توجی در ژاپن
توجی[1] (شب یلدا): طولانیترین شب سال برای ژاپنیها از دیرباز شبی مهم بوده است و مراسم و خوراکهای خاصی برای این شب تدارک میدیدند. البته برگزاری این مراسم در دهههای اخیر کمرنگتر از گذشته شده است. اغلب مناطق ژاپن زمستانهای سرد و سختی دارند و از آنجا که توجی آخرین شب پیش از زمستان است، از این شب برای کسب آمادگی به منظور مقابله با سرمای زمستان استفاده میکردند. یکی از رسوم این شب خوردن کدو حلوایی است که ژاپنیها اعتقاد داشتند باعث سلامت و قوت در فصل زمستان میشود. رسم دیگر گرفتن حمام یوزو[2] است. یوزو نوعی از مرکبات شبیه به بالنگ است که بومی شرق آسیا است. در شب یلدا میوههای یوزو را در داخل استخرهای آب گرم (اونسن) و یا وانهای حمام میریزند و در آن آبتنی میکنند. اعتقاد بر این است که میوه یوزو باعث دور شدن بیماریها و بلایا از انسان میشود.
[1] 冬至/Tōji.
[2] 柚子/Yuzu.