مهاجرت مسلمانان به کانادا: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''انگیزه‌های مهاجران مسلمان''' بسیاری از مسلمانان مهاجر به منظور در امان ماندن از عدم تحمل نژادی، تعقیب ایدئولوژیک یا مذهبی و سیاسی و یا به دلیل اشغال سرزمین مادری توسط بیگانگان به کانادا آمده‌اند. با وجود اين، اکثریت قاطع مسلمانان به منظور...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۳ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''انگیزه‌های مهاجران مسلمان'''
=== انگیزه‌های مهاجران مسلمان ===
بسیاری از مسلمانان مهاجر به منظور در امان ماندن از عدم تحمل نژادی، تعقیب ایدئولوژیک یا مذهبی و سیاسی و یا به دلیل اشغال سرزمین مادری توسط بیگانگان به [[کانادا]] آمده‌اند. با وجود این، اکثریت قاطع مسلمانان به منظور برخورداری از زندگی بهتر به کشوری مهاجرت کرده‌اند که براساس اعلام سازمان ملل بهترین کشور دنیا ارزیابی شده است. این دسته از مهاجران صاحب مهارت و دارای مدارج بالای علمی در زمینه‌های مختلف هستند و کشور مبزبان نیز شدیداً نیازمند دانش و مهارت آنها است.


بسیاری از مسلمانان مهاجر به منظور در امان ماندن از عدم تحمل نژادی، تعقیب ایدئولوژیک یا مذهبی و سیاسی و یا به دلیل اشغال سرزمین مادری توسط بیگانگان به [[کانادا]] آمده‌اند. با وجود اين، اکثریت قاطع مسلمانان به منظور برخورداری از زندگی بهتر به کشوری مهاجرت کرده‌اند که براساس اعلام سازمان ملل بهترین کشور دنیا ارزیابی شده است. این دسته از مهاجران صاحب مهارت و دارای مدارج بالای علمی در زمینه‌های مختلف هستند و کشور مبزبان نیز شدیداً نیازمند دانش و مهارت آنها است.  
اولین مهاجران مسلمان - که در حقیقت ماجراجویان و مردان خط مقدم توسعه [[کانادا]] بوده‌اند - به انگیزه کشف سرزمین جدید و داشتن سهم در ثروت‌های سرزمین جدید رنج مهاجرت را به جان خریدند. داستان نوجوان مسلمان «علی ابوشادی(Ali Abou Shady)»، که بیشتر به «الکساندر همیلتون(Alexander Hamilton)» معروف است، هنوز بر سر زبان‌هاست. او پنجاه کیلومتر به همراه عموی خود از «لالا(Lala)» تا بیروت در [[لبنان]] پیاده طی کرد تا سوار کشتی مونترال شود و خود را در طلای «کلوندیک(Klondike)» سهیم گرداند. آن زمان برای موفقیت در معادن طلا بسیار دیر بود، اما اراده او برای موفقیت موجب شد که او در امور تجاری دیگر موفق شود.


اولین مهاجران مسلمان - که در حقیقت ماجراجویان و مردان خط مقدم توسعه کانادا بوده‌اند - به انگیزه کشف سرزمین جدید و داشتن سهم در ثروت‌های سرزمین جدید رنج مهاجرت را به جان خریدند. داستان نوجوان مسلمان «علی ابوشادی<sup>[1]</sup>»، که بیشتر به «الکساندر همیلتون<sup>[2]</sup>» معروف است، هنوز بر سر زبان‌هاست. او پنجاه کیلومتر به همراه عموی خود از «لالا<sup>[3]</sup>» تا بیروت در لبنان پیاده طی کرد تا سوار کشتی مونترال شود و خود را در طلای «کلوندیک<sup>[4]</sup>» سهیم گرداند. آن زمان برای موفقیت در معادن طلا بسیار دیر بود، اما اراده او برای موفقیت موجب شد که او در امور تجاری دیگر موفق شود.
یکی دیگر از انگیزه‌های مهاجرت مسلمانان دستیابی به امکانات تحصیلی بهتر است. از همین‌روست که با تأسیس بخش مطالعات اسلامی دانشگاه مک گیل(McGill University) در سال 1952م و در دانشگاه تورنتو(University of Toronto) در سال 1962م، دانشمندان و دانشجویان مسلمان بسیاری از سراسر دنیا برای تدریس یا تحصیل به این کشور مهاجرت کرده‌اند<sup>[i].</sup><ref name=":1">Statistics Canada, (2011), Population data 2011 Census, Retrieved from 2012-05-16.</ref>


