گروه های مذهبی اسپانیا: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
'''گروه های مذهبی'''
گروه رومَن کاتولیک، تا قرن های زیادی جزء جدایی ناپذیر هویت [[اسپانیا]]<nowiki/>یی ها محسوب می‌شد. این شاخه از مذهب در [[اسپانیا]] بیشتر در قرون وسطی طرفدار داشت و در حال حاضر نه تنها  دیگر به عنوان مذهب از آن یادی نمی شود و تبلیغی صورت نمی‌گیرد، بلکه از زمانی که جامعۀ [[اسپانیا]] بازتر شده است، مخاطبان خود را نیز از دست داده است. حتی در زمان فرانکو که تبلیغات مذهبی بسیاری صورت می گرفت، تعداد اندکی از مردم به آن توجه داشتند، و می‌توان گفت این تبلیغات حتی اثر عکس نیز بر مردم داشته است؛ از آنجایی که رژیم فرانکو با بهانه های مذهبی به خود اجازۀ هر نوع کنترل اجتماعی و نیز کنترل افراد و نخبگان را می‌داد. بعد از مدتی، حتی روی آوردن افراد به مشاغلی مانند کشیش بودن نیز بسیار کاهش یافت، و افرادی که از قبل کشیش شده بودند، یا به سراغ شغلی دیگر می‌رفتند و یا با شرایط بد کنار می‌آمدند.


'''رومَن کاتولیک:''' این گروه تا قرن های زیادی جزء جدایی ناپذیر هویت اسپانیایی ها محسوب می شد. این شاخه از مذهب در [[اسپانیا]] بیشتر در قرون وسطی طرفدار داشت و در حال حاضر نه تنها  دیگر به عنوان مذهب از آن یادی نمی شود و تبلیغی صورت نمی گیرد، بلکه از زمانی که جامعۀ اسپانیا بازتر شده است، مخاطبان خود را نیز از دست داده است. حتی در زمان فرانکو که تبلیغات مذهبی بسیاری صورت می گرفت، تعداد اندکی از مردم به آن توجه داشتند، و می توان گفت این تبلیغات حتی اثر عکس نیز بر مردم داشته است؛ از آنجایی که رژیم فرانکو با بهانه های مذهبی به خود اجازۀ هر نوع کنترل اجتماعی و نیز کنترل افراد و نخبگان را می داد.بعد از مدتی، حتی روی آوردن افراد به مشاغلی مانند کشیش بودن نیز بسیار کاهش یافت، و افرادی که از قبل کشیش شده بودند، یا به سراغ شغلی دیگر می رفتند و یا با شرایط بد کنار می آمدند.
با این وجود این مذهب هنوز هم مذهب اکثر [[اسپانیا]]<nowiki/>یی ها محسوب می شود؛ در حدود 90 درصد [[اسپانیا]]<nowiki/>یی ها کاتولیک هستند، البته باید توجه داشت که نام کاتولیک بودن را به همراه داشتن بسیار متفاوت از به معنای واقعی کاتولیک بودن است. فقط 30 درصد مردم در برنامه های کلیسایی شرکت می کنند. 45 درصد از مردم هیچگاه در این برنامه ها و مراسم شرکت ننموده اند. این رقم بین سنین 18 تا 35 سال بسیار بالاتر است. افرادی که به معنای واقعی کاتولیک هستند، حتی در انتخاب سوپر مارکتی که از آن خرید می‌کنند نیز دقت فراوانی به خرج می‌دهند. بیشتر آنها خود را مدیون مریم مقدس و سایر قدیسان می‌دانند، و عقاید خرافاتی بسیاری نیز دارند؛ این افراد گاهی به زیارت اماکن مذهبی نیز می‌روند.


