غذای سنتی لبنان
لبنان به لحاظ تنوع غذايي از كشورهاي مشهور خاورميانه است. هر چند سفره لبناني آميزهاي از غذاهاي غربي و شرقي است، غذاهاي عربي و تركي همراه با انوع شرينيجات و سهم عمدهاي در آن دارند. مواد غذايي غني، روغن زيتون، انواع سبزيجات و آب ليمو در تركيب سفرة غذاي لبنانيها نقش اساسي دارد.
معروفترين پيشغذاهاي لبناني عبارتند از: باباغنوج از تركيب بادمجان كبابي، ارده، روغن زيتون و سير تهيه ميشود. حُمّص از تركيب نخود پخته چرخ كرده، ارده و سير و روغن زيتون فراهم ميآيد. تبَّوله نوعي
*اطلاعات اين بخش با استفاده از منابع زير ارائه شده است:
- وب سايت رايزني فرهنگي ج.ا.ايران در بيروت به آدرس: www.beirut.icro.ir
- اطلاعات ميداني نگارنده
سالاد عربي است كه از بلغور پخته، گوجهفرنگي، نعناء و جعفري و آب ليمو ترش تركيب ميشود. فَتّوش نيز نوعي ديگر از سالاد است كه شامل خيار، گوجهفرنگي ،کاهو، نعنا و تكههاي سرخ شده نان لبناني و آب ليموترش است. مكدوس به عنوان پيش غذا و يا همراه غذا مصرف ميشود و ماده اصلي آن بادمجان است كه در شكم آن گردو و فلفل قرار دارد و مدتي در روغن زيتون قرار داده ميشود.
از جمله غذاهاي لبناني مجدره است كه نوعي غذاي عدسي با مخلفات مربوطه است. كَبْسه شامل برنج و گوشت گوسفند يا مرغ است كه آن را با صنوبر و خلال بادام تزئين ميكنند. فته نوعي آبگوشت است كه موقع مصرف گاه ماست هم به آن اضافه ميشود. ورق عنب نيز همان دلمه است كه با برگ مو و مواد داخل آن و گاه همراه گوشت چرخ كرده تهيه ميشود. كوسه محشي غذاي لبناني و ماده اصلي آن كدوست كه شكم آن را از گوشت و پياز و گوجه و صنوبر پر ميكنند. انواع كباب با گوشت گوسفند نيز معمولاً يكي از غذاهاي اصلي سفرهها ي لبناني است. شيش طاووق هم نوعي كباب گوشت مرغ است كه شباهتي با جوجه كباب ايرانيها دارد.
از جمله غذاهاي نسبتاً آماده ميتوان به مناقيش و لحم بعجين اشاره كرد. مناقيش شامل خمير نان است كه روي آن را با پنير مخصوص و يا زعتر كه نوعي سبزي خشك و معطر است ميپوشانند و در فر مخصوص آن را ميپزند. اين ماده غذايي بيشتر به عنوان صبحانه مصرف ميشود. لحم بعجين نيز شامل خميرنان و گوشت چرخ كرده گوسفند و گوجهفرنگي است كه در فر پخته ميشودو در تمام ساعات روز قابل استفاده است. ساندويچ فلافل و شاورما نيز از جمله غذاهاي آمادهاست كه مشتريان بسياري دارند.