مناظر دنشیای چین: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
=== '''مناظر دَنشیای چین ''' ===
دَنشیای [[چین]](China Danxia. Hunan, Guangdong, Fujian, Jiangxi, Zhejiang, and Guizhou Provinces)، نامی است که به مناظر تشکیل شده از سایش رودخانه‌­ها و جریان آب و رسوب­‌های درون­زای زمینی تحت تأثیر عوامل و نیرو‌های بیرونی صورت گرفته است. از این نوع مناظر، در 6منطقه از جنوب چین یافت می­شود که طیف وسیعی از اشکال هم­چون ستون، برج، تنگه، دره و آبشار‌های فرسایشی در صخره­‌های قرمز را تشکیل می­دهند. این گونه از زمین­‌های فرسایشی زمینه را برای حفظ جنگل‌­ها و سبزه‌­ها و رویش انواع گل­‌های زیبای طبیعی فراهم می­سازد. این مناطق شش­گانه، منطقه­‌ی وسیع هلالی شکلی را به طول1700 کیلومتر از استان گویجو(Guizhou) در غرب، تا جِه­جیانگ(Zhejiang) در شرق چین تشکیل داده است.


این مناظر زیبای گسترده­‌ی طبیعی، در سال2011 میلادی، در فهرست میراث طبیعی جهان به ثبت رسید.
دَنشیای [[چین]](China Danxia. Hunan, Guangdong, Fujian, Jiangxi, Zhejiang, and Guizhou Provinces)، نامی است که به مناظر تشکیل شده از سایش رودخانه‌­ها و جریان آب و رسوب­‌های درون­زای زمینی تحت تأثیر عوامل و نیرو‌های بیرونی صورت گرفته است.  


=== کتابشناسی ===
از این نوع مناظر، در 6منطقه از جنوب [[چین]] یافت می ­شود که طیف وسیعی از اشکال هم­چون ستون، برج، تنگه، دره و آبشار‌های فرسایشی در صخره­‌های قرمز را تشکیل می­ دهند.
 
این گونه از زمین­‌های فرسایشی زمینه را برای حفظ جنگل‌­ها و سبزه‌­ها و رویش انواع گل­‌های زیبای طبیعی فراهم می ­سازد.
 
این مناطق شش­گانه، منطقه­‌ی وسیع هلالی شکلی را به طول1700 کیلومتر از استان گویجو(Guizhou) در غرب، تا جِه­ جیانگ(Zhejiang) در شرق [[چین]] تشکیل داده است.
 
این مناظر زیبای گسترده­‌ی طبیعی، در سال2011 میلادی، در [[آثار فرهنگی، تاریخی و طبیعی ثبت شده کشور چین در فهرست میراث جهانی|فهرست میراث طبیعی جهان]] به ثبت رسید<ref>سابقی، علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ [[چین]]. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی،جلد دوم</ref>.
 
== کتابشناسی ==

نسخهٔ ‏۱۵ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۸:۴۴

دَنشیای چین(China Danxia. Hunan, Guangdong, Fujian, Jiangxi, Zhejiang, and Guizhou Provinces)، نامی است که به مناظر تشکیل شده از سایش رودخانه‌­ها و جریان آب و رسوب­‌های درون­زای زمینی تحت تأثیر عوامل و نیرو‌های بیرونی صورت گرفته است.

از این نوع مناظر، در 6منطقه از جنوب چین یافت می ­شود که طیف وسیعی از اشکال هم­چون ستون، برج، تنگه، دره و آبشار‌های فرسایشی در صخره­‌های قرمز را تشکیل می­ دهند.

این گونه از زمین­‌های فرسایشی زمینه را برای حفظ جنگل‌­ها و سبزه‌­ها و رویش انواع گل­‌های زیبای طبیعی فراهم می ­سازد.

این مناطق شش­گانه، منطقه­‌ی وسیع هلالی شکلی را به طول1700 کیلومتر از استان گویجو(Guizhou) در غرب، تا جِه­ جیانگ(Zhejiang) در شرق چین تشکیل داده است.

این مناظر زیبای گسترده­‌ی طبیعی، در سال2011 میلادی، در فهرست میراث طبیعی جهان به ثبت رسید[۱].

کتابشناسی

  1. سابقی، علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ چین. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی،جلد دوم