شبکه خبری ماهواره ای فرانسه: تفاوت میان نسخهها
(صفحهای تازه حاوی «'''شبکه خبری ماهواره ای''' ژاك شيراك رييس جمهوري فرانسه نيز در سال 2002 ميلادي و كوتاه زماني پس از برگزيده شدن مجدد به عنوان رييس جمهوري اين كشور آشكارا از ضرورت برپايي شبكه بينالمللي پخش اخبار تلويزيوني به زبان فرانسه سخن گفته بود. با توجه به...» ایجاد کرد) |
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).) |
||
خط ۱: | خط ۱: | ||
'''شبکه خبری ماهواره ای''' | '''شبکه خبری ماهواره ای''' | ||
ژاك شيراك رييس جمهوري فرانسه نيز در سال 2002 ميلادي و كوتاه زماني پس از برگزيده شدن مجدد به عنوان رييس جمهوري اين كشور آشكارا از ضرورت برپايي شبكه بينالمللي پخش اخبار تلويزيوني به زبان فرانسه سخن گفته بود. | ژاك شيراك رييس جمهوري [[فرانسه]] نيز در سال 2002 ميلادي و كوتاه زماني پس از برگزيده شدن مجدد به عنوان رييس جمهوري اين كشور آشكارا از ضرورت برپايي شبكه بينالمللي پخش اخبار تلويزيوني به زبان فرانسه سخن گفته بود. | ||
با توجه به قدمت فعاليت بنگاههاي خبري در فرانسه، اين كشور را ميتوان يكي از پيشگامان اطلاع رساني و پوشش بينالمللي اخبار و رويدادهاي جهان دانست. فرانسه ميخواهد با اين شبكه خبري ، به عنوان نمادي از قدرت رسانهايش در جهان عمل كند و همچنين توان حضور فرهنگ و زبان اين كشور در عرصه ارتباطات و خبر رساني بينالمللي را نشان دهد، و و هم چنين ۱۵۰ميليون فرانسه زبان را در پنج قاره جهان تحت پوشش خود قرار دهد. | با توجه به قدمت فعاليت بنگاههاي خبري در فرانسه، اين كشور را ميتوان يكي از پيشگامان اطلاع رساني و پوشش بينالمللي اخبار و رويدادهاي جهان دانست. فرانسه ميخواهد با اين شبكه خبري ، به عنوان نمادي از قدرت رسانهايش در جهان عمل كند و همچنين توان حضور فرهنگ و زبان اين كشور در عرصه ارتباطات و خبر رساني بينالمللي را نشان دهد، و و هم چنين ۱۵۰ميليون فرانسه زبان را در پنج قاره جهان تحت پوشش خود قرار دهد. |
نسخهٔ ۴ آوریل ۲۰۲۴، ساعت ۱۶:۲۷
شبکه خبری ماهواره ای
ژاك شيراك رييس جمهوري فرانسه نيز در سال 2002 ميلادي و كوتاه زماني پس از برگزيده شدن مجدد به عنوان رييس جمهوري اين كشور آشكارا از ضرورت برپايي شبكه بينالمللي پخش اخبار تلويزيوني به زبان فرانسه سخن گفته بود.
با توجه به قدمت فعاليت بنگاههاي خبري در فرانسه، اين كشور را ميتوان يكي از پيشگامان اطلاع رساني و پوشش بينالمللي اخبار و رويدادهاي جهان دانست. فرانسه ميخواهد با اين شبكه خبري ، به عنوان نمادي از قدرت رسانهايش در جهان عمل كند و همچنين توان حضور فرهنگ و زبان اين كشور در عرصه ارتباطات و خبر رساني بينالمللي را نشان دهد، و و هم چنين ۱۵۰ميليون فرانسه زبان را در پنج قاره جهان تحت پوشش خود قرار دهد.
شبكه خبري بينالمللي فرانسه داراي ۳۹۸نيرو است كه از اين تعداد۱۷۰ تن روزنامه نگار مسلط به دو زبان بينالمللي هستند كه در سطح ۹۰كشور جهان براي پوشش و اخبارفعاليت خواهند كرد.
سهامداران اين شبكه خبري، تلويزيون دولتي و شبكه تلويزيوني يك خصوصي فرانسه ميباشند. بودجه سالانه آن به ۸۰ميليون يورو بالغ ميشود.
در زمان حاضر اگرچه بخش فرانسوي شبكه خبري اروپا يا "يورو نيوز" يكي از جلوههاي حضور فرانسه در پوشش تصويري مسايل مهم جهاني است، اما بايد توجه داشت اين شبكه به دليل برخي محدوديتها از جمله ترجمه همزمان به چندين زبان زنده جهان و حضور نداشتن عناصر مهم ارتباطي چون گويندگان خبر و خبرنگاران اعزامي به نقاط مختلف جهان، از پويايي كامل برخوردار نيست.
از سوي ديگر اين شبكه، كانالي اروپايي با در نظر داشتن مسايل خاص اين قاره و نه شبكهاي فرانسوي و مختص به ديدگاههاي خاص پاريس نسبت به مسايل مهم جهاني است.
