فرماندهی نیروهای چینی در شبه جزیره کره: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:
[[چوئن لای، نخست وزیر مادام العمر جمهوری خلق چین|چوئِن­ لای]] در جنگ شبه جزیره ­ی کره در سال 1950، فرماندهی کل نیروهای عمل کننده ­ی چینی در کره را بر عهده داشت.  
[[چوئن لای، نخست وزیر مادام العمر جمهوری خلق چین|چوئِن­ لای]] در جنگ شبه جزیره‌ی کره در سال 1950، فرماندهی کل نیروهای عمل کننده‌ی چینی در کره را بر عهده داشت.  


پس از امضای قرار داد صلح در کره، [[چوئن لای، نخست وزیر مادام العمر جمهوری خلق چین|چوئِن­ لای]] برای همیشه از فعالیت­ ها و پست­ های نظامی کناره گیری کرده و  اوقات خود را به فعالیت در کمیته ­ی مرکزی، شورای دولتی و امور دیپلماتیک متمرکز نمود.
پس از امضای قرار داد صلح در کره، [[چوئن لای، نخست وزیر مادام العمر جمهوری خلق چین|چوئِن­ لای]] برای همیشه از فعالیت­ ها و پست­ های نظامی کناره گیری کرده و  اوقات خود را به فعالیت در کمیته‌ی مرکزی، شورای دولتی و امور دیپلماتیک متمرکز نمود.


[[چوئن لای، نخست وزیر مادام العمر جمهوری خلق چین|چوئِن­ لای]] به نمایندگی از [[چین]]، در مراسم تدفین [[استالین]] شرکت و در این سفر طی مذاکراتی که انجام داد، از خروشچف برای بازدید از این کشور دعوت به ­عمل آورد. تا آن زمان هیچ رییس [[حزب کمونیست و احیای هویت ملی چین|حزب کمونیست]] از [[روسیه|شوروی]] به [[چین]] سفر نکرده بود. لذا خروشچف در پنجمین سالگرد پیروزی [[حزب کمونیست و احیای هویت ملی چین|کمونیست­ ها]] در [[چین]] به این کشور سفر کرد. وی در دهه­ ی1950 در توسعه­ ی روابط [[چین]] با کشورهای [[حزب کمونیست و احیای هویت ملی چین|کمونیستی]] به ویژه [[روسیه|اتحاد جماهیر شوروی]] و سایر کشورها و حل مشکلات با [[فرانسه]] در منطقه­ ی هند­و­چین، جنگ ویتنام و حل دیگر مناقشات منطقه ­ای متمرکز شد.  
[[چوئن لای، نخست وزیر مادام العمر جمهوری خلق چین|چوئِن­ لای]] به نمایندگی از [[چین]]، در مراسم تدفین [[استالین]] شرکت و در این سفر طی مذاکراتی که انجام داد، از خروشچف برای بازدید از این کشور دعوت به ­عمل آورد. تا آن زمان هیچ رییس [[حزب کمونیست و احیای هویت ملی چین|حزب کمونیست]] از [[روسیه|شوروی]] به [[چین]] سفر نکرده بود. لذا خروشچف در پنجمین سالگرد پیروزی [[حزب کمونیست و احیای هویت ملی چین|کمونیست­ ها]] در [[چین]] به این کشور سفر کرد. وی در دهه‌ی1950 در توسعه‌ی روابط [[چین]] با کشورهای [[حزب کمونیست و احیای هویت ملی چین|کمونیستی]] به ویژه [[روسیه|اتحاد جماهیر شوروی]] و سایر کشورها و حل مشکلات با [[فرانسه]] در منطقه‌ی هند­و­چین، جنگ ویتنام و حل دیگر مناقشات منطقه ­ای متمرکز شد.  


او در سال 1955 فعالانه در کنفرانس همکاری­های آفریقا-آسیا در باندونگ اندونزی شرکت کرده و بر ایجاد صلح جهانی و آسیای عاری از سلاح­ های هسته ­ای تأکید کرد. بعد از این کنفرانس بود که وجهه ­ی سیاسی [[چین]] در عرصه ­ی بین المللی به ­ویژه در میان کشورهای غیر متعهد، رو به بهبود گذاشت.
او در سال 1955 فعالانه در کنفرانس همکاری­های آفریقا-آسیا در باندونگ اندونزی شرکت کرده و بر ایجاد صلح جهانی و آسیای عاری از سلاح­ های هسته ­ای تأکید کرد. بعد از این کنفرانس بود که وجهه‌ی سیاسی [[چین]] در عرصه‌ی بین المللی به ­ویژه در میان کشورهای غیر متعهد، رو به بهبود گذاشت.