یکی دیگر از انگیزه‌های مهاجرت مسلمانان دستیابی به امکانات تحصیلی بهتر است. از همین‌روست که با تأسیس بخش مطالعات اسلامی دانشگاه مک گیل<sup>[5]</sup> در سال 1952م و در دانشگاه تورنتو<sup>[6]</sup> در سال 1962م، دانشمندان و دانشجویان مسلمان بسیاری از سراسر دنیا برای تدریس یا تحصیل به اين كشور مهاجرت کرده‌اند<sup>[7]</sup>]12[.
=== سطح علمی مهاجران مسلمان ===
سیاست دولت در جذب مهاجران بر انتخاب افراد تحصیل کرده و دارای مهارت استوار بوده است. مهاجران برای حصول موفقیت در جامعه میزبان نیازمند کسب مدارج علمی بالاتر هستند. به همین دلیل مسلمانان از جمله مهاجرانی هستند که از بالاترین سطح تحصیلات عالی برخوردارند. براساس آمارها بیست و هفت درصد از مسلمانانی که در [[کانادا]] در گروه اول نیروی کار مشغول به فعالیت‌اند، دارای تحصیلات دانشگاهی هستند. این در حالی است که تنها هفده درصد از کل جمعیت این کشور دارای تحصیلات دانشگاهی می‌باشند.<ref name=":2">برزگر، ر. ن. (1384). اسلام در کانادا، ضرورت تدوین استراتژی بقا [Islam in Canada, the need for a survival strategy]. اتاوا: رایزنی فرهنگی سفارت ج. اسلامی ایران.</ref> <ref name=":3">Muslims in Canada, (2011), National Household Survey, available in<nowiki/>http://en.wikipedia.org/</ref><ref>لاریجانی، فاضل(1395). جامعه و فرهنگ [[کانادا]]. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی].ص.226-228.</ref>
== نیز نگاه کنید به ==
[[تاريخ اديان و مذاهب کانادا|تاریخ ادیان و مذاهب کانادا]]؛ [[اسلام و مسلمانان کانادا]]


== پاورقی ==
[i]. بر اساس مطالعات مجملی كه انجام شده است، بهره‌مندی از فرصت‌های اقتصادی و تحصیلی از عوامل اصلی مهاجرت به این كشور بوده است. عوامل دیگر عبارت‌اند از: فشارهای سیاسی در كشور خودی، گشت و گذار و سفر، تحصیل فرزندان و دلایل خانوادگی. البته مهاجران مسلمان عرب در آلبرتا دلایل متفاوتی داشته‌اند: 57% از پرسش شوندگان گفته‌اند كه قوم و خویشی در كانادا داشته‌اند و به واسطه آنها برای مهاجرت ترغیب شده‌اند. بقیه پرسش شوندگان از وضعیت نابسامان سیاسی در كشور خود گله‌مند بوده‌اند و آن را دلیل مهاجرت خود دانسته‌اند. عده‌ای نیز جویای فرصت‌های اقتصادی و تحصیلی بوده‌اند. در این میان، آنچه معنادار است این است كه هیچ كدام از آنها انگیزه مذهبی را برای مهاجرت خود عنوان نكرده‌اند. مهاجران مسلمان مانند گروه‌های مهاجر دیگر به طور فردی و یا خانوادگی مهاجرت كرده‌اند و نه به صورت گروه‌های مذهبی كه در جستجوی مامنی برای ایمان خویش باشند. آن ها به دنبال آزادی و رفاه به این سرزمین وارده شده‌اند. این موضوع كه این مهاجران به دلایل مذهبی مهاجرت نكرده‌اند، فرهنگ‌پذیری آن ها را در محیط جدید تسهیل می‌كند و آنان را به سوی معیارهای فرهنگی و معنوی كشور میزبان سوق می دهد.


