تقویم سالیانه روسیه

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۲۶ ژانویهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۶:۰۸ توسط Samiei (بحث | مشارکت‌ها)

برگزاری مراسم سال نوبرای اولین باردر روسیه با دستورپتر كبیردر تاریخ اول ژانویه سال 1699 میلادی انجام گردید.دراین سال به اهالی مسكو فرمان داده شدتا سال نو را جشن بگیرند. درشب سال نو آتش روشن كنند و خانه هارا با سبزه تزیین نمایند و به همدیگرسال نو را تبریك بگویند.بعد ازفرمان پتركبیر«در مورد برگزاری سال نو» به روش اروپا، درخت كاج سمبل جشن سال نو در روسیه شد.

امروزه سال نو در روسیه یکی از جشن‌های مهم محسوب می گردد. عیدرا سرسفره جشن می گیرند، درخت كاج را آرایش می كنندو به یکدیگر هدیه می دهند. «دده ماروز» بابا نو‎ئلو «اسنگوروچكا» دختری كه از برف درست شده نقش اساسی در این جشن‌ها دارند. اسم دد موروز از اسطوره شناسی شرقی ، اسلاو رسیده است. ماروز یعنی سرما، یك موجود محترم اما خطرناك.در قدیم برای آنكه موجب خشمش نشوند با مواظبت با او رفتار می‌كردند، از او خواهش می كردند كه محصول را از بین نبرد، دل او را نرم می نمودند و با نام او بچه ها را می ترساندند. اسنگوروچكا و دد ماروز قوم و خویش هستند. زمان جشن با هم پیش مردم می آیند، حیوانات جنگلی را با خود می آورند، بچه ها را دل خوش می كنند و به آنها هدیه می دهند. آرایش نمودن درخت كاج هم رسمی است قدیمی كه از آلمان به روسیه آمده است. درخت كاج – درخت مقدس است، در شاخه آن «روح جنگل» كه مهربان و محافظ حقیقت می باشد زندگی می كند. در همه فصل ها سبز است.

درخت كاج سمبل فناناپذیری و جوانی ابدی و شجاعت و وفاداری و طول عمر وشایستگی است. حتی چلغوزه های آن سمبول آتش زندگی و تندرستی می باشد. شب سال نو را شب پربرکت می نامند.اگر سفره پر از غذا باشد مردم زندگی بهتری در سال آینده خواهند داشت. بدین وسیله سعی می كنند روی سفره بیشتر چیزهائی باشه كه می‌خواهند در سال جدید بقدر كافی در خانه خود داشته باشند. خوراكی‌های مختلف و زیادی تهیه می شود. عقیده بر این می باشدکه سال نو را باید با لباس و كفش جدید آغاز نمود. معمولا قبل از سال نو همه بدهی‌های خود را می پردازند و همه آزاردگی‌ها را می بخشند، كسانی كه با هم دعوا دارند، باید آشتی كنند. علاوه بر این ،همه ظروف شكسته كه در خانه هست را دور می اندازند، پنجره ها و آیینه ها را می شویند[۱].

نیز نگاه کنید به

کتابشناسی

  1. کرمی، ج (1392). جامعه و فرهنگ روسیه. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی،