آداب غذا خوردن مردم سودان: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی «سبک غذا خوردن سودانیان سبک سنّتی خود را در غذا خوردن، حفظ کرده‌‌اند. به‌طوری‌که در سفره‌های سنّتی آنها، معمولاً از قاشق و چنگال خبری نیست. در بسیاری از برنامه‌های جمعی، مانند مراسم مذهبی یا حلقه‌های ذکر، غذاها را در ظرف‌های (چند نفره) بزر...» ایجاد کرد)
 
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
خط ۱: خط ۱:
سبک غذا خوردن
سبک غذا خوردن


سودانیان سبک سنّتی خود را در غذا خوردن، حفظ کرده‌‌اند. به‌طوری‌که در سفره‌های سنّتی آنها، معمولاً از قاشق و چنگال خبری نیست. در بسیاری از برنامه‌های جمعی، مانند مراسم مذهبی یا حلقه‌های ذکر، غذاها را در ظرف‌های (چند نفره) بزرگی می‌ریزند و در سینی‌هایی به قطر حدود یک متر، می‌گذارند. آنگاه، سینی‌ها را در میان جمعیّت قرار می‌دهند و حاضران در گروه‌های حدوداً ده نفره، گرداگرد هریک از سینی‌ها، روی زمین می‌نشینند و با دست مشغول خوردن غذاها می‌شوند. نماهایی از انواع غذاهای سودانی و شیوه چینش آنها در مراسم پذیرایی سنّتی، در تصویر شماره (15) درج شده است.
سودانیان سبک سنّتی خود را در غذا خوردن، حفظ کرده‌‌اند. به‌طوری‌که در سفره‌های سنّتی آنها، معمولاً از قاشق و چنگال خبری نیست. در بسیاری از برنامه‌های جمعی، مانند مراسم مذهبی یا حلقه‌های ذکر، غذاها را در ظرف‌های (چند نفره) بزرگی می‌ریزند و در سینی‌هایی به [[قطر]] حدود یک متر، می‌گذارند. آنگاه، سینی‌ها را در میان جمعیّت قرار می‌دهند و حاضران در گروه‌های حدوداً ده نفره، گرداگرد هریک از سینی‌ها، روی زمین می‌نشینند و با دست مشغول خوردن غذاها می‌شوند. نماهایی از انواع غذاهای سودانی و شیوه چینش آنها در مراسم پذیرایی سنّتی، در تصویر شماره (15) درج شده است.


در برنامه‌های مذهبی، که معمولا با حضور شیوخ و عالمان دینی برگزار می‌شود، هنگام پذیرایی از مهمانان، شیخِ میزبان، ضمن آنکه در کنار مهمانان ویژه و نزدیکان خویش می‌نشیند و مشغول خوردن می‌شود، هر ازگاهی، لقمه‌ها یا قطعه‌هایی از غذاها را برمی‌دارد و حداقل یک لقمه یا یک قطعه از غذا را در دستان هریک از مهمانان ویژه‌ای که در کنار او نشسته و با او هم گروه هستند قرار می‌دهد تا میل نم ایند. ‌ این اقدام شیخِ میزبان با دو هدف صورت می‌پذیرد.
در برنامه‌های مذهبی، که معمولا با حضور شیوخ و عالمان دینی برگزار می‌شود، هنگام پذیرایی از مهمانان، شیخِ میزبان، ضمن آنکه در کنار مهمانان ویژه و نزدیکان خویش می‌نشیند و مشغول خوردن می‌شود، هر ازگاهی، لقمه‌ها یا قطعه‌هایی از غذاها را برمی‌دارد و حداقل یک لقمه یا یک قطعه از غذا را در دستان هریک از مهمانان ویژه‌ای که در کنار او نشسته و با او هم گروه هستند قرار می‌دهد تا میل نم ایند. ‌ این اقدام شیخِ میزبان با دو هدف صورت می‌پذیرد.

نسخهٔ ‏۳۱ مارس ۲۰۲۴، ساعت ۰۱:۱۱

سبک غذا خوردن

سودانیان سبک سنّتی خود را در غذا خوردن، حفظ کرده‌‌اند. به‌طوری‌که در سفره‌های سنّتی آنها، معمولاً از قاشق و چنگال خبری نیست. در بسیاری از برنامه‌های جمعی، مانند مراسم مذهبی یا حلقه‌های ذکر، غذاها را در ظرف‌های (چند نفره) بزرگی می‌ریزند و در سینی‌هایی به قطر حدود یک متر، می‌گذارند. آنگاه، سینی‌ها را در میان جمعیّت قرار می‌دهند و حاضران در گروه‌های حدوداً ده نفره، گرداگرد هریک از سینی‌ها، روی زمین می‌نشینند و با دست مشغول خوردن غذاها می‌شوند. نماهایی از انواع غذاهای سودانی و شیوه چینش آنها در مراسم پذیرایی سنّتی، در تصویر شماره (15) درج شده است.

در برنامه‌های مذهبی، که معمولا با حضور شیوخ و عالمان دینی برگزار می‌شود، هنگام پذیرایی از مهمانان، شیخِ میزبان، ضمن آنکه در کنار مهمانان ویژه و نزدیکان خویش می‌نشیند و مشغول خوردن می‌شود، هر ازگاهی، لقمه‌ها یا قطعه‌هایی از غذاها را برمی‌دارد و حداقل یک لقمه یا یک قطعه از غذا را در دستان هریک از مهمانان ویژه‌ای که در کنار او نشسته و با او هم گروه هستند قرار می‌دهد تا میل نم ایند. ‌ این اقدام شیخِ میزبان با دو هدف صورت می‌پذیرد.

نخست؛ احترام بیشتر به مهمانان ویژه و نزدیکان و مریدان خاصِ شیخ

دوم؛ انجام دادن درخواست‌های ناگفته نزدیکان و مریدانِ شیخِ میزبان برای دریافت غذایی از دست وی و خوردن آن با قصدِ «تبرّک».

در رستوران‌ها، هتل‌ها، مهمانی‌های رسمی و همچنین هنگام پذیرایی از دیپلمات‌ها و رجال سیاسی، برای هریک از مهمانان، وسایل پذیرایی جداگانه، از جمله قاشق‌های غذاخوری و سوپ خوری، کارد، چنگال، لیوان و بشقاب‌های بزرگ و کوچک، بر روی میزهای ناهارخوری چیده می‌شوند.