فرهنگ غذایی ژاپن در منازل: تفاوت میان نسخهها
بدون خلاصۀ ویرایش |
|||
| خط ۱: | خط ۱: | ||
[[پرونده:ناتّو، از خوراکیهای سنتی ژاپن.jpg|بندانگشتی|ناتّو، از خوراکیهای سنتی ژاپن، قابل بازیابی از https://faradeed.ir/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D9%85%D8%AC%D9%84%D9%87-%D8%B2%D9%86%D8%AF%DA%AF%DB%8C-30/96310-%D9%86%D8%A7%D8%AA%D9%88-%D8%BA%D8%B0%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A8%D8%AF%D8%A8%D9%88-%D9%84%D8%B2%D8%AC-%DA%A9%D9%87-%DA%98%D8%A7%D9%BE%D9%86]] | [[پرونده:ناتّو، از خوراکیهای سنتی ژاپن.jpg|بندانگشتی|ناتّو، از خوراکیهای سنتی ژاپن، قابل بازیابی از https://faradeed.ir/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D9%85%D8%AC%D9%84%D9%87-%D8%B2%D9%86%D8%AF%DA%AF%DB%8C-30/96310-%D9%86%D8%A7%D8%AA%D9%88-%D8%BA%D8%B0%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A8%D8%AF%D8%A8%D9%88-%D9%84%D8%B2%D8%AC-%DA%A9%D9%87-%DA%98%D8%A7%D9%BE%D9%86]] | ||
امروزه در فروشگاهها و سوپرمارکتهای اقصینقاط [[ژاپن]] میتوان مواد اولیه لازم برای تهیه طیف بسیار گستردهای از غذاها را پیدا کرد. با این حال، خوراکهای سنتی ژاپنی همچنان حضور پررنگی در وعدههای غذایی مردم ژاپن در منازل دارند. غذای منازل در سه وعده صبحانه، نهار و شام غالباً شامل خوراکهایی مانند زیر است. | امروزه در فروشگاهها و سوپرمارکتهای اقصینقاط [[ژاپن]] میتوان مواد اولیه لازم برای تهیه طیف بسیار گستردهای از غذاها را پیدا کرد. با این حال، خوراکهای سنتی ژاپنی همچنان حضور پررنگی در وعدههای غذایی مردم [[ژاپن]] در منازل دارند. غذای منازل در سه وعده صبحانه، نهار و شام غالباً شامل خوراکهایی مانند زیر است. | ||
برنج (برنجهای دانهگرد ژاپنی که بدون نمک و روغن و به شکل کته طبخ میشود و در پیاله خورده میشود)، سبزیجات پخته شده، گیاهان دریایی، ماهی کباب شده، سوپ میسو (味噌汁/Misoshiru) (میسو يک خمير غليظ تهيه شده از لوبيای سويای بخار داده شده، له شده و تخمیر شده است)، توفو (غذایی که از فرایند بستن شیر سویا به دست میآید)، ناتّو (納豆/Nattō) (لوبیای سویای پخته شده و تخمیر شده با نوع خاصی از باکتری)، ساشیمی (ورقههای نازک ماهی خام) و انواع مختلف رشته (رشتهها در ژاپن از غلات مختلفی تهیه میشوند و انواع بسیار زیادی مانند رامن، سوبا (蕎麦/Soba) و اودون (饂飩/Udon) دارند، تمپورا (سبزیجات سوخاری شده در روغن) و غیره. البته هیچیک از این غذاها منحصر به منازل نیستند و در رستورانها و غذاخوریها نیز میتوان آنها را یافت. | برنج (برنجهای دانهگرد ژاپنی که بدون نمک و روغن و به شکل کته طبخ میشود و در پیاله خورده میشود)، سبزیجات پخته شده، گیاهان دریایی، ماهی کباب شده، سوپ میسو (味噌汁/Misoshiru) (میسو يک خمير غليظ تهيه شده از لوبيای سويای بخار داده شده، له شده و تخمیر شده است)، توفو (غذایی که از فرایند بستن شیر سویا به دست میآید)، ناتّو (納豆/Nattō) (لوبیای سویای پخته شده و تخمیر شده با نوع خاصی از باکتری)، ساشیمی (ورقههای نازک ماهی خام) و انواع مختلف رشته (رشتهها در ژاپن از غلات مختلفی تهیه میشوند و انواع بسیار زیادی مانند رامن، سوبا (蕎麦/Soba) و اودون (饂飩/Udon) دارند، تمپورا (سبزیجات سوخاری شده در روغن) و غیره. البته هیچیک از این غذاها منحصر به منازل نیستند و در رستورانها و غذاخوریها نیز میتوان آنها را یافت. | ||
| خط ۸: | خط ۸: | ||
== منبع اصلی == | == منبع اصلی == | ||
پالیزدار، فرهاد، ذاکری، قدرت اله(1402). جامعه و فرهنگ ژاپن. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی]،ص.197- 217. | |||
== | == نویسندگان مقاله == | ||
فرهاد پالیزدار و قدرت اله ذاکری | |||
[[رده:سبک تغذیه و خوراک]] | [[رده:سبک تغذیه و خوراک]] | ||
نسخهٔ کنونی تا ۳۰ ژوئیهٔ ۲۰۲۵، ساعت ۱۳:۰۴

امروزه در فروشگاهها و سوپرمارکتهای اقصینقاط ژاپن میتوان مواد اولیه لازم برای تهیه طیف بسیار گستردهای از غذاها را پیدا کرد. با این حال، خوراکهای سنتی ژاپنی همچنان حضور پررنگی در وعدههای غذایی مردم ژاپن در منازل دارند. غذای منازل در سه وعده صبحانه، نهار و شام غالباً شامل خوراکهایی مانند زیر است.
برنج (برنجهای دانهگرد ژاپنی که بدون نمک و روغن و به شکل کته طبخ میشود و در پیاله خورده میشود)، سبزیجات پخته شده، گیاهان دریایی، ماهی کباب شده، سوپ میسو (味噌汁/Misoshiru) (میسو يک خمير غليظ تهيه شده از لوبيای سويای بخار داده شده، له شده و تخمیر شده است)، توفو (غذایی که از فرایند بستن شیر سویا به دست میآید)، ناتّو (納豆/Nattō) (لوبیای سویای پخته شده و تخمیر شده با نوع خاصی از باکتری)، ساشیمی (ورقههای نازک ماهی خام) و انواع مختلف رشته (رشتهها در ژاپن از غلات مختلفی تهیه میشوند و انواع بسیار زیادی مانند رامن، سوبا (蕎麦/Soba) و اودون (饂飩/Udon) دارند، تمپورا (سبزیجات سوخاری شده در روغن) و غیره. البته هیچیک از این غذاها منحصر به منازل نیستند و در رستورانها و غذاخوریها نیز میتوان آنها را یافت.
نیز نگاه کنید به
فرهنگ غذایی ژاپن؛ غذاهای سنتی ژاپن؛ سبکهای آشپزی سنتی ژاپنی
منبع اصلی
پالیزدار، فرهاد، ذاکری، قدرت اله(1402). جامعه و فرهنگ ژاپن. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی،ص.197- 217.
نویسندگان مقاله
فرهاد پالیزدار و قدرت اله ذاکری