سبک آشپزی چاکایسکی ریوری: تفاوت میان نسخهها
جز ... |
بدون خلاصۀ ویرایش |
||
| خط ۱: | خط ۱: | ||
[[پرونده:مراسم چاکایسکی ریوری.jpg|بندانگشتی|329x329پیکسل|مراسم چاکایسکی | [[پرونده:مراسم چاکایسکی ریوری.jpg|بندانگشتی|329x329پیکسل|مراسم چاکایسکی ریوری، قابل بازیابی از https://www.eligasht.com/Blog/travelguide/%D9%85%D8%B1%D8%A7%D8%B3%D9%85-%DA%86%D8%A7%DB%8C-%DA%98%D8%A7%D9%BE%D9%86%DB%8C/]] | ||
چاکایسکی ریوری آشپزی مراسم چای محسوب میشود و به سبک ساده غذاهایی اطلاق میگردد که میزبانِ مراسم چای با آن از مهمانان خود پذیرایی میکند. واژه کایسکی به معنای «سنگ جیبِ جلویی» است و در اصل به سنگی گفته میشد که راهبان ذن گرم میکردند و در جیب جلویی ردای خود میگذاشتند تا احساس سرما و گرسنگی نکنند. در سدههای میانی کلمه چاکایسکی در معنای غذای بسیار مختصری که پیش از انجام مراسم ساده چای برای رفع گرسنگی به مهمانان داده میشد به کار رفت و رفتهرفته معنای «غذای مراسم چای» گرفت. این غذای ساده و سبک با مواد اولیه تازه فصل تهیه میشود و معمولاً تزئیناتی ندارد. | چاکایسکی ریوری آشپزی مراسم چای محسوب میشود و به سبک ساده غذاهایی اطلاق میگردد که میزبانِ مراسم چای با آن از مهمانان خود پذیرایی میکند. واژه کایسکی به معنای «سنگ جیبِ جلویی» است و در اصل به سنگی گفته میشد که راهبان ذن گرم میکردند و در جیب جلویی ردای خود میگذاشتند تا احساس سرما و گرسنگی نکنند. | ||
در سدههای میانی کلمه چاکایسکی در معنای غذای بسیار مختصری که پیش از انجام مراسم ساده چای برای رفع گرسنگی به مهمانان داده میشد به کار رفت و رفتهرفته معنای «غذای مراسم چای» گرفت. این غذای ساده و سبک با مواد اولیه تازه فصل تهیه میشود و معمولاً تزئیناتی ندارد. | |||
== نیز نگاه کنید به == | == نیز نگاه کنید به == | ||
[[فرهنگ غذایی ژاپن]]؛ [[غذاهای سنتی ژاپن]]؛ [[سبکهای آشپزی سنتی ژاپنی]] | |||
== منبع اصلی == | |||
حسینی، سیدآیت(1402)." فرهنگ عامه". در پالیزدار، فرهاد، ذاکری، قدرت اله. جامعه و فرهنگ [[ژاپن]]. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی]،ص.197- 217. | |||
== نویسنده مقاله == | |||
سید آیت حسینی | |||
[[رده:سبک تغذیه و خوراک]] | |||
نسخهٔ ۱۶ ژانویهٔ ۲۰۲۵، ساعت ۱۳:۱۸

چاکایسکی ریوری آشپزی مراسم چای محسوب میشود و به سبک ساده غذاهایی اطلاق میگردد که میزبانِ مراسم چای با آن از مهمانان خود پذیرایی میکند. واژه کایسکی به معنای «سنگ جیبِ جلویی» است و در اصل به سنگی گفته میشد که راهبان ذن گرم میکردند و در جیب جلویی ردای خود میگذاشتند تا احساس سرما و گرسنگی نکنند.
در سدههای میانی کلمه چاکایسکی در معنای غذای بسیار مختصری که پیش از انجام مراسم ساده چای برای رفع گرسنگی به مهمانان داده میشد به کار رفت و رفتهرفته معنای «غذای مراسم چای» گرفت. این غذای ساده و سبک با مواد اولیه تازه فصل تهیه میشود و معمولاً تزئیناتی ندارد.
نیز نگاه کنید به
فرهنگ غذایی ژاپن؛ غذاهای سنتی ژاپن؛ سبکهای آشپزی سنتی ژاپنی
منبع اصلی
حسینی، سیدآیت(1402)." فرهنگ عامه". در پالیزدار، فرهاد، ذاکری، قدرت اله. جامعه و فرهنگ ژاپن. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی،ص.197- 217.
نویسنده مقاله
سید آیت حسینی