دانشگاه های مشهور چین

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۲۳ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۲۰:۴۰ توسط Amani (بحث | مشارکت‌ها)

دانشگاه های مشهور و بزرگ چین به شرح زیر است:

دانشگاه پکن در چین

دانشگاه پکن (Beijing University)، دانشگاهی جامع و دولتی است که در زمینه ­ی تدریس و پژوهش علوم انسانی و علوم طبیعی، در سطح عالی قرار داشته و در سرتاسر چین و محافل دانشگاهی جهان از اعتبار ویژه ­ای برخوردار است. این دانشگاه در سال 1898 میلادی تأسیس و از دانشگاه­ های پر سابقه ­ی کشور چین است. این دانشگاه جامع با سابقه­ ای بیش از 100 ساله، اکنون در 5 بخش از جمله علوم انسانی، علوم اجتماعی، علوم طبیعی، اطلاع رسانی، مهندسی و علوم پزشکی، با 42 دانشکده، 216 مرکز پژوهشی، 18 بیمارستان آموزشی تحت پوشش دانشگاه، مشغول تربیت دانشجویانی از چین و سراسر جهان است که رشته­ های زبان چینی، زبان ­های خارجی، تاریخ، فیزیک و بیولوژی آن در سراسر چین معروفیت زیادی دارد. این دانشگاه در میان دانشگاه­ های چین در رشته­ ی علوم انسانی جایگاه نخست را به خود اختصاص داده است.

اکنون دراین دانشگاه بیش از 15 هزار دانشجو در مقطع کاردانی و کارشناسی، 12 هزار دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا به تحصیل اشتغال دارند. هم­چنین، دانشجویان خارجی بسیاری در دانشگاه پکن به تحصیل اشتغال دارند. کتابخانه­ ی دانشگاه پکن بزرگ­ترین کتابخانه­ ی دانشگاهی آسیا به ­شمار می ­آید که بیش از 6 میلیون و 290 هزار جلد کتاب را در خود جای داده است. برای آشنایی بیشتر با این دانشگاه می­ توان به آدرس پایگاه اینترنتی آن مراجعه کرد.[۱]

دانشگاه فنی مهندسی چینگ خوا در چین

دانشگاه چینگخوا

دانشگاه فنی مهندسی چینگ خوا (Tsinghua University) در شهر پکن پایتخت چین، مشهور ترین دانشگاه مختلط دولتی در زمینه ­ی پژوهش و مباحث علوم طبیعی و فنی است که با قدمتی یکصد ساله یکی از مهم ترین پایگاه­ های پرورش نیروهای متخصص در چین به ­شمار می ­رود.

این دانشگاه، در حال­ حاضر دارای 44 دانشکده و 11 مؤسسه­ ی تحقیقاتی در زمینه­ های علوم طبیعی، معماری، مهندسی عمران، آبیاری، مهندسی مکانیک، علوم و فنون اطلاع رسانی، علوم انسانی و اجتماعی، مدیریت اقتصادی، حقوق، هنرهای زیبا، ارتباطات عمومی و تکنیک عملی است. رشته­ های مهندسی و معماری، کامپیوتر، طراحی خودرو، فناوری اطلاعات و فیزیک عالی این دانشگاه در سراسر چین از شهرت بسیاری برخوردار است. دانشگاه فنی مهندسی چینگ خوا در میان دانشگاه­ های چین در رشته ­­های مهندسی و فناوری اطلاعات، جایگاه نخست را دارد و معمولاً بین این دانشگاه و دانشگاه پکن برای کسب مقام نخست، همیشه رقابت سختی جریان دارد.در 20 سال گذشته، دانشگاه فنی مهندسی چینگ خوا به دانشگاهی جامع تبدیل شده است که رشته­ های مختلف علوم اجتماعی از جمله علوم ارتباطات، زبان چینی و رسانه را نیز در بر می­ گیرد و در حال راه اندازی دانشکده­ ی پزشکی نیز هست.

دراین دانشگاه، تقریباً 7100 نفر استاد و کارمند اشتغال دارند، و بیش از 20 هزار دانشجوی تمام وقت از جمله 12 هزار دانشجوی کارشناسی و قریب به 10 هزار دانشجوی کارشناسی ارشد و دکترا درحال تحصیل می ­باشند. بسیاری از دانشجویان خارجی نیز به خاطر کیفیت بالای آموزشی، این دانشگاه را برای تحصیل انتخاب می­ کنند.

دانشگاه فنی مهندسی چینگ خوا، با سطح علمی و دانشگاهی عالی و کیفیت بالای تدریس، در سراسر چین و جهان از اعتبار و شهرت زیادی برخوردار است. برای آشنایی بیشتر با این دانشگاه می­ توان به پایگاه اینترنتی آن مراجعه کرد.[۲]

دانشگاه فودان در شانگهای چین

دانشگاه فودان

دانشگاه فودان (Fudan University) درشهر شانگهای (بزرگ­ترین شهر صنعتی و تجاری چین)، یکی از معروف ­ترین دانشگاه­ های جامع چین است که در زمینه ­ی علوم انسانی وطبیعی جایگاه برتری دارد و یکی از با سابقه ­ترین آموزشگاه ­های عالی چین به ­شمار می ­رود.

