غذاهای سنتی تاجیکستان

از دانشنامه ملل
یکی از غذای سنتی تاجیکستان (1403). برگرفته از سایت الی گشت، قابل بازیابی از https://www.eligasht.com/Blog/tourism/%D8%BA%D8%B0%D8%A7%D9%87%D8%A7-%D9%88-%D8%AF%D8%B3%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D8%A7%D8%AC%DB%8C%DA%A9%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86/

تاجیک­‌ها هر دانه‌­ای چون نخود و  ... که به عمل آورده یا از زمین خودرو روییده از آن آرد تهیه کرده و نان می‌­پزند. شکل و اندازه نان­‌های تاجیکان آسیای مرکزی با تاجیک­‌های مناطق دیگر تفاوت دارد. به علاوه تاجیکانی که در آسیای مرکزی زندگی می‌­کنند، خوراک­شان تا اندازه­ای همانند خوراک­‌های روسی شده است. از برنج، پلو و چلو می‌­پزند و بیش­تر با قورمه و گونه­‌های بسیار کباب، که با به سیخ­ کشیدن و روی آتش نهادن پخته می‌­شود. فرآورده­‌های شیری تازه و مواد لبنی دیگر، نقش مهمی در خوراک تاجیکان دارند. از ماست، پنیر، کشک و ... به ­دست می‌­آورند[۱].

کتابشناسی

  1. زهریی، حسن (1391). جامعه و فرهنگ تاجیکستان. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی (در دست انتشار)، ص 229.