آداب غذا خوردن مردم سودان: تفاوت میان نسخهها
(صفحهای تازه حاوی «سبک غذا خوردن سودانیان سبک سنّتی خود را در غذا خوردن، حفظ کردهاند. بهطوریکه در سفرههای سنّتی آنها، معمولاً از قاشق و چنگال خبری نیست. در بسیاری از برنامههای جمعی، مانند مراسم مذهبی یا حلقههای ذکر، غذاها را در ظرفهای (چند نفره) بزر...» ایجاد کرد) |
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).) |
||
خط ۱: | خط ۱: | ||
سبک غذا خوردن | سبک غذا خوردن | ||
سودانیان سبک سنّتی خود را در غذا خوردن، حفظ کردهاند. بهطوریکه در سفرههای سنّتی آنها، معمولاً از قاشق و چنگال خبری نیست. در بسیاری از برنامههای جمعی، مانند مراسم مذهبی یا حلقههای ذکر، غذاها را در ظرفهای (چند نفره) بزرگی میریزند و در سینیهایی به قطر حدود یک متر، میگذارند. آنگاه، سینیها را در میان جمعیّت قرار میدهند و حاضران در گروههای حدوداً ده نفره، گرداگرد هریک از سینیها، روی زمین مینشینند و با دست مشغول خوردن غذاها میشوند. نماهایی از انواع غذاهای سودانی و شیوه چینش آنها در مراسم پذیرایی سنّتی، در تصویر شماره (15) درج شده است. | سودانیان سبک سنّتی خود را در غذا خوردن، حفظ کردهاند. بهطوریکه در سفرههای سنّتی آنها، معمولاً از قاشق و چنگال خبری نیست. در بسیاری از برنامههای جمعی، مانند مراسم مذهبی یا حلقههای ذکر، غذاها را در ظرفهای (چند نفره) بزرگی میریزند و در سینیهایی به [[قطر]] حدود یک متر، میگذارند. آنگاه، سینیها را در میان جمعیّت قرار میدهند و حاضران در گروههای حدوداً ده نفره، گرداگرد هریک از سینیها، روی زمین مینشینند و با دست مشغول خوردن غذاها میشوند. نماهایی از انواع غذاهای سودانی و شیوه چینش آنها در مراسم پذیرایی سنّتی، در تصویر شماره (15) درج شده است. | ||
در برنامههای مذهبی، که معمولا با حضور شیوخ و عالمان دینی برگزار میشود، هنگام پذیرایی از مهمانان، شیخِ میزبان، ضمن آنکه در کنار مهمانان ویژه و نزدیکان خویش مینشیند و مشغول خوردن میشود، هر ازگاهی، لقمهها یا قطعههایی از غذاها را برمیدارد و حداقل یک لقمه یا یک قطعه از غذا را در دستان هریک از مهمانان ویژهای که در کنار او نشسته و با او هم گروه هستند قرار میدهد تا میل نم ایند. این اقدام شیخِ میزبان با دو هدف صورت میپذیرد. | در برنامههای مذهبی، که معمولا با حضور شیوخ و عالمان دینی برگزار میشود، هنگام پذیرایی از مهمانان، شیخِ میزبان، ضمن آنکه در کنار مهمانان ویژه و نزدیکان خویش مینشیند و مشغول خوردن میشود، هر ازگاهی، لقمهها یا قطعههایی از غذاها را برمیدارد و حداقل یک لقمه یا یک قطعه از غذا را در دستان هریک از مهمانان ویژهای که در کنار او نشسته و با او هم گروه هستند قرار میدهد تا میل نم ایند. این اقدام شیخِ میزبان با دو هدف صورت میپذیرد. |
نسخهٔ ۳۱ مارس ۲۰۲۴، ساعت ۰۱:۱۱
سبک غذا خوردن
سودانیان سبک سنّتی خود را در غذا خوردن، حفظ کردهاند. بهطوریکه در سفرههای سنّتی آنها، معمولاً از قاشق و چنگال خبری نیست. در بسیاری از برنامههای جمعی، مانند مراسم مذهبی یا حلقههای ذکر، غذاها را در ظرفهای (چند نفره) بزرگی میریزند و در سینیهایی به قطر حدود یک متر، میگذارند. آنگاه، سینیها را در میان جمعیّت قرار میدهند و حاضران در گروههای حدوداً ده نفره، گرداگرد هریک از سینیها، روی زمین مینشینند و با دست مشغول خوردن غذاها میشوند. نماهایی از انواع غذاهای سودانی و شیوه چینش آنها در مراسم پذیرایی سنّتی، در تصویر شماره (15) درج شده است.
در برنامههای مذهبی، که معمولا با حضور شیوخ و عالمان دینی برگزار میشود، هنگام پذیرایی از مهمانان، شیخِ میزبان، ضمن آنکه در کنار مهمانان ویژه و نزدیکان خویش مینشیند و مشغول خوردن میشود، هر ازگاهی، لقمهها یا قطعههایی از غذاها را برمیدارد و حداقل یک لقمه یا یک قطعه از غذا را در دستان هریک از مهمانان ویژهای که در کنار او نشسته و با او هم گروه هستند قرار میدهد تا میل نم ایند. این اقدام شیخِ میزبان با دو هدف صورت میپذیرد.
نخست؛ احترام بیشتر به مهمانان ویژه و نزدیکان و مریدان خاصِ شیخ
دوم؛ انجام دادن درخواستهای ناگفته نزدیکان و مریدانِ شیخِ میزبان برای دریافت غذایی از دست وی و خوردن آن با قصدِ «تبرّک».
در رستورانها، هتلها، مهمانیهای رسمی و همچنین هنگام پذیرایی از دیپلماتها و رجال سیاسی، برای هریک از مهمانان، وسایل پذیرایی جداگانه، از جمله قاشقهای غذاخوری و سوپ خوری، کارد، چنگال، لیوان و بشقابهای بزرگ و کوچک، بر روی میزهای ناهارخوری چیده میشوند.