غذاهای سنتی تاجیکستان: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
'''1-1-8.  غذاهای سنتی'''
[[پرونده:غذای سنتی تاجیکستان.jpg|بندانگشتی|یکی از غذای سنتی تاجیکستان (1403). برگرفته از سایت الی گشت، قابل بازیابی از https://www.eligasht.com/Blog/tourism/%D8%BA%D8%B0%D8%A7%D9%87%D8%A7-%D9%88-%D8%AF%D8%B3%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D8%A7%D8%AC%DB%8C%DA%A9%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86/]]
 
تاجیک­‌ها هر دانه‌­ای چون نخود و  ... که به عمل آورده یا از زمین خودرو روییده از آن آرد تهیه کرده و نان می‌­پزند. شکل و اندازه نان­‌های تاجیکان آسیای مرکزی با تاجیک­‌های مناطق دیگر تفاوت دارد. به علاوه تاجیکانی که در آسیای مرکزی زندگی می‌­کنند، خوراک­شان تا اندازه­ای همانند خوراک­‌های روسی شده است. از برنج، پلو و چلو می‌­پزند و بیش­تر با قورمه و گونه­‌های بسیار کباب، که با به سیخ­ کشیدن و روی آتش نهادن پخته می‌­شود. فرآورده­‌های شیری تازه و مواد لبنی دیگر، نقش مهمی در خوراک تاجیکان دارند. از ماست، پنیر، کشک و ... به ­دست می‌­آورند<ref>زهریی، حسن (1391). جامعه و فرهنگ [[تاجیکستان]]. تهران: [https://www.icro.ir/ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی] (در دست انتشار)، ص 229.</ref>.
تاجیک­ها هر دانه­ای چون نخود و  ... که به عمل آورده یا از زمین خودرو روییده از آن آرد تهیه کرده و نان می­پزند. شکل و اندازه نان­های تاجیکان آسیای مرکزی با تاجیک­های مناطق دیگر تفاوت دارد. به علاوه تاجیکانی که در آسیای مرکزی زندگی می­کنند، خوراک­شان تا اندازه­ای همانند خوراک­های روسی شده است. از برنج، پلو و چلو می­پزند و بیش­تر با قورمه و گونه­های بسیار کباب، که با به سیخ­کشیدن و روی آتش نهادن پخته می­شود.
 
         فرآورده­های شیری تازه و مواد لبنی دیگر، نقش مهمی در خوراک تاجیکان دارند. از ماست، پنیر، کشک و ... به­دست می­آورند.
 
== نیز نگاه کنید به ==
[[غذاهای سنتی ژاپن]]؛ [[غذای روسی]]؛ [[غذای کانادایی]]؛ [[غذاهای سنتی کوبا]]؛ [[غذای سنتی لبنان]]؛ [[غذاهای سنتی تونس]]؛ [[غذا در افغانستان]]؛ [[تنوع غذاهای چینی]]؛ [[غذاهای سنتی سنگال]]؛ [[غذای فرانسوی]]؛ [[غذاهای سنتی مالی]]؛ [[غذاهای سنتی ساحل عاج]]؛ [[غذا در زیمبابوه]]؛ [[غذای تایلندی]]؛ [[غذای اوکراینی]]؛ [[غذای اسپانیایی]]؛ [[غذاهای سنتی اردن]]؛ [[غذاهای سنتی اتیوپی]]؛ [[غذاهای سنتی سیرالئون]]؛ [[غذاهای سنتی در قطر]]؛ [[غذاهای سنتی قزاقستان]]؛ [[غذای بنگلادشی]]؛ [[غذاهای سنتی سریلانکا]]؛ [[غذاهای آرژانتینی]]


== کتابشناسی ==
== کتابشناسی ==
[[رده:سبک تغذیه و خوراک]]

نسخهٔ ‏۲ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۱۵:۱۴

یکی از غذای سنتی تاجیکستان (1403). برگرفته از سایت الی گشت، قابل بازیابی از https://www.eligasht.com/Blog/tourism/%D8%BA%D8%B0%D8%A7%D9%87%D8%A7-%D9%88-%D8%AF%D8%B3%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D8%A7%D8%AC%DB%8C%DA%A9%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86/

تاجیک­‌ها هر دانه‌­ای چون نخود و  ... که به عمل آورده یا از زمین خودرو روییده از آن آرد تهیه کرده و نان می‌­پزند. شکل و اندازه نان­‌های تاجیکان آسیای مرکزی با تاجیک­‌های مناطق دیگر تفاوت دارد. به علاوه تاجیکانی که در آسیای مرکزی زندگی می‌­کنند، خوراک­شان تا اندازه­ای همانند خوراک­‌های روسی شده است. از برنج، پلو و چلو می‌­پزند و بیش­تر با قورمه و گونه­‌های بسیار کباب، که با به سیخ­ کشیدن و روی آتش نهادن پخته می‌­شود. فرآورده­‌های شیری تازه و مواد لبنی دیگر، نقش مهمی در خوراک تاجیکان دارند. از ماست، پنیر، کشک و ... به ­دست می‌­آورند[۱].

کتابشناسی

  1. زهریی، حسن (1391). جامعه و فرهنگ تاجیکستان. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی (در دست انتشار)، ص 229.