سازمان کل کتابخانه و اسناد ملی مصر

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۲۲ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۵:۵۳ توسط Samiei (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''سازمان کل کتابخانه و اسناد ملی:[1]''' این سازمان نظارت و هدایت کتابخانه و اسناد ملی مصر را برعهده دارد. کتابخانه ملی مصر در سال 1870 و به فرمان اسماعیل پاشا با نام «الکتبخانة الخدیویة المصریة» آغاز به کار کرد که می­توان آن را اولین کتابخانه ملی به...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

سازمان کل کتابخانه و اسناد ملی:[1] این سازمان نظارت و هدایت کتابخانه و اسناد ملی مصر را برعهده دارد. کتابخانه ملی مصر در سال 1870 و به فرمان اسماعیل پاشا با نام «الکتبخانة الخدیویة المصریة» آغاز به کار کرد که می­توان آن را اولین کتابخانه ملی به مفهوم نوین آن در تاریخ معاصر جهان عرب دانست. در سال 1966، مرکز اسناد ملی مصر به این کتابخانه منضم گشت و سپس در یک روند تحول و توسعه، در سال 1993 با عنوان سازمان کل کتابخانه و اسناد ملی مصر مرحله جدیدی را در حوزه خدمات فرهنگی و علمی آغاز کرد. امروز این مرکز ملی کتاب و اسناد با مراکز وابسته متعددی چون: مرکز تحقیقات میراث و مرکز تاریخ معاصر، یکی از مؤسسات معتبر علمی و فرهنگی فعال این کشور است.

هدف عمده کتابخانه و مرکز اسناد ملی مصر ارائه خدمات کتابخانه­ای در سراسر مصر و نیز جهان عرب است. فراهم آوردن امکانات و زمینه­های لازم برای جمع­آوری منابع علمی ارزشمند در سطح جهان، حفظ میراث مکتوب با گردآوری نسخه­های خطی اصل، تهیه منابع و مدارک مربوط به تاریخ ملی مصر و سازماندهی و آماده­سازی آنها برای استفاده پژوهشگران از دیگر وظایف این مرکز به شمار می­رود.

کتابخانه و مرکز اسناد ملی مصر دارای حدود 000/400/1 جلد کتاب، 5500 نسخه خطی به زبان­های عربی، ترکی، فارسی، انگلیسی، فرانسوی و ایتالیایی و نیز ملیون­ها سند آرشیوی از منابع اصلی و ترجمه شده در حوزه­های مختلف علوم است. فصلنامه «الفهرست» و مجله «تراثیات» از مهمترین نشریات این سازمان است. (www.darelkotob.gov.eg;2014; www.moe.gov.eg;2014)


[1] - الهیئة العامة لدار الکتب و الوثائق القومیة