فرهنگ سنتی نوشیدن چای در چین: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی « == فرهنگ سنتی نوشیدن چای در چین == چای را همه مي­شناسند و آن را نوشيده­اند. واژه­ی چای، همانند کلمه­ی چینی مترادف با نام کشور چین است. چین جایگاه اصلی تولید چای به شمار می­رود و مردم چین پیش از سایر مردمان جهان بوته­ی چای را کشف و از آن استفاده کر...» ایجاد کرد)
 
خط ۱: خط ۱:
[[پرونده:Cups-of-tea-in-china.jpg|بندانگشتی|نوشیدن چای در چین]]
چای را همه مي­‌شناسند و آن را نوشيده‌­اند. واژه­‌ی چای، همانند کلمه‌­ی چینی مترادف با نام کشور [[چین]] است. چین جایگاه اصلی تولید چای به شمار می­‌رود و مردم چین پیش از سایر مردمان جهان بوته­‌ی چای را کشف و از آن استفاده کرده‌­اند. هر کس سفری به چین داشته باشد، در آنجا می­‌تواند شخصا با نحوه‌­ی تولید، به‌ویژه فرهنگ خاص دَم کردن و نوشیدن چای آشنا و تنوع مزه­‌ی آن را بچشد.


== فرهنگ سنتی نوشیدن چای در چین ==
کوهستان «مون شن» در نزدیکی شهر چِنگ­دو از استان سی­چوان، مرکز مشهور تولید چای در چین است. تاریخ کشت چای در این منطقه بیش از 2000 سال پیشینه دارد. گفته می‌­شود که در آن زمان مردی به نام «[[اولی­جن]]» به­‌طور تصادفي با تأثيرات درماني و مؤثر بودن چاي براي رفع خستگی را کشف کرد. از آن پس، کِشت درخت چای آغاز شد. چینی­‌ها مي­‌گويند: خانه­‌ی چای جهان چین و خانه­‌ی چای چین کوهستان «مون شَن» است. به همین جهت، و در طول هزاران سال گذشته، کاشت، برداشت، فرآوری، تهیه و دَم کردن چای به تدریج به یک فرهنگ زیبا و متنوع تبدیل و به فرهنگ سنتی چین غنای بیشتری بخشیده است.<ref>سابقی، علی محمد (1392). جامع فرهنگ و ملل چین. تهران: انتشارات الهدی، جلد--- ص---</ref>
چای را همه مي­شناسند و آن را نوشيده­اند. واژه­ی چای، همانند کلمه­ی چینی مترادف با نام کشور چین است. چین جایگاه اصلی تولید چای به شمار می­رود و مردم چین پیش از سایر مردمان جهان بوته­ی چای را کشف و از آن استفاده کرده­اند. هر کس سفری به چین داشته باشد، در آنجا می­تواند شخصا با نحوه­ی تولید، به ویژه فرهنگ خاص دَم کردن و نوشیدن چای آشنا و تنوع مزه­ی آن را به­چشد.


کوهستان«مون شن» در نزدیکی شهر چِنگ­دو از استان سی­چوان، مرکز مشهور تولید چای در چین است. تاریخ کشت چای در این منطقه بیش از2000سال پیشینه دارد. گفته می­شود که در آن زمان مردی به نام«اولی­جن» به­طور تصادفي با تأثيرات درماني و مؤثر بودن چاي براي رفع خستگی را کشف کرد. از آن پس، کِشت درخت چای آغاز شد. چینی­ها مي­گويند: خانه­ی چای جهان چین و خانه­ی چای چین کوهستان«مون شَن» است. به همین جهت، و در طول هزاران سال گذشته، کاشت، برداشت، فرآوری، تهیه و دَم کردن چای به تدریج به یک فرهنگ زیبا و متنوع تبدیل و به فرهنگ سنتی چین غنای بیشتری بخشیده است.
== کتابشناسی ==

نسخهٔ ‏۵ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۹:۰۲

نوشیدن چای در چین

چای را همه مي­‌شناسند و آن را نوشيده‌­اند. واژه­‌ی چای، همانند کلمه‌­ی چینی مترادف با نام کشور چین است. چین جایگاه اصلی تولید چای به شمار می­‌رود و مردم چین پیش از سایر مردمان جهان بوته­‌ی چای را کشف و از آن استفاده کرده‌­اند. هر کس سفری به چین داشته باشد، در آنجا می­‌تواند شخصا با نحوه‌­ی تولید، به‌ویژه فرهنگ خاص دَم کردن و نوشیدن چای آشنا و تنوع مزه­‌ی آن را بچشد.

کوهستان «مون شن» در نزدیکی شهر چِنگ­دو از استان سی­چوان، مرکز مشهور تولید چای در چین است. تاریخ کشت چای در این منطقه بیش از 2000 سال پیشینه دارد. گفته می‌­شود که در آن زمان مردی به نام «اولی­جن» به­‌طور تصادفي با تأثيرات درماني و مؤثر بودن چاي براي رفع خستگی را کشف کرد. از آن پس، کِشت درخت چای آغاز شد. چینی­‌ها مي­‌گويند: خانه­‌ی چای جهان چین و خانه­‌ی چای چین کوهستان «مون شَن» است. به همین جهت، و در طول هزاران سال گذشته، کاشت، برداشت، فرآوری، تهیه و دَم کردن چای به تدریج به یک فرهنگ زیبا و متنوع تبدیل و به فرهنگ سنتی چین غنای بیشتری بخشیده است.[۱]

کتابشناسی

  1. سابقی، علی محمد (1392). جامع فرهنگ و ملل چین. تهران: انتشارات الهدی، جلد--- ص---