کتابخانه اسکندریه مصر: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''موزه کتابخانه اسکندریه:''' این موزه که در محل کتابخانه مشهور اسکندریه ایجاد شده است، در سال 2002 افتتاح شد و اشیاء ارزشمند موجود در آن عموما مربوط به عصر هلنی، رومی و بیزانس است که در ضمن کاوش­هایی که در عمق دریای مدیترانه انجام شد و نیز در عملیا...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
'''موزه کتابخانه اسکندریه:''' این موزه که در محل کتابخانه مشهور اسکندریه ایجاد شده است، در سال 2002 افتتاح شد و اشیاء ارزشمند موجود در آن عموما مربوط به عصر هلنی، رومی و بیزانس است که در ضمن کاوش­هایی که در عمق دریای مدیترانه انجام شد و نیز در عملیات حفاری در محل ساختمان جدید کتابخانه در سال­های 1993 تا 1995 به دست آمده است. آثار ارائه شده در این موزه که تعداد آنها به 133 می­رسد، نشان از تکثر فرهنگی در طول دوره­های تاریخی [[مصر]] از عصر فراعنه تا عصر یونانی-رومی، قبطی و دوره اسلامی با تمرکز بر شهر اسکندریه و عصر هلنی دارد.  
از جمله کتابخانه­های مدرن و معتبر [[مصر]] است که با شعار «پنجره جهان رو به مصر» و «پنجره مصر رو به جهان» در سال 2002 با حمایت­های بین­المللی در شهر اسکندریه و بر ساحل دریای مدیترانه تأسیس شد. این کتابخانه که در مکان کتابخانه تاریخی اسکندریه و با معماری شگفت­انگیز بنا شده است، نه تنها در حوزه کتاب­ که فعالیت­های گسترده فرهنگی، علمی و آموزشی در اشکال محلی، منطقه­ای و بین­الملل را در برنامه­های خود دارد. کتابخانه اسکندریه که به عضویت اتحادیه جهانی کتابخانه­ها IFLA درآمده است و به عنوان اولین کتابخانه دیجیتالی در مصر تلاش دارد تا امکان دسترسی جمعیت بیشتری از علاقمندان به کتاب و منابع و ارتقاء سطح دانش آنان را فراهم کند. این کتابخانه علاوه بر ظرفیت میلیون­ها کتاب ،دارای بخش­های مختلف تخصصی شامل: کتابخانه افراد استثنایی، کتابخانه کودک، کتابخانه جوان، کتاب­های کمیاب و مجموعه­های ویژه، میکرو فیلم، نقشه، پایان­نامه­های دانشگاهی و بخش فرانکفون می­باشند. موزه­های میراث، نسخ خطی و تاریخ علوم، مرکز مطالعات دموکراسی و صلح اجتماعی، مرکز مطالعات توسعه، مرکز مطالعات تمدن اسلامی و مرکز مطالعات قبطی از دیگر بخش­های مهم این کتابخانه و مرکز فرهنگی است. کتابخانه اسکندریه همچنین دارای چند مرکز مطالعاتی و اسناد وابسته است که برخی از آنها عبارت است از: مرکز مطالعات اسکندریه و تمدن مدیترانه، مرکز مطالعات هلنی و مرکز مطالعات و برنامه­های ویژه . از دیگر ویژگی­های این کتابخانه، استقرار تعدادی از سازمان­های منطقه­ای و بین­المللی در محل آن است که از جمله آنها می­توان به: شبکه­ عربی زنان در حوزه علوم و تکنولوژی، شبکه خاورمیانه و شمال آفریقا برای اقتصاد محیط زیست، دفتر منطقه­ای انجمن­های کتابخانه و سازمان­های وابسته، دفتر عربی اتحادیه بین­المللی آکادمی علوم کشورهای در حال توسعه و مؤسسه انالیند (Anna Lindh) برای گفتگو میان فرهنگ­ها www.sis.gov.eg, 2014) ؛ (www.bibalex.org. برگزاری نمایشگاه کتاب بین­المللی کتاب سالانه نیز از دیگر برنامه­های فرهنگی این کتابخانه است.
 
موزه کتابخانه اسکندریه اولین موزه مصری است که در فضای مجازی به معرفی آثار موجود به علاقه­مندان اقدام کرده است. کاربران اینترنت می­توانند از طریق پایگاه اینترنتی این موزه به آدرس (www.antiquities.bibalex.org/home/index.aspx? lang=ar) وارد بخش­های مختلف آن شوند و ضمن آشنایی مختصر با تاریخ و هنر دوره­های تاریخی مربوط به آثار معرفی شده، اطلاعاتی تفصیلی درباره مهمترنی اشیاء موجود در هر بخش دریافت کنند.

نسخهٔ ‏۲۲ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۹:۲۴

از جمله کتابخانه­های مدرن و معتبر مصر است که با شعار «پنجره جهان رو به مصر» و «پنجره مصر رو به جهان» در سال 2002 با حمایت­های بین­المللی در شهر اسکندریه و بر ساحل دریای مدیترانه تأسیس شد. این کتابخانه که در مکان کتابخانه تاریخی اسکندریه و با معماری شگفت­انگیز بنا شده است، نه تنها در حوزه کتاب­ که فعالیت­های گسترده فرهنگی، علمی و آموزشی در اشکال محلی، منطقه­ای و بین­الملل را در برنامه­های خود دارد. کتابخانه اسکندریه که به عضویت اتحادیه جهانی کتابخانه­ها IFLA درآمده است و به عنوان اولین کتابخانه دیجیتالی در مصر تلاش دارد تا امکان دسترسی جمعیت بیشتری از علاقمندان به کتاب و منابع و ارتقاء سطح دانش آنان را فراهم کند. این کتابخانه علاوه بر ظرفیت میلیون­ها کتاب ،دارای بخش­های مختلف تخصصی شامل: کتابخانه افراد استثنایی، کتابخانه کودک، کتابخانه جوان، کتاب­های کمیاب و مجموعه­های ویژه، میکرو فیلم، نقشه، پایان­نامه­های دانشگاهی و بخش فرانکفون می­باشند. موزه­های میراث، نسخ خطی و تاریخ علوم، مرکز مطالعات دموکراسی و صلح اجتماعی، مرکز مطالعات توسعه، مرکز مطالعات تمدن اسلامی و مرکز مطالعات قبطی از دیگر بخش­های مهم این کتابخانه و مرکز فرهنگی است. کتابخانه اسکندریه همچنین دارای چند مرکز مطالعاتی و اسناد وابسته است که برخی از آنها عبارت است از: مرکز مطالعات اسکندریه و تمدن مدیترانه، مرکز مطالعات هلنی و مرکز مطالعات و برنامه­های ویژه . از دیگر ویژگی­های این کتابخانه، استقرار تعدادی از سازمان­های منطقه­ای و بین­المللی در محل آن است که از جمله آنها می­توان به: شبکه­ عربی زنان در حوزه علوم و تکنولوژی، شبکه خاورمیانه و شمال آفریقا برای اقتصاد محیط زیست، دفتر منطقه­ای انجمن­های کتابخانه و سازمان­های وابسته، دفتر عربی اتحادیه بین­المللی آکادمی علوم کشورهای در حال توسعه و مؤسسه انالیند (Anna Lindh) برای گفتگو میان فرهنگ­ها www.sis.gov.eg, 2014) ؛ (www.bibalex.org. برگزاری نمایشگاه کتاب بین­المللی کتاب سالانه نیز از دیگر برنامه­های فرهنگی این کتابخانه است.