ساختار قومیتی در روسیه: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی «.......» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:
.......
32 اقلیت دارای ساختارهای ملی خود در کشور هستند. هزاران نفر طی سال های اخیر مراکز ملی خود را ترک گفته اند. برای مثال هر چند منطقه خودمختار بیروبیجان از آغاز برای اسکان [[جمعیت روسیه|جمعیت]] یهودی شوروی ساخته شده بود ولی هرگز مرکز سکونت یهودی ها نبود.  
 
مهاجرت یهودیان بعد از فروپاشی شوروی باعث شد جمعیت یهودی از این هم کمتر شود.
 
در زمان اتحاد شوروی در بسیاری از مناطق غیر روس، تعداد روس ها نسبت به [[جمعیت روسیه|کل جمعیت]] افزایش یافته و باعث شده روس ها در این مناطق [[جمعیت روسیه|جمعیت]] بیشتری داشته باشند. در میان غیر روس ها که جوامع شهر نشین کمتری را دارا هستند و از طرف نهادهای کشوری پشتیبانی اندکی می شوند، تعداد تحصیل کردگانی که می خواهند و می توانند در جهت منافع ملی خویش تلاش کنند بسیار کم است<ref>کرمی، جهانگیر (1392). جامعه و فرهنگ [[روسیه]]. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، جلد اول، ص 32 تا 34 .</ref>.
 
== نیز نگاه کنید به ==
 
* [[ساختار قومیتی در چین]]
* [[اقلیت های قومی روسیه]]
 
== کتابشناسی ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۴ دسامبر ۲۰۲۳، ساعت ۲۲:۰۳

32 اقلیت دارای ساختارهای ملی خود در کشور هستند. هزاران نفر طی سال های اخیر مراکز ملی خود را ترک گفته اند. برای مثال هر چند منطقه خودمختار بیروبیجان از آغاز برای اسکان جمعیت یهودی شوروی ساخته شده بود ولی هرگز مرکز سکونت یهودی ها نبود.

مهاجرت یهودیان بعد از فروپاشی شوروی باعث شد جمعیت یهودی از این هم کمتر شود.

در زمان اتحاد شوروی در بسیاری از مناطق غیر روس، تعداد روس ها نسبت به کل جمعیت افزایش یافته و باعث شده روس ها در این مناطق جمعیت بیشتری داشته باشند. در میان غیر روس ها که جوامع شهر نشین کمتری را دارا هستند و از طرف نهادهای کشوری پشتیبانی اندکی می شوند، تعداد تحصیل کردگانی که می خواهند و می توانند در جهت منافع ملی خویش تلاش کنند بسیار کم است[۱].

نیز نگاه کنید به

کتابشناسی

  1. کرمی، جهانگیر (1392). جامعه و فرهنگ روسیه. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، جلد اول، ص 32 تا 34 .