جاذبه ها و دیدنی های طبیعی بنگلادش: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
'''1. 1. 7. جاذبه ها و دیدنی های طبیعی'''
===جاذبه ها و دیدنی های طبیعی===
====جنگل سون داربان====
طبق گزارش [https://www.unesco.org/en یونسکو] <ref>UNESCO Country Program, 2012:18</ref>، جنگل «سون داربان»(Sundarban) در جنوب غربی بنگلادش در ساحل خلیج بنگال، از تاریخ 4 فوریه 1999م به میراث جهانی پیوست. خانم [[شیخ حسینه]] در این روز با رونمایی یک تابلو، رسماً پیوستن سون داربان به میراث جهانی را اعلام کرد. «کمیته میراث و ثروت جهانی یونسکو» در 2009 م جنگل سون داربان را میراث شماره 22 جهان اعلام کرد. این منطقه جنگلی 41200 هکتار وسعت دارد.


جنگل سون داربان[1]
کمیته میراث و ثروت یونسکو فقط 13900 هکتار  یعنی یک سوم  از این جنگل را میراث جهانی اعلام کرده است. ببر بنگال که از حیوانات معروف جهان است، در یکی از این سه قسمت وجود دارد. بعد از اعلام این منطقه به منزله بخشی از میراث جهانی، صید ماهی و بریدن درخت از این جنگل ممنوع شد<ref>The Daily Ittefog, 1999</ref>.
====پارک ملی====
پارک ملی داکا، در 40 کیلومتری شمال شهر داکا در منطقه «بهاول» قرار گرفته است. بهاول، محلی بسیار زیبا و دیدنی با چشم اندازی عالی برای گردشگران، هنرمندان، عکاسان، پرنده شناسان و عموم مردم می باشد. این پارک بزرگ، مساحتی حدود 16000 جریب (acres) دارد که تعداد فراوانی از پرندگان محلی و حیواناتی مانند ببر، آهو، روباه، میمون، جوجه تیغی، سوسمار، انواع و اقسام مار و افعی و حیوانات دیگر را در خود جای داده است.


طبق گزارش یونسکو ( UNESCO Country Program, 2012:18  )، جنگل «سون داربان» در جنوب غربي [[بنگلادش]] در ساحل خليج بنگال، از تاريخ 4 فوريه 1999م به ميراث جهاني پيوست. خانم شيخ حسينه در اين روز با رونمايي يك تابلو، رسماً پيوستن سون داربان به ميراث جهاني را اعلام کرد. «كميتة ميراث و ثروت جهاني يونسكو» در 2009 م جنگل سون داربان را ميراث شماره 22 جهان اعلام كرد. اين منطقه جنگلي 41200 هكتار وسعت دارد.
این پارک در واقع جنگلی طبیعی است که در داخل آن حدود هزار متر دریاچه مصنوعی طراحی و ساخته شده است تا گردشگران از فضای داخل آن حداکثر بهره را ببرند. در این دریاچه امکان ماهیگیری و قایق رانی برای عموم فراهم شده است. احداث باغ های گل در درون این جنگل، وجود 20 جایگاه ویژه برای گردشگران، 6 محل برای استراحت با امکانات رفاهی از دیگر امکانات وتسهیلات لازم در درون این جنگل زیباست<ref>توسلی، محمد مهدی، علی زاده کندی، عزیز، توسلی، سینا(1391). جامعه و فرهنگ [[بنگلادش]]. تهران: [https://www.icro.ir سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی]( در دست انتشار)</ref>.  


    كميتة ميراث و ثروت يونسكو فقط 13900 هكتار  یعنی یک سوم  از اين جنگل را ميراث جهاني اعلام كرده است.
== کتابشناسی ==
 
    ببر بنگال كه از حيوانات معروف جهان است، در يكي از اين سه قسمت وجود دارد. بعد از اعلام اين منطقه به منزله بخشی از ميراث جهاني، صيد ماهي و بريدن درخت از این جنگل ممنوع شد    The Daily Ittefog, 1999) ).
 