در حال­ حاضر، در این دانشگاه رشته­ های مختلف علوم انسانی، اجتماعی، طبیعی، فنی، مدیریت و علوم پزشکی دایر و دارای 15 مؤسسه­ ی تمام وقت پژوهشی، از جمله انستیتوی زبان ­های خارجی، مطبوعاتی، علوم حیاتی، پزشکی و نرم افزاری است.دانشگاه فودان دارای 72 دانشکده، 65 گروه پژوهشی و 91 مرکز تحقیقاتی است. این دانشگاه اینک یکی از مراکز علمی و دانشگاهی معروف جهان است که با بیش از 200 مرکز آموزش عالی و نهاد پژوهشی از قریب به 30 کشور و منطقه ­ی جهان ارتباط و همکاری و مبادله ­ی علمی و آموزشی برقرار کرده است. دراین دانشگاه بیش از 25 هزار دانشجوی تمام وقت تحصیل می­ کنند و شمار دانشجویان خارجی آن به 1650 نفر رسیده است. برای آشنایی بیشتر با این دانشگاه می­ توان به پایگاه اینترنتی آن مراجعه کرد.[۳]

دانشسرای عالی پکن در چین

دانشسرای عالی پکن

دانشسرای عالی پکن (Beijing Normal University) که در سال 1902 میلادی دایر شده است، نخستین دانشسرای عالی چین در تاریخ این کشور و مشهور ترین آموزشگاه عالی از نوع دانشسرایی است و پایگاه مهمی برای پرورش و تربیت معلمان در رشته­ های گوناگون به ­شمار می ­آید.

در دانشسرای عالی پکن، 15 دانشکده از جمله دانشکده­ ی آموزش و پرورش، تربیت معلم، فرهنگ و زبان چینی و روان­شناسی با 48 رشته­ ی کارشناسی دایر است. رشته­ های علمی آموزش و پرورش، روان شناسی و آموزش پیش دبستانی این دانشسرا در چین شهرت زیادی دارد.

در حال­ حاضر، در دانشسرای عالی پکن حدود 2500 معلم و کارمند اشتغال داشته و بیش از 20 هزار دانشجو در آن تحصیل می­ نمایند که از این تعداد، بیش از 7000 دانشجوی تمام وقت مقطع کارشناسی و بیش از 10 هزار نفر دانشجوی خارجی هستند.

درسال­ های اخیر، دانشسرای عالی پکن ضمن توسعه ­ی رشته­ های علمی وتحصیلی خود، آموزش و پرورش غیردانشسرایی را نیز گسترش داده است. این دانشسرا، هم­چنین با استفاده از برتری منابع درسی و انسانی خود، به تدریس و مدیریت و بازآموزی معلمان و کادرهای شاغل در آموزش و پرورش نیز مبادرت ورزیده است. برای آشنایی بیشتر با این دانشسرا می­ توان به پایگاه اینترنتی آن مراجعه کرد.[۴]

دانشگاه نَن جینگ در چین

دانشگاه نانجینگ

دانشگاه نَن جینگ (Nanjing University)، درشهر نان­جینگ مرکز استان جیانگ­سو، درجنوب شرق چین واقع شده و دانشگاهی است که رشته­ های مختلف علوم و مهندسی، بخش عمده ­ی رشته­ های آموزشی آن را تشکیل می­ دهد. با وجود این که قدمت آن چندان زیاد نیست، اما دارای آتیه ­ای درخشان است.

در حال­ حاضر، در دانشگاه نَن جینگ، 16 مؤسسه­ ی تحقیقاتی از جمله در زمینه­ های ادبیات، علوم طبیعی، زمین شناسی و پزشکی، و 43 دانشکده دایر است و قریب به 2 هزار استاد و بیش از 31 هزار دانشجو در مقاطع مختلف در آن به تحصیل اشتغال دارند که بیش از 8500 دانشجو در مقطع دکترا و کارشناسی ارشد هستند.

دانشگاه نَن جینگ یکی از فعال­ترین دانشگاه­ هایی است که به مبادلات علمی و دانشگاهی بین المللی می ­پردازد. برندگان جایزه ­ی نوبل از جمله لی جین­دائو، دین جیای­جون، ین جن­نین، پلیگاجن، و گراسیا، پرفسوری افتخاری و یا دکترای افتخاری دانشگاه نَن جینگ را کسب کرده ­اند. برای آشنایی بیشتر با این دانشگاه می­ توان به پایگاه اینترنتی آن مراجعه کرد.[۵] [۶]

نیز نگاه کنید به نظام آموزش، تحقیقات و فناوری چین؛ آموزش عالی در چین

کتابشناسی

  1. وب سایت دانشگاه پکن: www.pku.edu.cn
  2. وب سایت دانشگاه چینگخوا: www.tsinghua.edu.cn
  3. وب سایت دانشگاه فودان: www.fudan.edu.cn
  4. وب سایت دانشسرای عالی پکن: www.bnu.edu.cn
  5. وب سایت دانشگاه نانجینگ: www.nju.edu.cn
  6. سابقی، علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ چین. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، جلد سوم، ص۱۲۷۹.