پرش به محتوا

سبک آشپزی چاکایسکی ریوری: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
Nazanin (بحث | مشارکت‌ها)
بدون خلاصۀ ویرایش
Mina (بحث | مشارکت‌ها)
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۶: خط ۶:
== نیز نگاه کنید به ==
== نیز نگاه کنید به ==
[[فرهنگ غذایی ژاپن]]؛ [[غذاهای سنتی ژاپن]]؛ [[سبک‌های آشپزی سنتی ژاپنی]]
[[فرهنگ غذایی ژاپن]]؛ [[غذاهای سنتی ژاپن]]؛ [[سبک‌های آشپزی سنتی ژاپنی]]
== منبع اصلی ==
== منبع اصلی ==
حسینی، سیدآیت(1402)." فرهنگ عامه". در پالیزدار، فرهاد، ذاکری، قدرت اله. جامعه و فرهنگ [[ژاپن]]. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی]،ص.197- 217.
پالیزدار، فرهاد، ذاکری، قدرت اله(1402). جامعه و فرهنگ ژاپن. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی]،ص.197- 217.


== نویسنده مقاله ==
== نویسندگان مقاله ==
سید آیت حسینی
فرهاد پالیزدار و قدرت اله ذاکری
[[رده:سبک تغذیه و خوراک]]
[[رده:سبک تغذیه و خوراک]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۳۰ ژوئیهٔ ۲۰۲۵، ساعت ۱۳:۰۱

مراسم چاکایسکی ریوری، قابل بازیابی از https://www.eligasht.com/Blog/travelguide/%D9%85%D8%B1%D8%A7%D8%B3%D9%85-%DA%86%D8%A7%DB%8C-%DA%98%D8%A7%D9%BE%D9%86%DB%8C/

چاکایسکی ریوری آشپزی مراسم چای محسوب می‌شود و به سبک ساده غذاهایی اطلاق می‌گردد که میزبانِ مراسم چای با آن از مهمانان خود پذیرایی می‌کند. واژه کایسکی به معنای «سنگ جیبِ جلویی» است و در اصل به سنگی گفته می‌شد که راهبان ذن گرم می‌کردند و در جیب جلویی ردای خود می‌گذاشتند تا احساس سرما و گرسنگی نکنند.

در سده‌های میانی کلمه چاکایسکی در معنای غذای بسیار مختصری که پیش از انجام مراسم ساده چای برای رفع گرسنگی به مهمانان داده می‌شد به کار رفت و رفته‌رفته معنای «غذای مراسم چای» گرفت. این غذای ساده و سبک با مواد اولیه تازه فصل تهیه می‌شود و معمولاً تزئیناتی ندارد.

نیز نگاه کنید به

فرهنگ غذایی ژاپن؛ غذاهای سنتی ژاپن؛ سبک‌های آشپزی سنتی ژاپنی

منبع اصلی

پالیزدار، فرهاد، ذاکری، قدرت اله(1402). جامعه و فرهنگ ژاپن. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی،ص.197- 217.

نویسندگان مقاله

فرهاد پالیزدار و قدرت اله ذاکری