'''2. سطح علمی مهاجران مسلمان'''
== کتابشناسی ==
 
سیاست دولت در جذب مهاجران بر انتخاب افراد تحصیل کرده و داراي مهارت استوار بوده است. مهاجران برای حصول موفقیت در جامعه ميزبان نیازمند کسب مدارج علمی بالاتر هستند. به همین دلیل مسلمانان از جمله مهاجرانی هستند که از بالاترین سطح تحصیلات عالی برخوردارند. براساس آمارها بیست و هفت درصد از مسلمانانی که در كانادا در گروه اول نیروی کار مشغول به فعالیت‌اند، دارای تحصیلات دانشگاهی هستند. این در حالی است که تنها هفده درصد از کل جمعیت اين كشور دارای تحصیلات دانشگاهی مي‌باشند]13 و 14[.
 
----[1]. Ali Abou Shady
 
[2]. Alexander Hamilton
 
[3]. Lala
 
[4]. Klondike
 
[5]. McGill University
 
[6]. University of Toronto
 
[7] . بر اساس مطالعات مجملي كه انجام شده است، بهره‌مندي از فرصت‌هاي اقتصادي و تحصيلي از عوامل اصلي مهاجرت به اين كشور بوده است. عوامل ديگر عبارت‌اند از: فشارهاي سياسي در كشور خودي، گشت و گذار و سفر، تحصيل فرزندان و دلايل خانوادگي. البته مهاجران مسلمان عرب در آلبرتا دلايل متفاوتي داشته‌اند: 57% از پرسش شوندگان گفته‌اند كه قوم و خويشي در كانادا داشته‌اند و به واسطه آنها براي مهاجرت ترغيب شده‌اند. بقيه پرسش شوندگان از وضعيت نابسامان سياسي در كشور خود گله‌مند بوده‌اند و آن را دليل مهاجرت خود دانسته‌اند. عده‌اي نيز جوياي فرصت‌هاي اقتصادي و تحصيلي بوده‌اند. در اين ميان، آنچه معنادار است اين است كه هيچ كدام از آنها انگيزه مذهبي را براي مهاجرت خود عنوان نكرده‌اند. مهاجران مسلمان مانند گروه‌هاي مهاجر ديگر به طور فردي و يا خانوادگي مهاجرت كرده‌اند و نه به صورت گروه‌هاي مذهبي كه در جستجوي مامني براي ايمان خويش باشند. آنها به دنبال آزادي و رفاه به اين سرزمين وارده شده‌اند. اين موضوع كه اين مهاجران به دلايل مذهبي مهاجرت نكرده‌اند، فرهنگ‌پذيري آنها را در محيط جديد تسهيل مي‌كند و آنان را به سوي معيارهاي فرهنگي و معنوي كشور ميزبان سوق مي‌دهد]12، 13 و 14[.

نسخهٔ کنونی تا ‏۹ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۲۱:۱۲

انگیزه‌های مهاجران مسلمان

بسیاری از مسلمانان مهاجر به منظور در امان ماندن از عدم تحمل نژادی، تعقیب ایدئولوژیک یا مذهبی و سیاسی و یا به دلیل اشغال سرزمین مادری توسط بیگانگان به کانادا آمده‌اند. با وجود این، اکثریت قاطع مسلمانان به منظور برخورداری از زندگی بهتر به کشوری مهاجرت کرده‌اند که براساس اعلام سازمان ملل بهترین کشور دنیا ارزیابی شده است. این دسته از مهاجران صاحب مهارت و دارای مدارج بالای علمی در زمینه‌های مختلف هستند و کشور مبزبان نیز شدیداً نیازمند دانش و مهارت آنها است.

اولین مهاجران مسلمان - که در حقیقت ماجراجویان و مردان خط مقدم توسعه کانادا بوده‌اند - به انگیزه کشف سرزمین جدید و داشتن سهم در ثروت‌های سرزمین جدید رنج مهاجرت را به جان خریدند. داستان نوجوان مسلمان «علی ابوشادی(Ali Abou Shady)»، که بیشتر به «الکساندر همیلتون(Alexander Hamilton)» معروف است، هنوز بر سر زبان‌هاست. او پنجاه کیلومتر به همراه عموی خود از «لالا(Lala)» تا بیروت در لبنان پیاده طی کرد تا سوار کشتی مونترال شود و خود را در طلای «کلوندیک(Klondike)» سهیم گرداند. آن زمان برای موفقیت در معادن طلا بسیار دیر بود، اما اراده او برای موفقیت موجب شد که او در امور تجاری دیگر موفق شود.