[[چوئن لای، نخست وزیر مادام العمر جمهوری خلق چین|چوئِن ­لای]] در نخستین بیانیه ­ی دیپلماتیک خود اعلان کرد که هر کشوری که با [[چین]] رابطه ­ی سیاسی برقرار می­ کند، باید با تایوان قطع رابطه نماید. او توانست از شلیک مداوم گلوله­ های توپ از خاک [[چین]] به سمت جزیره­ ی [[تایوان]] را متوقف و بر بازگرداندن این جزیره به [[چین]] از طریق گفتگو و مسالمت آمیز و برقراری صلح در منطقه تأکید نمود<ref>سابقی، علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ چین. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی</ref>.
[[چوئن لای، نخست وزیر مادام العمر جمهوری خلق چین|چوئِن ­لای]] در نخستین بیانیه‌ی دیپلماتیک خود اعلان کرد که هر کشوری که با [[چین]] رابطه‌ی سیاسی برقرار می­ کند، باید با تایوان قطع رابطه نماید. او توانست از شلیک مداوم گلوله­ های توپ از خاک [[چین]] به سمت جزیره‌ی [[تایوان]] را متوقف و بر بازگرداندن این جزیره به [[چین]] از طریق گفتگو و مسالمت آمیز و برقراری صلح در منطقه تأکید نمود<ref>سابقی، علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ [[چین]]. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی هنری و انتشاراتی بین الملی الهدی]، جلد 1، ص.233-234.</ref>.


== نیز نگاه کنید به ==
== نیز نگاه کنید به ==
 
[[چوئن لای، نخست وزیر مادام العمر جمهوری خلق چین]]؛ [[حزب کمونیست و احیای هویت ملی چین]]
* [[چوئن لای، نخست وزیر مادام العمر جمهوری خلق چین]]
* [[حزب کمونیست و احیای هویت ملی چین]]


== کتابشناسی ==
== کتابشناسی ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۲ سپتامبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۶:۳۳

چوئِن­ لای در جنگ شبه جزیره‌ی کره در سال 1950، فرماندهی کل نیروهای عمل کننده‌ی چینی در کره را بر عهده داشت.

پس از امضای قرار داد صلح در کره، چوئِن­ لای برای همیشه از فعالیت­ ها و پست­ های نظامی کناره گیری کرده و  اوقات خود را به فعالیت در کمیته‌ی مرکزی، شورای دولتی و امور دیپلماتیک متمرکز نمود.

چوئِن­ لای به نمایندگی از چین، در مراسم تدفین استالین شرکت و در این سفر طی مذاکراتی که انجام داد، از خروشچف برای بازدید از این کشور دعوت به ­عمل آورد. تا آن زمان هیچ رییس حزب کمونیست از شوروی به چین سفر نکرده بود. لذا خروشچف در پنجمین سالگرد پیروزی کمونیست­ ها در چین به این کشور سفر کرد. وی در دهه‌ی1950 در توسعه‌ی روابط چین با کشورهای کمونیستی به ویژه اتحاد جماهیر شوروی و سایر کشورها و حل مشکلات با فرانسه در منطقه‌ی هند­و­چین، جنگ ویتنام و حل دیگر مناقشات منطقه ­ای متمرکز شد.

او در سال 1955 فعالانه در کنفرانس همکاری­های آفریقا-آسیا در باندونگ اندونزی شرکت کرده و بر ایجاد صلح جهانی و آسیای عاری از سلاح­ های هسته ­ای تأکید کرد. بعد از این کنفرانس بود که وجهه‌ی سیاسی چین در عرصه‌ی بین المللی به ­ویژه در میان کشورهای غیر متعهد، رو به بهبود گذاشت.

چوئِن ­لای در نخستین بیانیه‌ی دیپلماتیک خود اعلان کرد که هر کشوری که با چین رابطه‌ی سیاسی برقرار می­ کند، باید با تایوان قطع رابطه نماید. او توانست از شلیک مداوم گلوله­ های توپ از خاک چین به سمت جزیره‌ی تایوان را متوقف و بر بازگرداندن این جزیره به چین از طریق گفتگو و مسالمت آمیز و برقراری صلح در منطقه تأکید نمود[۱].

نیز نگاه کنید به

چوئن لای، نخست وزیر مادام العمر جمهوری خلق چین؛ حزب کمونیست و احیای هویت ملی چین

کتابشناسی

  1. سابقی، علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ چین. تهران: موسسه فرهنگی هنری و انتشاراتی بین الملی الهدی، جلد 1، ص.233-234.