شبكه فرانسوي "تي.وي.پنج" نيز يكي ديگر از معدود جلوههاي حضور شبكهاي بينالمللي به زبان فرانسه در جهان است. اين شبكه كه با نظارت سازمان كشورهاي فرانسه زبان "فرانكوفوني" و با مشاركت كشورهاي فرانسه، بلژيك، سوييس و كانادا، پوشش كاملي را براي نقاط مختلف جهان فراهم آورده است همه روزه در چندين نوبت اقدام به پخش اخبار و گزارشهاي خبري ميكند. با اين حال اين شبكه بينالمللي نيز به هيچ وجه تامينكننده نقطه نظرات كارشناسان مسايل ارتباطي فرانسه به عنوان شبكهاي خبري و با پوشش موثر رويدادهاي مهم جهان محسوب نميشود.
بايد توجه داشت كه "تي.وي.پنج" شبكهاي براي گسترش زبان و فرهنگ فرانسه است كه شامل بخشهاي متنوعي از جمله پخش فيلم ،سريال و برنامههاي مستند تلويزيوني بوده و پخش خبر تنها بخش محدودي از برنامههاي آن را در بر ميگيرد. علاوه بر آن سياستگذاريهاي كلي اين شبكه نيز با مشورت و نظارت مجموع كشورهاي فرانسه زبان تاسيسكننده آن صورت ميگيرد. به عبارتي ديگر فرانسه را نميتوان تنها مالك اين شبكه بينالمللي دانست.
شبكه مهم ديگري كه از اوايل دهه ۱۹۹۰ميلادي با عنوان يك شبكه خبري تمام عيار در فرانسه آغاز به كار كرده است، شبكه كابلي "ال.ث.يي" وابسته به شبكه اول تلويزيون فرانسه "تي.اف.يك " ميباشد.
"ال.ث.يي" كه تقريبا به طور ۲۴ساعته اقدام به پخش خبر و گزارشهاي ويژه خبري ميكند، درطول بيش از يك دهه فعاليت خود در عرصه خبررساني در كشور فرانسه كارنامه قابل قبولي از خود بر جاي گذاشته است. اين شبكه خبري علاوه بر پوشش منظم رخدادهاي سياسي و اقتصادي واجتماعي فرانسه، به بازتاب مهمترين مسايل جهاني نيز ميپردازد. با اين همه "ال.ث.يي" اصولا شبكهاي است كه براي پخش در خاك فرانسه طراحي شده است و و هدف اصلي راه اندازي آن، پاسخ به نيازهاي خبري شهروندان فرانسوي است. به همين دليل "ال.ث.يي" هيچ دفتر نمايندگي در خارج از اين كشور ندارد و تنها گاهي اوقات به هنگام بروز رويدادهاي مهم سياسي جهان اقدام به اعزام گروههاي محدود خبري خود به اين مناطق ميكند.
علاوه بر اين شبكه خبري، ديگر كانالهاي تلويزيوني فرانسه از جمله شبكههاي يك، دو، سه و شش و همچنين شبكه كابلي"پلوس" اين كشور همگي براي پخش در قلمرو فرانسه و نه محيطي بينالمللي و نه با هدف پوشش دادن رخدادهاي بينالمللي طراحي شدهاند.
اين امر به ويژه در عصر ارتباطات و رقابت گسترده شبكههاي تلويزيوني خبري بينالمللي نميتواند تناسبي با جايگاه تاريخي و سنتي فرانسه درجهان و به ويژه حوزه وسيع و پهناور زباني اين كشور داشته باشد. امروزه گستره كشورهاي فرانسه زبان جهان، از آفريقاي سياه و شمال اين قاره تا آمريكاي شمالي و كاراييپ و حوزه آمريكاي لاتين ازيك سو و از جزاير پولونزي در اقيانوس آرام و اقيانوسيه از سوي ديگر تا قلب اروپا را شامل ميشود. علاوه بر آن دهها ميليون تن ديگر كه به اين زبان آشنايي دارند و به عنوان زبان دوم و يا مورد علاقه خارجي خود به آن تكلم ميكنند در ديگر نقاط جهان پراكندهاند. با در نظر گرفتن اين گستره قابل توجه جغرافيايي و اهميت تغذيه خبري آنان به زبان مادري و يا مورد علاقهشان، حضور كمرنگ فرانسه در عرصه تلويزيونهاي خبري بينالمللي بيش از پيش سووال برانگيز شده بود. براساس همين ضرورت بود كه فرانسه تصميم گرفت تا اين شبكه بينالمللي خبري را راه اندازي كند. جايگاهاين شبكه خبري بينالمللي نزد سياستمداران و مسوولان فرهنگي فرانسه فراتر از جنبه ارتباطاتي و خبر رساني است و به عنوان يكي از ابزارهاي مهم ترويج زبان و فرهنگ فرانسه و تقويت آن درجهان مطرح ميباشد.