یکی دیگر از انگیزه‌های مهاجرت مسلمانان دستیابی به امکانات تحصیلی بهتر است. از همین‌روست که با تأسیس بخش مطالعات اسلامی دانشگاه مک گیل(McGill University) در سال 1952م و در دانشگاه تورنتو(University of Toronto) در سال 1962م، دانشمندان و دانشجویان مسلمان بسیاری از سراسر دنیا برای تدریس یا تحصیل به این کشور مهاجرت کرده‌اند[i].[۱]

سطح علمی مهاجران مسلمان

سیاست دولت در جذب مهاجران بر انتخاب افراد تحصیل کرده و دارای مهارت استوار بوده است. مهاجران برای حصول موفقیت در جامعه میزبان نیازمند کسب مدارج علمی بالاتر هستند. به همین دلیل مسلمانان از جمله مهاجرانی هستند که از بالاترین سطح تحصیلات عالی برخوردارند. براساس آمارها بیست و هفت درصد از مسلمانانی که در کانادا در گروه اول نیروی کار مشغول به فعالیت‌اند، دارای تحصیلات دانشگاهی هستند. این در حالی است که تنها هفده درصد از کل جمعیت این کشور دارای تحصیلات دانشگاهی می‌باشند.[۲] [۳][۴]

نیز نگاه کنید به

تاریخ ادیان و مذاهب کانادا؛ اسلام و مسلمانان کانادا

پاورقی

[i]. بر اساس مطالعات مجملی كه انجام شده است، بهره‌مندی از فرصت‌های اقتصادی و تحصیلی از عوامل اصلی مهاجرت به این كشور بوده است. عوامل دیگر عبارت‌اند از: فشارهای سیاسی در كشور خودی، گشت و گذار و سفر، تحصیل فرزندان و دلایل خانوادگی. البته مهاجران مسلمان عرب در آلبرتا دلایل متفاوتی داشته‌اند: 57% از پرسش شوندگان گفته‌اند كه قوم و خویشی در كانادا داشته‌اند و به واسطه آنها برای مهاجرت ترغیب شده‌اند. بقیه پرسش شوندگان از وضعیت نابسامان سیاسی در كشور خود گله‌مند بوده‌اند و آن را دلیل مهاجرت خود دانسته‌اند. عده‌ای نیز جویای فرصت‌های اقتصادی و تحصیلی بوده‌اند. در این میان، آنچه معنادار است این است كه هیچ كدام از آنها انگیزه مذهبی را برای مهاجرت خود عنوان نكرده‌اند. مهاجران مسلمان مانند گروه‌های مهاجر دیگر به طور فردی و یا خانوادگی مهاجرت كرده‌اند و نه به صورت گروه‌های مذهبی كه در جستجوی مامنی برای ایمان خویش باشند. آن ها به دنبال آزادی و رفاه به این سرزمین وارده شده‌اند. این موضوع كه این مهاجران به دلایل مذهبی مهاجرت نكرده‌اند، فرهنگ‌پذیری آن ها را در محیط جدید تسهیل می‌كند و آنان را به سوی معیارهای فرهنگی و معنوی كشور میزبان سوق می دهد.

کتابشناسی

  1. Statistics Canada, (2011), Population data 2011 Census, Retrieved from 2012-05-16.
  2. برزگر، ر. ن. (1384). اسلام در کانادا، ضرورت تدوین استراتژی بقا [Islam in Canada, the need for a survival strategy]. اتاوا: رایزنی فرهنگی سفارت ج. اسلامی ایران.
  3. Muslims in Canada, (2011), National Household Survey, available inhttp://en.wikipedia.org/
  4. لاریجانی، فاضل(1395). جامعه و فرهنگ کانادا. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی.ص.226-228.