ارتفاعات روسیه

از دانشنامه ملل
ارتفاعات روسیه

در بخش هایی از روسیه ارتفاعات قابل ملاحظه ای وجود دارد که مهمترین آنها در منطقه قفقاز قرار گرفته است.

1)   سلسله جبال قفقاز: این رشته کوه ها که حدودا به طول 1100 کیلومتر بین دریای سیاه و دریای مازندران واقع و در امتداد شمال غربی- جنب شرقی کشیده شده است دارای ارتفاعی بین 3500 الی 6000 متر می ­باشد.

2)    سلسله جبال اورال: مسیر امتداد این رشته کوه شمالی – جنوبی می ­باشد و در قسمت شمالی اورال چهار کوه موازی با هم وجود دارد که ارتفاع آنها نسبتا زیاد و بین 700 تا 1500 متر می­ باشد. ضمنا فاصله بین چهار رشته کوه حدود 40 تا 50 کیلومتر است.

3)    رشته کوه های بیرانکا: این سلسله جبال از شمالی ترین نقطه روسیه و مشرف به اقیانوس منجمد شمالی کشیده شده و جزء سرزمین های یخبندان است. ارتفاع این رشته کوه ها زیاد نبوده و از 110 متر تجاوز نمی ­کند.

4)    ارتفاعات پوتوران: این ارتفاعات در شمال دشت سیبری کشیده شده و فلات مرتفعی را تشکیل داده اند که رشته ارتفاع 8ات کامین در شمال آن قرار گرفته و بلندترین قله آن 2037 متر می­ باشد.

5)    سلسله جبال پابلوئی: این رشته کوه در جنوب شرقی سیبری تا شمال جمهوری مغولستان امتداد دارد و در یاچه بایکان در قسمت غربی این رشته ارتفاعات واقع شده است.

6)    رشته کوه ها استانووئی: این سلسله جبال در حد فاصل قسمت غربی دریای اختسک و منتهی الیه جنوب شرقی دشت سیبری واقع و فلات مرتفعی را به وجود آورده است که به طور متوسط 1000 متر ارتفاع دارد.

7)    رشته ارتفاعات شمالی – جنوبی و رخویانسکی: این رشته ارتفاعات بسیار طولانی بوده و بلندترین نقطه آن در ناحیه شمالی رشته کوه به کوه به ارتفاع 1511 متر می ­باشد.

8)    ارتفاعات کولمیسک: این ارتفاعات در شرق روسیه قرار گرفته و جهت آن شمال شرقی- جنوب غربی می­ باشد.

9)    سلسله جبال کاپارت: این سلسله جبال از مرکز اروپا شروع شده و قسمتی از غرب و جنوب غربی روسیه را پوشانده و تا دریای سیاه امتداد می ­یابد.

10) سلسله جبال چرسکی: این ارتفاعات تقریبا شمالی- جنوبی بوده و در قسمت شرقی ارتفاعات ورخویانسکی قرار دارد. بلندترین قله در این رشته کوه در جنوب آن به ارتفاع 2586 متر می­ باشد.

هم چنین جزایر کامچاتکا و کوریل واقع در شرق فدراسیون روسیه نیز کوهستانی بوده و بیشتر قلل آنها آتشفشانی و فعال می ­باشد[۱][۲].

نیز نگاه کنید به

کتابشناسی

  1. شریف الزیاد، حبیب(1387)، شناخت روسیه، تهران: مرکز آموزشی شهید صیاد شیرازی. 8-9.
  2. کرمی، جهانگیر (1392). جامعه و فرهنگ روسیه. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، جلد اول، ص 26-27 .