آب و هوای اردن

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۲ مارس ۲۰۲۴، ساعت ۰۶:۰۷ توسط Samiei (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «از آنجا که قسمت اعظم اردن را صحرا تشكیل داده است، آب و هوای آن نیز خشک و بیابانی است. این در حالی است که قسمت باختری کشور در طول دوران بارندگی سالیانه، (از نوامبر تا آوریل) شاهد بارش نسبی است. تابستان های این كشور خشك و گرم و زمستان ها خنك و مرطوب...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

از آنجا که قسمت اعظم اردن را صحرا تشكیل داده است، آب و هوای آن نیز خشک و بیابانی است. این در حالی است که قسمت باختری کشور در طول دوران بارندگی سالیانه، (از نوامبر تا آوریل) شاهد بارش نسبی است.

تابستان های این كشور خشك و گرم و زمستان ها خنك و مرطوب است. 80% كل مساحت اردن را بیابان و 5% آن را زمین های قابل كشت تشكیل می دهد.

آب و هوای اردن تركیبی از آب و هوای دریای مدیترانه و صحرای قاحله است؛ آب و هوای مدیترانه ای در مناطق شمالی و غربی، آب و هوای صحرایی در اغلب مناطق كشور حاکم است . به طور کلی می توان گفت كه كشور اردن دارای آب و هوای گرم و خشك در تابستان، و معتدل و مرطوب در زمستان است.

تنوع آب و هوایی در اردن را می توان به این شرح برشمرد: آب و هوای مداری خشك در وادی اردن، آب و هوای استپی و مدیترانه ای گرم در ارتفاعات كوهستانی، آب و هوای مدیترانه ای سرد در كوه های مرتفع مانند عجلون، آب و هوای استپی در دامنه های شرقی و آب و هوای صحرایی خشك در بیابان های شرقی.