ویژگی های اقلیمی کشور چین

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۱۶ اکتبر ۲۰۲۳، ساعت ۲۰:۴۵ توسط Samiei (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی « == ''جغرافیای طبیعی و ویژگی­های اقلیمی'' == سرزمین چین، به­عنوان سومین کشور پهناور جهان پس از روسیه و کانادا، با 9 میلیون و596 هزار و 960 کیلومتر مربع مساحت، در شرق قاره­ی آسیا قرار گرفته و پهنه­ی آن حدوداً یک پنجم خاک قاره­ی آسیا و یک چهارم مساحت کل(...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

جغرافیای طبیعی و ویژگی­های اقلیمی

سرزمین چین، به­عنوان سومین کشور پهناور جهان پس از روسیه و کانادا، با 9 میلیون و596 هزار و 960 کیلومتر مربع مساحت، در شرق قاره­ی آسیا قرار گرفته و پهنه­ی آن حدوداً یک پنجم خاک قاره­ی آسیا و یک چهارم مساحت کل(آبی و خاکی) این قاره و شش برابر وسعت خاک کشور جمهوری اسلامی ایران است. خاک این کشور شامل جلگه­ها، حوزه­های آبی، تپه­ها، فلات­ها و کوه­ها است و بالغ بر 22 هزار و 117کیلومتر مرز خاکی دارد.

كشور چين با 14كشور مرز خاكي دارد كه همسایگان آن را روسیه در شمال و شمال شرقی، مغولستان در شمال، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان در شمال غربی، افغانستان، پاکستان، هندوستان، بوتان، نپال در غرب و جنوب غربی، میانمار، لائوس، ویتنام در جنوب و کره شمالی در شرق تشکیل می­دهند.

این کشور هم­چنین بالغ بر 18هزار کیلومتر خط ساحلی دارد و با کشورهای ژاپن، فیلیپین، اندونزی، کره­ی جنوبی، مالزی و برونئی مرز آبي دارد كه طول آن بالغ بر 32 هزار کیلومتر است. مهم ترین دریاهای چین عبارتند از: دریای زرد با 280 هزار کیلومتر مربع مساحت، دریای چین شرقی با770 هزار کیلومتر مربع وسعت، دریای چین جنوبی با 5/3 میلیون کیلومتر مربع و دریای بوخَی[1] با 77 هزار کیلومتر وسعت. کشور چین هم­چنین مالک حدود 7600 جزیره­ی بزرگ و کوچک مجموعا با مساحت بیش از80000 کیلومتر مربع است.

33 درصد از اقلیم چین را کوه­ها، 26 درصد را فلات­ها، 19 درصد را حوضه‌های آبخیز، 12 درصد را دشت و 10 درصد را تپه‌ها تشکیل می­دهند و 9 کوه مرتفع جهان در این کشور واقع شده است که فلات تبت، مشهور به «بام دنیا»، با میانگین ارتفاع 4 هزار متر از سطح دریا و قله­ی اِوِرِست، بلند ترین قله­ی دنیا با ارتفاع 13/8848 متر از سطح دریا و رشته کوه­های هیمالیا، تیَن شَن، کونلون، از جمله­ی آنها هستند.


[1] - Bohai.