تعداد دانشجويان خارجی در کوبا

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۲۳ فوریهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۸:۲۴ توسط Fatemi (بحث | مشارکت‌ها)

تعداد دانشجویان خارجی در کشور

در این مورد نیز آمار دقیقی در دست نیست اما از کشورهای مختلف دانشجویان خارجی نیز درکوبا مشغول به تحصیل می‌شوند. از میان دانشجویان خارجی می‌توان به حضور قابل توجه دانشجویانی از کشورهای مختلف آمریکای لاتین اشاره کردکه از این منطقه به کوبا سفر می‌کنند و در رشته های مختلف مشغول به تحصیل می‌شوند. اما بیشترین آمار دانشجویان لاتین تبار منطقه را می‌توان در دانشگاه پزشکی ایبروآمریکانا دید که تعداد بسیار زیادی دانشجویان آمریکای لاتینی در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند، زیرا از سال ۱۹۹۸ فیدل کاسترو اعلام کرد که برای همبستگی با کشورهای بی‌بضاعت منطقه آمریکای لاتین و کارائیب، امکان تحصیل رایگان به دانشجویان منطقه آمریکای لاتین و کارائیب داده خواهد شد و از سال ۱۹۹۹ اولین گروه دانشجویان خارجی از تعدادی از کشورهای آمریکای لاتین در مدرسه پزشکی ایبروآمریکانا مشغول به تحصیل شدند و پس از یک دوره ۶ ساله در سال ۲۰۰۵ فارغ‌التحصیل شده و به کشورهای خود بازگشتند. البته درحال حاضر علاوه بر این دانشجویان، می‌توان شاهد حضور دانشجویان آفریقایی تبار نیز بود که به‌صورت رایگان در این مدرسه و تعداد دیگری از دانشگاه‌های پزشکی کوبا مشغول به تحصیل هستند.

طبق آخرین آمار به‌دست آمده در حال حاضر حدود ۱۹۲۱۰ دانشجوی خارجی در کوبا مشغول گذراندن تحصیلات تکمیلی هستند که از این تعداد حدود ۱۸۳۶۴ از ۱۲۰ کشور جهان در دانشکده‌های علوم پزشکی تحصیل می‌کنند.

لازم به ذکر است که هر ترم نیز حدود ۶۰۰ دانشجوی رشته زبان اسپانیایی از دانشگاه های ایالات‌متحده آمریکا یک ترم تحصیلی را در کوبا می‌گذراند تا در محیط با زبان اسپانیایی آشنا شوند. این دانشجویان تحت عنوان سفیر صلح به کوبا سفر می‌کنند.

دانشجویان آلمانی، فرانسوی، اسپانیایی، سوئدی و دیگر کشورهای اروپایی نیز در کوبا مشغول به تحصیل هستند. از کشورهای شرقی و اسلامی نیز می‌توان از دانشجویان سوری نام برد که تعداد قابل توجهی می‌باشند و بعد دانشجویان لبنانی، عراقی، ترکی و تعداد بسیار اندکی دانشجوی ایرانی نیز در کوبا دیده می‌شوند. دانشجویان ایرانی که با هزینه شخصی به کوبا سفر می‌کنند بیشتر در رشته پزشکی و دندانپزشکی تحصیل می‌کنند. اما در هر دوره تعداد ۱۰ الی ۱۵ دانشجوی ایرانی در رشته بیوتکنولوژی از طرف دولت جمهوری اسلامی ایران به کوبا اعزام می‌شوند تا در این رشته تحصیل کنند. از طرف دیگر، تعداد بسیار کمی نیز دانشجویان ایرانی جهت تحصیل در مقاطع تکمیلی به کوبا اعزام تا در رشته زبان اسپانیایی تحصیل نمایند. در میان کشورهای خاور دور، دانشجویان ویتنامی در رده اول قرار دارند و بعد دانشجویان ژاپنی در کوبا مشغول به تحصیل می‌باشند. [۱]

کتابشناختی

  1. حق‌روستا، مریم. (1397). جامعه و فرهنگ کوبا. تهران:موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتت بین المللی الهدی، ص371-373.