با این وجود این مذهب هنوز هم مذهب اکثر اسپانیایی ها محسوب می شود؛ در حدود 90 درصد اسپانیایی ها کاتولیک هستند، البته باید توجه داشت که نام کاتولیک بودن را به همراه داشتن بسیار متفاوت از به معنای واقعی کاتولیک بودن است. فقط 30 درصد مردم در برنامه های کلیسایی شرکت می کنند. 45 درصد از مردم هیچگاه در این برنامه ها و مراسم شرکت ننموده اند. این رقم بین سنین 18 تا 35 سال بسیار بالاتر است. افرادی که به معنای واقعی کاتولیک هستند، حتی در انتخاب سوپر مارکتی که از آن خرید می کنند نیز دقت فراوانی به خرج می دهند. بیشتر آنها خود را مدیون مریم مقدس و سایر قدیسان می دانند، و عقاید خرافاتی بسیاری نیز دارند؛ این افراد گاهی به زیارت اماکن مذهبی نیز می روند.
اکنون در [[اسپانیا]] حدود 103 اسقف وجود دارد که نزدیک به 13 منطقه از [[اسپانیا]] را کنترل  و اداره می کنند، حدود 20.000 کشیش وجود دارد،  20.000 مرد و 70.000 زن نیز در مشاغل مذهبی مشغول به کار هستند. نزدیک به 43.000 مدرسۀ کاتولیک ، 5 دانشگاه کاتولیک، و 10 کالج یا دانشکدۀ کاتولیک در [[اسپانیا]] وجود دارد. فعالیت های خیریه و اجتماعی بسیاری توسط این افراد مذهبی انجام می‌شود، مانند کمک به فقیران یا افرادی مهاجر به خصوص از جهان سوم که در معرض تبعیضات اجتماع هستند.


اکنون در اسپانیا  حدود 103 اسقف وجود دارد که نزدیک به 13 منطقه از اسپانیا را کنترل  و اداره می کنند، حدود 20.000 کشیش وجود دارد،  20.000 مرد و 70.000 زن نیز در مشاغل مذهبی مشغول به کار هستند. نزدیک به 43.000 مدرسۀ کاتولیک ، 5 دانشگاه کاتولیک، و 10 کالج یا دانشکدۀ کاتولیک در اسپانیا وجود دارد. فعالیت های خیریه و اجتماعی بسیاری توسط این افراد مذهبی انجام می شود، مانند کمک به فقیران یا افرادی مهاجر به خصوص از جهان سوم که در معرض تبعیضات اجتماع هستند.
با وجود همۀ اینها هنوز هم این مذهب تا حدودی قدرت خود را حفظ کرده است. از جمله فرقه های قدرتمند و تأثیر گذار در این مذهب، اپوس دی(Opus Dei) است که توسط خوزه ماریا اِسکریوا دو بالاگِر(José Maria Escriva de Balaguer) در سال 1928 به وجود آمد. این فرقه بسیار مورد توجه واتیکان است. کلمۀ اپوس دی به معنای "قدرت خدا‌( The work of God) است. این فرقه در حدود 75.000 عضو در 90 کشور جهان دارد. 28.000 نفر از این اعضا در [[اسپانیا]] ساکن هستند؛ یعنی در حدود 35 درصد کل اعضا. اعضای این فرقه، بسیار محافظه‌کار تر و مذهبی تر از سایر کاتولیک ها هستند، بیشتر اوقات زندگی بسیار ساده و حتی فقیرانه ای در پیش می‌گیرند و بیشتر آنها سعی می‌کنند که منبع در آمدشان جدای از مسائل مذهبی باشد.
 
با وجود همۀ اینها هنوز هم این مذهب تا حدودی قدرت خود را حفظ کرده است. از جمله فرقه های قدرتمند و تأثیر گذار در این مذهب، اپوس دی[23] است که توسط خوزه ماریا اِسکریوا دو بالاگِر[24] در سال 1928 به وجود آمد. این فرقه بسیار مورد توجه واتیکان است. کلمۀ اپوس دی به معنای "قدرت خدا"[25] است. این فرقه در حدود 75.000 عضو در 90 کشور جهان دارد. 28.000 نفر از این اعضا در اسپانیا ساکن هستند؛ یعنی در حدود 35 درصد کل اعضا. اعضای این فرقه، بسیار محافظه کار تر و مذهبی تر از سایر کاتولیک ها هستند، بیشتر اوقات زندگی بسیار ساده و حتی فقیرانه ای در پیش می گیرند و بیشتر آنها سعی می کنند که منبع در آمدشان جدای از مسائل مذهبی باشد.

