاکمیت کشور ساحلی است. کشورها مجاز هستند از خطِ پست ترین جزر کامل دریا و حداقل از سه تا حد اکثر 12 میل دریایی را به عنوان دریای سرزمینی خود اعلام کنند. کشور ساحلی در این منطقه صلاحیت تام و تمامی دارد. منطقه مجاور خارج از دریای سرزمینی است و صلاحیت امنیتی، پلیسی، مالی، گمرکی، بهداشت و آلودگی آن با کشور ساحلی است. کشورهایی مانند سریلانکا که دریای سرزمینی خودشان را تا 12 میل دریایی تعیین کرد‌‌ه‌اند، منطقه جداگانه‌­ای به عنوان مجاور نخواهند داشت<ref>, م. ض. (1369). ''حقوق بین الملل عمومی.'' گیتی.</ref>.
واقع شدن در شاهراه کشتیرانی شرق و غرب آسیا در اقیانوس هند، از روزگاران قدیم تا امروز به این جزیره ارزش و اهمیتی استراتژیک داده است. درباره حاکمیت بر آب‌‌‌های داخلی و آب‌‌‌های آزاد و مجاور، بر پایه معاهده حقوق دریاها<ref>(1982, p. 3 Law of the Sea)</ref>، [[سریلانکا]] حاکمیت خودش در دریای سرزمینی(Territorial Sea) را 12 میل دریایی(22/22 کیلومتر)، منطقه مجاور(Contiguous Zone) را 24، منطقه انحصاری اقتصادی(Exclusive Economic Zone) و فلات قاره(Continental Shelf) 200  را اعلام کرده است.  
 
دریای سرزمینی که دریای ساحلی و یا آب‌‌‌های ساحلی نیز خوانده می­شود،­ شامل منطقه دریایی، کف و زیر کف و فضای بالای آن است که در حاکمیت کشور ساحلی است. کشورها مجاز هستند از خطِ پست ترین جزر کامل دریا و حداقل از سه تا حد اکثر 12 میل دریایی را به عنوان دریای سرزمینی خود اعلام کنند. کشور ساحلی در این منطقه صلاحیت تام و تمامی دارد. منطقه مجاور خارج از دریای سرزمینی است و صلاحیت امنیتی، پلیسی، مالی، گمرکی، بهداشت و آلودگی آن با کشور ساحلی است. کشورهایی مانند سریلانکا که دریای سرزمینی خودشان را تا 12 میل دریایی تعیین کرد‌‌ه‌اند، منطقه جداگانه‌­ای به عنوان مجاور نخواهند داشت<ref>, م. ض. (1369). ''حقوق بین الملل عمومی.'' گیتی.</ref><ref>رکنی، مهدیقلی (1391). جامعه و فرهنگ [[سریلانکا]]. تهران: [https://www.icro.ir سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی]( در دست انتشار)</ref>.
 
== نیز نگاه کنید به ==
[[موقعیت جغرافیایی کانادا]]؛ [[موقعیت جغرافیایی فرانسه]]؛ [[موقعیت جغرافیایی سودان]]؛ [[موقعیت جغرافیایی ساحل عاج]]؛ [[موقعیت جغرافیایی زیمبابوه]]؛ [[موقعیت جغرافیایی تایلند]]؛ [[موقعیت جغرافیایی اسپانیا]]؛ [[موقعیت جغرافیایی آرژانتین]]؛ [[موقعیت جغرافیایی اردن]]؛ [[موقعیت جغرافیایی سوریه]]؛ [[موقعیت جغرافیایی قطر]]؛ [[موقعیت جغرافیایی اتیوپی]]؛ [[موقعیت جغرافیایی مالی]]؛ [[موقعیت جغرافیایی گرجستان]]؛ [[موقعیت جغرافیایی تاجیکستان]]؛ [[موقعیت جغرافیایی بنگلادش]]؛ [[موقعیت جغرافیایی قزاقستان]]
 
== کتابشناسی ==
<references />
[[رده:ویژگی ها وموقعیت جغرافیایی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۴ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۱۷:۰۱

