رفاه اجتماعی در مالی: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
امکانات رفاهی كشور مالي ، مانند ديگر كشورهاي قارۀ آفريقا، از جايگاه چنداني برخوردار نيست و انبوه مشكلات سياسي، اجتماعي و اقتصادي، هيچ‌گاه به دولت‌ها اجازه نداده تا اقدامي اساسي برای بهره‌مندي مناسب مردم شهري و روستايي از امكانات موجود زندگي انجام دهند. با وجود وعده‌هاي مكرر دولت‌ها، از زمان استقلال تاكنون، روستاها كماكان از برق و آب لوله‌كشي محروم‌اند و روستایيان اين كشور نيز هم‌چون ديگر كشورهاي قارۀ سياه، صبح زود و پيش از طلوع خورشيد بيدار می‌شوند و پس از غروب آفتاب و تاريك شدن هوا به خواب مي‌روند.[44] روستایيان به دليل بهره‌مند نبودن از برق، تلويزيون و يخچال ندارند. تأمين آب آشاميدني سالم برای خانواده‌های روستایی مشكل بزرگي است و معمولاً زنان روستايي آب مورد نياز براي آشاميدن را از چشمه‌هاي دور و نزديك تهيه مي‌كنند و يكي از تصاوير زيبا و در عين حال تأثرانگيز در هنگام سفر به شهرهاي مالي، زنان روستايي‌اند که كوزه‌هاي بزرگي بر سر خود می‌گذارند و از کنار جاده‌ها، عازم روستاهاي محل زندگي خود مي‌شوند. عموم روستایيان از خدمات بيمۀ عمومي و بيمۀ خشك‌سالي محصولات كشاورزي محروم‌اند و به دليل هزينۀ بالاي دارو در اين كشور، روستایيان در هنگام بيماري و ناخوشي، اغلب به داروهاي گياهي و سنتي پناه مي‌برند. '''(www.britannica.com)'''
امکانات رفاهی کشور مالی، مانند دیگر کشورهای قارۀ آفریقا، از جایگاه چندانی برخوردار نیست و انبوه مشکلات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی، هیچ‌گاه به دولت‌ها اجازه نداده تا اقدامی اساسی برای بهره‌مندی مناسب مردم شهری و روستایی از امکانات موجود زندگی انجام دهند. با وجود وعده‌های مکرر دولت‌ها، از زمان استقلال تاکنون، روستاها کماکان از برق و آب لوله‌کشی محروم‌اند و روستاییان این کشور نیز هم‌چون دیگر کشورهای قارۀ سیاه، صبح زود و پیش از طلوع خورشید بیدار می‌شوند و پس از غروب آفتاب و تاریک شدن هوا به خواب می‌روند[i] .روستاییان به دلیل بهره‌مند نبودن از برق، تلویزیون و یخچال ندارند. تأمین آب آشامیدنی سالم برای خانواده‌های روستایی مشکل بزرگی است و معمولاً زنان روستایی آب مورد نیاز برای آشامیدن را از چشمه‌های دور و نزدیک تهیه می‌کنند و یکی از تصاویر زیبا و در عین حال تأثرانگیز در هنگام سفر به شهرهای مالی، زنان روستایی‌اند که کوزه‌های بزرگی بر سر خود می‌گذارند و از کنار جاده‌ها، عازم روستاهای محل زندگی خود می‌شوند. عموم روستاییان از خدمات بیمۀ عمومی و بیمۀ خشک‌سالی محصولات کشاورزی محروم‌اند و به دلیل هزینۀ بالای دارو در این کشور، روستاییان در هنگام بیماری و ناخوشی، اغلب به داروهای گیاهی و سنتی پناه می‌برند<ref name=":17">برگرفته از سایت https://www.britannica.com</ref>.