نسخهٔ ‏۳۱ مهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۲:۵۱

گروه رومَن کاتولیک، تا قرن های زیادی جزء جدایی ناپذیر هویت اسپانیایی ها محسوب می‌شد. این شاخه از مذهب در اسپانیا بیشتر در قرون وسطی طرفدار داشت و در حال حاضر نه تنها  دیگر به عنوان مذهب از آن یادی نمی شود و تبلیغی صورت نمی‌گیرد، بلکه از زمانی که جامعۀ اسپانیا بازتر شده است، مخاطبان خود را نیز از دست داده است. حتی در زمان فرانکو که تبلیغات مذهبی بسیاری صورت می گرفت، تعداد اندکی از مردم به آن توجه داشتند، و می‌توان گفت این تبلیغات حتی اثر عکس نیز بر مردم داشته است؛ از آنجایی که رژیم فرانکو با بهانه های مذهبی به خود اجازۀ هر نوع کنترل اجتماعی و نیز کنترل افراد و نخبگان را می‌داد. بعد از مدتی، حتی روی آوردن افراد به مشاغلی مانند کشیش بودن نیز بسیار کاهش یافت، و افرادی که از قبل کشیش شده بودند، یا به سراغ شغلی دیگر می‌رفتند و یا با شرایط بد کنار می‌آمدند.

با این وجود این مذهب هنوز هم مذهب اکثر اسپانیایی ها محسوب می شود؛ در حدود 90 درصد اسپانیایی ها کاتولیک هستند، البته باید توجه داشت که نام کاتولیک بودن را به همراه داشتن بسیار متفاوت از به معنای واقعی کاتولیک بودن است. فقط 30 درصد مردم در برنامه های کلیسایی شرکت می کنند. 45 درصد از مردم هیچگاه در این برنامه ها و مراسم شرکت ننموده اند. این رقم بین سنین 18 تا 35 سال بسیار بالاتر است. افرادی که به معنای واقعی کاتولیک هستند، حتی در انتخاب سوپر مارکتی که از آن خرید می‌کنند نیز دقت فراوانی به خرج می‌دهند. بیشتر آنها خود را مدیون مریم مقدس و سایر قدیسان می‌دانند، و عقاید خرافاتی بسیاری نیز دارند؛ این افراد گاهی به زیارت اماکن مذهبی نیز می‌روند.

اکنون در اسپانیا حدود 103 اسقف وجود دارد که نزدیک به 13 منطقه از اسپانیا را کنترل  و اداره می کنند، حدود 20.000 کشیش وجود دارد،  20.000 مرد و 70.000 زن نیز در مشاغل مذهبی مشغول به کار هستند. نزدیک به 43.000 مدرسۀ کاتولیک ، 5 دانشگاه کاتولیک، و 10 کالج یا دانشکدۀ کاتولیک در اسپانیا وجود دارد. فعالیت های خیریه و اجتماعی بسیاری توسط این افراد مذهبی انجام می‌شود، مانند کمک به فقیران یا افرادی مهاجر به خصوص از جهان سوم که در معرض تبعیضات اجتماع هستند.

با وجود همۀ اینها هنوز هم این مذهب تا حدودی قدرت خود را حفظ کرده است. از جمله فرقه های قدرتمند و تأثیر گذار در این مذهب، اپوس دی(Opus Dei) است که توسط خوزه ماریا اِسکریوا دو بالاگِر(José Maria Escriva de Balaguer) در سال 1928 به وجود آمد. این فرقه بسیار مورد توجه واتیکان است. کلمۀ اپوس دی به معنای "قدرت خدا‌( The work of God) است. این فرقه در حدود 75.000 عضو در 90 کشور جهان دارد. 28.000 نفر از این اعضا در اسپانیا ساکن هستند؛ یعنی در حدود 35 درصد کل اعضا. اعضای این فرقه، بسیار محافظه‌کار تر و مذهبی تر از سایر کاتولیک ها هستند، بیشتر اوقات زندگی بسیار ساده و حتی فقیرانه ای در پیش می‌گیرند و بیشتر آنها سعی می‌کنند که منبع در آمدشان جدای از مسائل مذهبی باشد.