شم النسیم در مصر: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
[[پرونده:شم النسیم3.png|بندانگشتی|شم النسیم در مصر باستان]]
[[پرونده:شم النسیم3.png|بندانگشتی|شم النسیم در مصر باستان]]
[[پرونده:44629.jpg|پیوند=http://wiki.icro.ir/%D9%BE%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF%D9%87:44629.jpg|بندانگشتی|شم النسیم در امروزه]]
[[پرونده:44629.jpg|پیوند=http://wiki.icro.ir/%D9%BE%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF%D9%87:44629.jpg|بندانگشتی|شم النسیم در امروزه]]
شمّ النسیم یا عیدالربیع از جمله مناسبت­‌هایی است که در فصل بهار توسط مردم [[مصر]] جشن گرفته می‌­شود. عید شم النسیم یکی از قدیمی­ترین جشن­‌های مردمی مصر است که سابقه آن به حدود 5 هزار سال می‌­رسد. شم از «شمو» از کلمه فرعونی گرفته شده است که در الفبای هیروگلیف به معنای عید خلق حیات است و در باور مصریان قدیم نماد آغاز خلقت و حیات بوده است. بعدها کلمه النسیم به آن اضافه شد که به لحاظ مفهومی با فصل بهار و اعتدال آب و هوا و نسیم بهاری ارتباط دارد. در این روز گروه‌­های مختلف مردم (مسیحی و مسلمان) با حضور در باغ­‌ها و بوستان‌­ها و مناطق طبیعی و تفریحی، به جشن و سرور می‌­پردازند. از ویژگی­‌های جشن و سرورهای این مناسبت، تهیه غذای سنتی خاص سفره شم النسیم است و شامل موادی چون: تخم مرغ رنگ شده، ماهی خشک و نمک زده، کاهو، پیاز و نخود سبز است که هر کدام نماد یک مفهوم است؛ مثلا تخم مرغ نماد خلق حیات از جماد است و یا ماهی که نماد خیر و برکت رودخانه نیل است.<ref name=":0">برگرفته از .<nowiki>https://www.sis.gov.eg</nowiki> (2014)</ref> <ref>صدر هاشمی، سید محمد (1392). جامع فرهنگ و ملل مصر. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، ص271.</ref>
شمّ النسیم یا عیدالربیع از جمله مناسبت­‌هایی است که در فصل بهار توسط مردم مصر جشن گرفته می‌­شود. عید شم النسیم یکی از قدیمی­ترین جشن­‌های مردمی مصر است که سابقه آن به حدود 5 هزار سال می‌­رسد. شم از «شمو» از کلمه فرعونی گرفته شده است که در الفبای هیروگلیف به معنای عید خلق حیات است و در باور مصریان قدیم نماد آغاز خلقت و حیات بوده است. بعدها کلمه النسیم به آن اضافه شد که به لحاظ مفهومی با فصل بهار و اعتدال آب و هوا و نسیم بهاری ارتباط دارد. در این روز گروه‌­های مختلف مردم (مسیحی و مسلمان) با حضور در باغ­‌ها و بوستان‌­ها و مناطق طبیعی و تفریحی، به جشن و سرور می‌­پردازند. از ویژگی­‌های جشن و سرورهای این مناسبت، تهیه غذای سنتی خاص سفره شم النسیم است و شامل موادی چون: تخم مرغ رنگ شده، ماهی خشک و نمک زده، کاهو، پیاز و نخود سبز است که هر کدام نماد یک مفهوم است؛ مثلا تخم مرغ نماد خلق حیات از جماد است و یا ماهی که نماد خیر و برکت رودخانه نیل است.<ref name=":02">بازیابی شده در 2014 از https://www.sis.gov.eg.</ref><ref>صدر هاشمی، سید محمد (1392). جامع فرهنگ و ملل مصر. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، ص271.</ref>
==نیز نگاه کنید به==
==نیز نگاه کنید به==
*[http://wiki.icro.ir/%D9%85%D8%B5%D8%B1 مصر]
*[[مصر]]
*[[جشن ها و مراسم سنتی مصر]]
*[[جشن ها و مراسم سنتی مصر]]
*[http://wiki.icro.ir/%D9%81%D8%B1%D9%87%D9%86%DA%AF_%D8%B9%D9%85%D9%88%D9%85%DB%8C_%D8%AF%D8%B1_%D9%85%D8%B5%D8%B1 فرهنگ عمومی در مصر]
*[[فرهنگ عمومی در مصر]]
==کتابشناسی==
==کتابشناسی==

نسخهٔ ‏۹ فوریهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۰:۴۰

شم النسیم در مصر باستان
شم النسیم در امروزه

شمّ النسیم یا عیدالربیع از جمله مناسبت­‌هایی است که در فصل بهار توسط مردم مصر جشن گرفته می‌­شود. عید شم النسیم یکی از قدیمی­ترین جشن­‌های مردمی مصر است که سابقه آن به حدود 5 هزار سال می‌­رسد. شم از «شمو» از کلمه فرعونی گرفته شده است که در الفبای هیروگلیف به معنای عید خلق حیات است و در باور مصریان قدیم نماد آغاز خلقت و حیات بوده است. بعدها کلمه النسیم به آن اضافه شد که به لحاظ مفهومی با فصل بهار و اعتدال آب و هوا و نسیم بهاری ارتباط دارد. در این روز گروه‌­های مختلف مردم (مسیحی و مسلمان) با حضور در باغ­‌ها و بوستان‌­ها و مناطق طبیعی و تفریحی، به جشن و سرور می‌­پردازند. از ویژگی­‌های جشن و سرورهای این مناسبت، تهیه غذای سنتی خاص سفره شم النسیم است و شامل موادی چون: تخم مرغ رنگ شده، ماهی خشک و نمک زده، کاهو، پیاز و نخود سبز است که هر کدام نماد یک مفهوم است؛ مثلا تخم مرغ نماد خلق حیات از جماد است و یا ماهی که نماد خیر و برکت رودخانه نیل است.[۱][۲]

نیز نگاه کنید به

کتابشناسی

  1. بازیابی شده در 2014 از https://www.sis.gov.eg.
  2. صدر هاشمی، سید محمد (1392). جامع فرهنگ و ملل مصر. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، ص271.