رفت و آمد روستایيان به شهرهای بزرگ نیز با مشكلات بسیاری همراه است و بدلیل خرابي جاده‌هاي روستایي و كيفيت بسيار نامطلوب بخش خدمات حمل و نقل عمومي، سفر آنها به شهرها معمولا با اتوبوس‌ها و مينی‌بوس‌هاي مستعمل صورت مي‌گيرد که گاه در مسير رفت و برگشت از شهر به روستا، چندین بار خراب مي‌شوند. در شهرها نيز وضعيت كمابيش همین گونه است و هرچند برق و آب سراسري در اختيار عموم مردم شهرنشین قرار دارد، ولی برق مصرفی معمولاً در طول روز، چندین ساعت قطع است که در زمان وقوع خشك‌سالي طولانی‌تر می‌شود.
رفت و آمد روستاییان به شهرهای بزرگ نیز با مشکلات بسیاری همراه است و بدلیل خرابی جاده‌های روستایی و کیفیت بسیار نامطلوب بخش خدمات حمل و نقل عمومی، سفر آنها به شهرها معمولا با اتوبوس‌ها و مینی‌بوس‌های مستعمل صورت می‌گیرد که گاه در مسیر رفت و برگشت از شهر به روستا، چندین بار خراب می‌شوند. در شهرها نیز وضعیت کمابیش همین گونه است و هرچند برق و آب سراسری در اختیار عموم مردم شهرنشین قرار دارد، ولی برق مصرفی معمولاً در طول روز، چندین ساعت قطع است که در زمان وقوع خشک‌سالی طولانی‌تر می‌شود.


شبكۀ سراسری آب نيز با مشكلات فراواني همراه است كه مشكل اصلي آن خرابي و فرسودگي لوله‌هايي است كه قدمت آنها به دورۀ استعمار [[فرانسه]] باز مي‌گردد. رسوبات موجود در آب كه عمدتاً ناشي از کهنه بودن و فرسودگي لوله‌هاست، گاهی آب مورد استفاده در منازل را زرد رنگ مي‌سازد. علاوه‌ بر آن، در اكثر شهرهاي كنار رودخانه‌ها، شبكۀ آب سراسري، به دليل تصفيه نشدن آب، توأم با گل و لاي است. با توجّه به عدم توانايي دولت در تصفيۀ آب‌هاي مورد استفاده، آب سراسري شهري مالي به شدت آلوده و ناسالم است و چون بيشتر مردم توانايي خريد بطري‌هاي آب آشاميدني را ندارند، از اين آب‌ها، براي آشاميدن و پخت‌وپز استفاده مي‌كنند كه همین امر موجب شيوع بيماري‌هاي گوناگون در بين خانواده‌ها و به‌ويژه كودكان مي‌شود. '''www.everyculture.com))'''
شبکۀ سراسری آب نیز با مشکلات فراوانی همراه است که مشکل اصلی آن خرابی و فرسودگی لوله‌هایی است که قدمت آنها به دورۀ استعمار فرانسه باز می‌گردد. رسوبات موجود در آب که عمدتاً ناشی از کهنه بودن و فرسودگی لوله‌هاست، گاهی آب مورد استفاده در منازل را زرد رنگ می‌سازد. علاوه‌ بر آن، در اکثر شهرهای کنار رودخانه‌ها، شبکۀ آب سراسری، به دلیل تصفیه نشدن آب، توأم با گل و لای است. با توجّه به عدم توانایی دولت در تصفیۀ آب‌های مورد استفاده، آب سراسری شهری مالی به شدت آلوده و ناسالم است و چون بیشتر مردم توانایی خرید بطری‌های آب آشامیدنی را ندارند، از این آب‌ها، برای آشامیدن و پخت‌وپز استفاده می‌کنند که همین امر موجب شیوع بیماری‌های گوناگون در بین خانواده‌ها و به‌ویژه کودکان می‌شود<ref name=":8">برگرفته از سایت https://www.everyculture.com<nowiki/>/ja-ma/mali.html</ref>.


پوشش سراسري بيمه از ديگر شاخصه‌هاي رفاهي اين كشور است كه هنوز به‌طور كامل تحقق نيافته و هرچند دولت توماني توره در مورد بيمۀ كارمندان دولت، كارگران بخش خصوصي، زنان و كودكان گام‌هاي اساسی برداشت ولي هنوز شركت‌هاي بيمه نتوانسته‌اند بخش عظيمي از جامعه را تحت پوشش خدمات قرار دهند. دولت‌هاي مالي در زمينۀ گسترش خدمات عمومي شهري نيز طي پنجاه و اندي سال گذشته بسيار ضعيف عمل كرده‌اند. اکثر خیابان‌های شهرهای بزرگ، حتی باماکو، هم‌چنان خاکی و کوچه‌ها و خیابان‌های شهرها فاقد کانال فاضلاب است که همین مسئله خود مشکلات زیست محیطیّ مضاعفی را پدید آورده است
پوشش سراسری بیمه از دیگر شاخصه‌های رفاهی این کشور است که هنوز به‌طور کامل تحقق نیافته و هرچند دولت تومانی توره در مورد بیمۀ کارمندان دولت، کارگران بخش خصوصی، زنان و کودکان گام‌های اساسی برداشت ولی هنوز شرکت‌های بیمه نتوانسته‌اند بخش عظیمی از جامعه را تحت پوشش خدمات قرار دهند. دولت‌های مالی در زمینۀ گسترش خدمات عمومی شهری نیز طی پنجاه و اندی سال گذشته بسیار ضعیف عمل کرده‌اند. اکثر خیابان‌های شهرهای بزرگ، حتی باماکو، هم‌چنان خاکی و کوچه‌ها و خیابان‌های شهرها فاقد کانال فاضلاب است که همین مسئله خود مشکلات زیست محیطیّ مضاعفی را پدید آورده است.<ref>عرب احمدی ، امیر بهرام (1391).جامعه و فرهنگ مالی. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی و هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی] ،ص.</ref>
==پاورقی==
[i]. طی چند سال گذشته و با ورود دستگاه‌های ذخیره‌ساز انرژی خورشیدی ساخت چین، معدودی از روستاییان با خرید این باطری‌ها و نصب آنها در پشت بام منازل خود، ساعاتی از شب را به مشاهدۀ برنامه‌های تلویزیون و یا رادیو می‌گذرانند ولی این وضعیت عمومیت ندارد و در مجموع شرایط رفاهی روستاها در حد ابتدایی ارزیابی می‌شود.
==نیز نگاه کنید به==
==کتابشناسی==

نسخهٔ ‏۲۷ آوریل ۲۰۲۴، ساعت ۱۳:۰۵

امکانات رفاهی کشور مالی، مانند دیگر کشورهای قارۀ آفریقا، از جایگاه چندانی برخوردار نیست و انبوه مشکلات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی، هیچ‌گاه به دولت‌ها اجازه نداده تا اقدامی اساسی برای بهره‌مندی مناسب مردم شهری و روستایی از امکانات موجود زندگی انجام دهند. با وجود وعده‌های مکرر دولت‌ها، از زمان استقلال تاکنون، روستاها کماکان از برق و آب لوله‌کشی محروم‌اند و روستاییان این کشور نیز هم‌چون دیگر کشورهای قارۀ سیاه، صبح زود و پیش از طلوع خورشید بیدار می‌شوند و پس از غروب آفتاب و تاریک شدن هوا به خواب می‌روند[i] .روستاییان به دلیل بهره‌مند نبودن از برق، تلویزیون و یخچال ندارند. تأمین آب آشامیدنی سالم برای خانواده‌های روستایی مشکل بزرگی است و معمولاً زنان روستایی آب مورد نیاز برای آشامیدن را از چشمه‌های دور و نزدیک تهیه می‌کنند و یکی از تصاویر زیبا و در عین حال تأثرانگیز در هنگام سفر به شهرهای مالی، زنان روستایی‌اند که کوزه‌های بزرگی بر سر خود می‌گذارند و از کنار جاده‌ها، عازم روستاهای محل زندگی خود می‌شوند. عموم روستاییان از خدمات بیمۀ عمومی و بیمۀ خشک‌سالی محصولات کشاورزی محروم‌اند و به دلیل هزینۀ بالای دارو در این کشور، روستاییان در هنگام بیماری و ناخوشی، اغلب به داروهای گیاهی و سنتی پناه می‌برند[۱].

