موسیقی در سنگال
موسيقي سنگال در ميان اغلب كشورهاي آفريقايي به علت وجود موسيقي ام بالاكس (Mbalax) جايگاه اول را دارد و از نوع موسيقي كوبشي طايفه ولوف است. يوسو اندور (Yousou N'Dour) اين موسيقي را مردمي كرد. در كنار آن تامبور سابار (Sabar) كه در بخش آلات موسيقي به آن اشاره شد يكي از موسيقيهاي معروف در سنگال است.
ريشههاي اصلي موسيقي سنگال را از زمان های قدیم که نوشتاری وجود نداشته ميتوان در آوازهاي "گريوها" (Griots) مدح سريان، كه به مناسبت پيروزي پادشاهان و شاهزادگان ميسرودند پيدا كرد. گریوها معمولاً به تاریخ و علم شجره شناسی تسلط داشتند. با رسيدن اسلام، گریوها مسلمان و تبدیل به استادان ترانهسرا شدند و هنر آوازهاي مذهبي را توسعه دادند. یکی از این شاعران و مدحسرایان "اندياگا ام باو" (Ndiaga Mbave) نام دارد که در مؤسسهاي به نام «تئأتر ملي دانیل سورانو» در شهر داكار، برنامه هایی از او اجرا می شود. افراد جديدي از خوانندگان امروزي اين آوازها را به سبك مدرن خوانده و در بازار ارائه ميدهند. (Fiona, 1997: 560). آوازهای گریوها چه سنتی چه مذهبی به مناسبت های گوناگون مانند ازدواج، مراسم ختنه، مولودی حضرت محمد، روز عید فطر، روز عید قربان و با توجه به اینکه هر فرد برجسته و معروفی گریویِ خاص خود را دارد می تواند در مدح یک فرد خاص باشد. هر طریقه ی مذهبی هم مانند مریدیه، تیجانیه، صوفی هم گریوهای خود را دارند.
مؤسسهی «تئأتر ملي دانیل سورانو» در شهر داكار، عدهاي از هنرمندان معروف سنگالي را به مناسبت های مختلف دعوت مينمايد. برگزاری کنفرانس های علمی، اجرای نمایش های ملی، اجرای نمایش های هنری خارجی به میزبانی سفارت های گوناگون، بزرگداشت مناسبت های مختلف، اجرای نمایش به مناسبت روز کودک، اجرای کنسرت های موسیقی و غیره از جمله فعالیت های این مؤسسه است.