مجسمه سازی در مالی: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی «ساخت انواع و اقسام ماسک‌ها و مجسمه‌های کوچک و بزرگ، از گذشته‌های دور تاکنون در قبایل مالی رواج داشته و هنرمندان کشور در خلق این پدیده‌های هنری زیبا به اشکال متفاوت، تبحر و مهارت زیادی دارند. مجسمه‌ها و ماسک‌های مالیایی که از سنگ، چوب و گِل...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
ساخت انواع و اقسام ماسک‌ها و مجسمه‌های کوچک و بزرگ، از گذشته‌های دور تاکنون در قبایل مالی رواج داشته و هنرمندان کشور در خلق این پدیده‌های هنری زیبا به اشکال متفاوت، تبحر و مهارت زیادی دارند. مجسمه‌ها و ماسک‌های مالیایی که از سنگ، چوب و گِل تهیه می‌شوند، از دیرباز دارای تقدس و جایگاه مذهبی خاصی بودند و در مراسم و مناسبت‌ها‌، واسطه‌ای بین خداوند بزرگ و انسان‌ها در نظر گرفته می‌شدند.
مجسمه سازی در مالی عمدتا بر اساس رسوم قدیمی قومی قبیلگی این کشور صورت می گیرد و هیچ ارتباطی با سبک های معمول غربی ندارد. مجسمه سازان مالیائی معمولا بر اساس اسطوره های قدیمی خود مجسمه های زیبایی از چوب های جنگلی و سنگ بوجود می آورند که اوج خلاقیت آنها را در زنده نگاه داشتن سنت ها و افسانه های برجای مانده از اجدادشان به تصویر می کشد. مجسمه های مالی که در زمره صنایع دستی این کشور جای می گیرند معمولا دربرگیرنده برخی شخصیت های تاریخی و نماهایی از طبیعت زیبای مالی است که با ظرافت تمام و با ابزاری ابتدایی نطیر تیشه ، قلم و چکش تراشیده و رنگ می شوند.این  مجسمه ها معمولا به گردشگران خارجی فروخته شده و یا به کشورهای غربی صادر می گردد '''(www.mali.culture&art.com)'''.
 
مردم قبایل مختلف مالی در مورد این اشیای هنری، بر این باورند که ماسک و مجسمه‌هایی که در مراسم استفاده می‌شود، واجد نیرویی شگرف‌اند و می‌توانند در زندگی انسان تأثیرگذار باشند. با ورود اسلام و گرایش مردم به دین مبین اسلام، جایگاه و تقدس مذهبی این اشیا، به‌تدریج کم‌رنگ و کم‌رنگ‌تر شد.
 
درحال حاضر، انواع و اقسام ماسک‌ها و مجسمه‌ها که بخشی از سنت‌ها و آداب و رسوم این کشور را در بردارند، بیشتر با انگیزۀ فروش به گردشگران خارجی و به‌ویژه اروپایی‌ها ساخته می‌شوند وگروهی از مردم شهر و روستا که با ابزارهایی ساده این اشیای هنری را در منازل و کارگاه‌های خود می‌سازند، از این راه ارتزاق می‌کنند.
 
مشهور‌‌‌‌ترین مجسمه‌ای که هم‌اکنون در مالی ساخته می‌شود و به‌لحاظ نوع ساخت شهرت بسیاری دارد، مجسمه‌ای موسوم به سیوار است. سیوار را از چوبی خاص می‌سازند و بر روی آن کنده‌کاری می‌کنند که نمایانگر بز کوهی است. رؤسای قبایل و سالخوردگان روستاها برای این مجسمه احترام خاصی قائل هستند '''(www.mali.com)'''

نسخهٔ ‏۲۶ فوریهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۰۰:۲۸

مجسمه سازی در مالی عمدتا بر اساس رسوم قدیمی قومی قبیلگی این کشور صورت می گیرد و هیچ ارتباطی با سبک های معمول غربی ندارد. مجسمه سازان مالیائی معمولا بر اساس اسطوره های قدیمی خود مجسمه های زیبایی از چوب های جنگلی و سنگ بوجود می آورند که اوج خلاقیت آنها را در زنده نگاه داشتن سنت ها و افسانه های برجای مانده از اجدادشان به تصویر می کشد. مجسمه های مالی که در زمره صنایع دستی این کشور جای می گیرند معمولا دربرگیرنده برخی شخصیت های تاریخی و نماهایی از طبیعت زیبای مالی است که با ظرافت تمام و با ابزاری ابتدایی نطیر تیشه ، قلم و چکش تراشیده و رنگ می شوند.این  مجسمه ها معمولا به گردشگران خارجی فروخته شده و یا به کشورهای غربی صادر می گردد (www.mali.culture&art.com).