رفت و آمد روستاییان به شهرهای بزرگ نیز با مشکلات بسیاری همراه است و بدلیل خرابی جاده‌های روستایی و کیفیت بسیار نامطلوب بخش خدمات حمل و نقل عمومی، سفر آنها به شهرها معمولا با اتوبوس‌ها و مینی‌بوس‌های مستعمل صورت می‌گیرد که گاه در مسیر رفت و برگشت از شهر به روستا، چندین بار خراب می‌شوند. در شهرها نیز وضعیت کمابیش همین گونه است و هرچند برق و آب سراسری در اختیار عموم مردم شهرنشین قرار دارد، ولی برق مصرفی معمولاً در طول روز، چندین ساعت قطع است که در زمان وقوع خشک‌سالی طولانی‌تر می‌شود.

شبکۀ سراسری آب نیز با مشکلات فراوانی همراه است که مشکل اصلی آن خرابی و فرسودگی لوله‌هایی است که قدمت آنها به دورۀ استعمار فرانسه باز می‌گردد. رسوبات موجود در آب که عمدتاً ناشی از کهنه بودن و فرسودگی لوله‌هاست، گاهی آب مورد استفاده در منازل را زرد رنگ می‌سازد. علاوه‌ بر آن، در اکثر شهرهای کنار رودخانه‌ها، شبکۀ آب سراسری، به دلیل تصفیه نشدن آب، توأم با گل و لای است. با توجّه به عدم توانایی دولت در تصفیۀ آب‌های مورد استفاده، آب سراسری شهری مالی به شدت آلوده و ناسالم است و چون بیشتر مردم توانایی خرید بطری‌های آب آشامیدنی را ندارند، از این آب‌ها، برای آشامیدن و پخت‌وپز استفاده می‌کنند که همین امر موجب شیوع بیماری‌های گوناگون در بین خانواده‌ها و به‌ویژه کودکان می‌شود[۲].

پوشش سراسری بیمه از دیگر شاخصه‌های رفاهی این کشور است که هنوز به‌طور کامل تحقق نیافته و هرچند دولت تومانی توره در مورد بیمۀ کارمندان دولت، کارگران بخش خصوصی، زنان و کودکان گام‌های اساسی برداشت ولی هنوز شرکت‌های بیمه نتوانسته‌اند بخش عظیمی از جامعه را تحت پوشش خدمات قرار دهند. دولت‌های مالی در زمینۀ گسترش خدمات عمومی شهری نیز طی پنجاه و اندی سال گذشته بسیار ضعیف عمل کرده‌اند. اکثر خیابان‌های شهرهای بزرگ، حتی باماکو، هم‌چنان خاکی و کوچه‌ها و خیابان‌های شهرها فاقد کانال فاضلاب است که همین مسئله خود مشکلات زیست محیطیّ مضاعفی را پدید آورده است.[۳]

پاورقی

[i]. طی چند سال گذشته و با ورود دستگاه‌های ذخیره‌ساز انرژی خورشیدی ساخت چین، معدودی از روستاییان با خرید این باطری‌ها و نصب آنها در پشت بام منازل خود، ساعاتی از شب را به مشاهدۀ برنامه‌های تلویزیون و یا رادیو می‌گذرانند ولی این وضعیت عمومیت ندارد و در مجموع شرایط رفاهی روستاها در حد ابتدایی ارزیابی می‌شود.

نیز نگاه کنید به

کتابشناسی

  1. برگرفته از سایت https://www.britannica.com
  2. برگرفته از سایت https://www.everyculture.com/ja-ma/mali.html
  3. عرب احمدی ، امیر بهرام (1391).جامعه و فرهنگ مالی. تهران: موسسه فرهنگی و هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی ،ص.