یکی از سواحل سریلانکا، برگرفته از لست سکند، قابل بازیابی از https://lastsecond.ir/blog/2900-srilanka-tour

سریلانکا، جزیره ­ای است به شکل یک گلابی، در نیم­کره شمال شرقی، در اقیانوس هند که در 888 کیلومتری شمال خط استواء واقع شده (A Country Study) و تنگه پالک(The Palk Strait) و خلیج منّار(The Gulf of Mannār) این کشور را از کشور هندوستان جدا کرده‌­اند. فاصله این کشور با جنوبی­‌ترین بندر هندوستان سی و یک کیلومتر است (Internet world stats). کل وسعت جزیره شصت و پنج هزار و ششصد و ده (65610) کیلومتر مربع، که 64630 کیلومتر آن را زمین و 980 کیلومتر آن را آب تشکیل می ­دهد.

طول کشور حدود چهارصد و چهل (440) کیلومتر و عرض آن در وسیع‌­ترین نقطه از کلمبو در غرب تا سانگامنکاندا(The Gulf of Mannār) در شرق دویست و بیست و پنج (225)کیلومتر و طول سواحل این کشور تقریبا یک‌هزار و سیصد و چهل کیلومتر است[۱].

واقع شدن در شاهراه کشتیرانی شرق و غرب آسیا در اقیانوس هند، از روزگاران قدیم تا امروز به این جزیره ارزش و اهمیتی استراتژیک داده است. درباره حاکمیت بر آب‌‌‌های داخلی و آب‌‌‌های آزاد و مجاور، بر پایه معاهده حقوق دریاها[۲]، سریلانکا حاکمیت خودش در دریای سرزمینی(Territorial Sea) را 12 میل دریایی(22/22 کیلومتر)، منطقه مجاور(Contiguous Zone) را 24، منطقه انحصاری اقتصادی(Exclusive Economic Zone) و فلات قاره(Continental Shelf) 200  را اعلام کرده است.

دریای سرزمینی که دریای ساحلی و یا آب‌‌‌های ساحلی نیز خوانده می­شود،­ شامل منطقه دریایی، کف و زیر کف و فضای بالای آن است که در حاکمیت کشور ساحلی است. کشورها مجاز هستند از خطِ پست ترین جزر کامل دریا و حداقل از سه تا حد اکثر 12 میل دریایی را به عنوان دریای سرزمینی خود اعلام کنند. کشور ساحلی در این منطقه صلاحیت تام و تمامی دارد. منطقه مجاور خارج از دریای سرزمینی است و صلاحیت امنیتی، پلیسی، مالی، گمرکی، بهداشت و آلودگی آن با کشور ساحلی است. کشورهایی مانند سریلانکا که دریای سرزمینی خودشان را تا 12 میل دریایی تعیین کرد‌‌ه‌اند، منطقه جداگانه‌­ای به عنوان مجاور نخواهند داشت[۳][۴].

نیز نگاه کنید به

موقعیت جغرافیایی کانادا؛ موقعیت جغرافیایی فرانسه؛ موقعیت جغرافیایی سودان؛ موقعیت جغرافیایی ساحل عاج؛ موقعیت جغرافیایی زیمبابوه؛ موقعیت جغرافیایی تایلند؛ موقعیت جغرافیایی اسپانیا؛ موقعیت جغرافیایی آرژانتین؛ موقعیت جغرافیایی اردن؛ موقعیت جغرافیایی سوریه؛ موقعیت جغرافیایی قطر؛ موقعیت جغرافیایی اتیوپی؛ موقعیت جغرافیایی مالی؛ موقعیت جغرافیایی گرجستان؛ موقعیت جغرافیایی تاجیکستان؛ موقعیت جغرافیایی بنگلادش؛ موقعیت جغرافیایی قزاقستان

کتابشناسی

  1. Encyclopedia, A. (1995). Encyclopedia Americana (Vol. 25). Encyclopedia Americana Corporation.
  2. (1982, p. 3 Law of the Sea)
  3. , م. ض. (1369). حقوق بین الملل عمومی. گیتی.
  4. رکنی، مهدیقلی (1391). جامعه و فرهنگ سریلانکا. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی( در دست انتشار)