       
 
2.پارك ملي
 
پارك ملي داكا، در 40 كيلومتري شمال شهر [[داكا]] در منطقه « بهاول » قرار گرفته است. بهاول، محلي بسيار زيبا و ديدني با چشم اندازي عالي براي گردشگران، هنرمندان، عكاسان، پرنده شناسان و عموم مردم مي باشد. اين پارك بزرگ، مساحتي حدود 16000 جريب (acres) دارد كه تعداد فراواني از پرندگان محلي و حيواناتي مانند ببر، آهو، روباه، ميمون، جوجه تيغي، سوسمار، انواع و اقسام مار و افعي و حيوانات ديگر را در خود جاي داده است.
 
    اين پارك در واقع جنگلی طبيعي است كه در داخل آن حدود هزار متر درياچه مصنوعی طراحي و ساخته شده است تا گردشگران از فضاي داخل آن حداكثر بهره را ببرند. در اين درياچه امكان ماهيگيري و قايق راني براي عموم فراهم شده است. احداث باغ هاي گل در درون اين جنگل، وجود 20 جايگاه ویژه براي گردشگران، 6 محل براي استراحت با امكانات رفاهي از ديگر امكانات وتسهيلات لازم در درون اين جنگل زيباست.  

نسخهٔ ‏۳ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۱۹:۳۲

جاذبه ها و دیدنی های طبیعی

جنگل سون داربان

طبق گزارش یونسکو [۱]، جنگل «سون داربان»(Sundarban) در جنوب غربی بنگلادش در ساحل خلیج بنگال، از تاریخ 4 فوریه 1999م به میراث جهانی پیوست. خانم شیخ حسینه در این روز با رونمایی یک تابلو، رسماً پیوستن سون داربان به میراث جهانی را اعلام کرد. «کمیته میراث و ثروت جهانی یونسکو» در 2009 م جنگل سون داربان را میراث شماره 22 جهان اعلام کرد. این منطقه جنگلی 41200 هکتار وسعت دارد.

کمیته میراث و ثروت یونسکو فقط 13900 هکتار  یعنی یک سوم  از این جنگل را میراث جهانی اعلام کرده است. ببر بنگال که از حیوانات معروف جهان است، در یکی از این سه قسمت وجود دارد. بعد از اعلام این منطقه به منزله بخشی از میراث جهانی، صید ماهی و بریدن درخت از این جنگل ممنوع شد[۲].

پارک ملی

پارک ملی داکا، در 40 کیلومتری شمال شهر داکا در منطقه «بهاول» قرار گرفته است. بهاول، محلی بسیار زیبا و دیدنی با چشم اندازی عالی برای گردشگران، هنرمندان، عکاسان، پرنده شناسان و عموم مردم می باشد. این پارک بزرگ، مساحتی حدود 16000 جریب (acres) دارد که تعداد فراوانی از پرندگان محلی و حیواناتی مانند ببر، آهو، روباه، میمون، جوجه تیغی، سوسمار، انواع و اقسام مار و افعی و حیوانات دیگر را در خود جای داده است.

این پارک در واقع جنگلی طبیعی است که در داخل آن حدود هزار متر دریاچه مصنوعی طراحی و ساخته شده است تا گردشگران از فضای داخل آن حداکثر بهره را ببرند. در این دریاچه امکان ماهیگیری و قایق رانی برای عموم فراهم شده است. احداث باغ های گل در درون این جنگل، وجود 20 جایگاه ویژه برای گردشگران، 6 محل برای استراحت با امکانات رفاهی از دیگر امکانات وتسهیلات لازم در درون این جنگل زیباست[۳].  

کتابشناسی

  1. UNESCO Country Program, 2012:18
  2. The Daily Ittefog, 1999
  3. توسلی، محمد مهدی، علی زاده کندی، عزیز، توسلی، سینا(1391). جامعه و فرهنگ بنگلادش. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی( در دست انتشار)