مکتب ادبی سانتیمانتالیسم روسیه: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:
سانتی مانتالیسم (сентиментализм ): در نیمه دوم قرن هجدهم در بسیاری از کشورهای اروپایی، مکتب سانتی مانتالیسم به وجود آمد. سانتی مانتالیسم هم مانند کلاسیسم در کل اروپا رواج پیدا کرد و در هر کشوری ویژگی های مخصوص به خود را داشت. احساس مهم ترین جایگاه را در نظر نویسندگان سانتی مانتالیست به خود اختصاص داده است. آثار اصلی سانتی مانتالیسم منثورند، مانند داستان بلند، رمان، سفرنامه. سانتی مانتالیسم در [[روسیه]] در سال‌های 60 قرن هجدهم به وجود آمد. در زمان پیدایش سانتی مانتالیسم در [[روسیه]] در مقایسه با کشورهای اروپای غربی، شرایط سیاسی و اجتماعی دیگری حاکم بود. قدرت سیاسی و اقتصادی مانند گذشته در دست اشراف و ملاکان بود، به همین دلیل بورژوآزها به وجودآورندگان سانتی مانتالیسم نبودند، بلکه اشراف بودند که این مکتب جدید را در [[روسیه]] به وجود آوردند. سانتی مانتالیسم [[روسیه]] را به دو دسته تقسیم می کنند: سانتی مانتالیسم دموکراتیک که بنیانگذار آن الکساندر رادیشف است؛ و سانتی مانتالیسم اشرافی که بنیانگذار آن نیکلای کارامزین است. نیکلای کارامزین را پدر سانتی مانتالیسم [[روسیه]] می نامند. معروف ترین آثار او عبارتند از: یوگنی و یولیا، لیزای بینوا، نامه های جهانگرد روسی. (همان: 179)
سانتیمانتالیسم (به روسیсентиментализм)، در نیمه دوم قرن هجدهم در بسیاری از کشورهای اروپایی، مکتب سانتیمانتالیسم به وجود آمد.


== کتابشناسی ==
سانتیمانتالیسم هم مانند کلاسیسم در کل اروپا رواج پیدا کرد و در هر کشوری ویژگی‌های مخصوص به خود را داشت. احساس مهم‌ترین جایگاه را در نظر نویسندگان سانتیمانتالیست به خود اختصاص داده است. آثار اصلی سانتیمانتالیسم منثورند، مانند داستان بلند، رمان، سفرنامه. سانتیمانتالیسم در [[روسیه]] در سال‌های 60 قرن هجدهم به وجود آمد.
 
در زمان پیدایش سانتیمانتالیسم در [[روسیه]] در مقایسه با کشورهای اروپای غربی، شرایط سیاسی و اجتماعی دیگری حاکم بود. قدرت سیاسی و اقتصادی مانند گذشته در دست اشراف و ملاکان بود، به همین دلیل بورژوازها به وجودآورندگان سانتیمانتالیسم نبودند، بلکه اشراف بودند که این مکتب جدید را در [[روسیه]] به وجود آوردند.
 
سانتیمانتالیسم [[روسیه]] را به دو دسته تقسیم می‌کنند: سانتیمانتالیسم دموکراتیک که بنیان‌گذار آن الکساندر رادیشف است؛ و سانتیمانتالیسم اشرافی که بنیان‌گذار آن نیکلای کارامزین است. نیکلای کارامزین را پدر سانتیمانتالیسم [[روسیه]] می‌نامند. معروف ترین آثار او عبارتند از:
 
یوگنی و یولیا، لیزای بینوا، نامه‌های جهانگرد روسی<ref>کریمی‌مطهر، جان‌اله (۱۳۸۶). تئوری ادبیات. تهران: دانشگاه تهران، ص179.</ref><ref>کرمی، جهانگیر (1392). جامعه و فرهنگ [[روسیه]]. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی،</ref>.


== نیز نگاه کنید به ==
== نیز نگاه کنید به ==
خط ۷: خط ۱۳:
* [[زبان و ادبیات روسی]]
* [[زبان و ادبیات روسی]]
* [[مکاتب ادبی روسیه]]
* [[مکاتب ادبی روسیه]]
== کتابشناسی ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۸ ژانویهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۰۷:۳۶

سانتیمانتالیسم (به روسیсентиментализм)، در نیمه دوم قرن هجدهم در بسیاری از کشورهای اروپایی، مکتب سانتیمانتالیسم به وجود آمد.

سانتیمانتالیسم هم مانند کلاسیسم در کل اروپا رواج پیدا کرد و در هر کشوری ویژگی‌های مخصوص به خود را داشت. احساس مهم‌ترین جایگاه را در نظر نویسندگان سانتیمانتالیست به خود اختصاص داده است. آثار اصلی سانتیمانتالیسم منثورند، مانند داستان بلند، رمان، سفرنامه. سانتیمانتالیسم در روسیه در سال‌های 60 قرن هجدهم به وجود آمد.

در زمان پیدایش سانتیمانتالیسم در روسیه در مقایسه با کشورهای اروپای غربی، شرایط سیاسی و اجتماعی دیگری حاکم بود. قدرت سیاسی و اقتصادی مانند گذشته در دست اشراف و ملاکان بود، به همین دلیل بورژوازها به وجودآورندگان سانتیمانتالیسم نبودند، بلکه اشراف بودند که این مکتب جدید را در روسیه به وجود آوردند.

سانتیمانتالیسم روسیه را به دو دسته تقسیم می‌کنند: سانتیمانتالیسم دموکراتیک که بنیان‌گذار آن الکساندر رادیشف است؛ و سانتیمانتالیسم اشرافی که بنیان‌گذار آن نیکلای کارامزین است. نیکلای کارامزین را پدر سانتیمانتالیسم روسیه می‌نامند. معروف ترین آثار او عبارتند از:

یوگنی و یولیا، لیزای بینوا، نامه‌های جهانگرد روسی[۱][۲].

نیز نگاه کنید به

کتابشناسی

  1. کریمی‌مطهر، جان‌اله (۱۳۸۶). تئوری ادبیات. تهران: دانشگاه تهران، ص179.
  2. کرمی، جهانگیر (1392). جامعه و فرهنگ روسیه. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی،