ارتفاعات و ناهمواری های سودان

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۲ مارس ۲۰۲۴، ساعت ۱۸:۴۰ توسط Samiei (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «سرزمين سودان دشت گسترده‌اي است که كوه‌ها و بلندي‌هاي آن در جنوب و غرب آن قرار دارند. (2013, sudanembassyir.com) به‌طور کلی، سودان به سه منطقه جغرافیایی متمایز به شرح زیر تقسیم می‌شود: 1-  دشت‌ها و کویرهای شمالی که در دنباله صحرای آفریقا و کویر لیبی قرار...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

سرزمين سودان دشت گسترده‌اي است که كوه‌ها و بلندي‌هاي آن در جنوب و غرب آن قرار دارند. (2013, sudanembassyir.com) به‌طور کلی، سودان به سه منطقه جغرافیایی متمایز به شرح زیر تقسیم می‌شود:

1-  دشت‌ها و کویرهای شمالی که در دنباله صحرای آفریقا و کویر لیبی قرار دارد.

2-  منطقه هموار مرکزی

3-  منطقه پوشیده از جنگل‌های انبوه و پرباران در جنوب (محمّد نجّاری سهل آبادی،1390: 413)

بيشتر مناطق سودان را، دشت‌هاي باز و وسيع، تشكيلمي‌دهند برخي كوه‌ها و بلندي‌ها در جنوب و غرب‌اين كشور، مشاهدهمي‌شوند. كوه‌هاي نوبه در مركز و رشته كوه‌هاي مشرف بر درياي سرخ نيز در شرق سودان قرار دارند. (2013, sudanembassyir.com)

رشته كوه‌هاي درياي سرخ (البحر الأحمر) و رشته كوه مرّة، مهم‌ترين ارتفاعات سودان به‌شمار مي‌ايند. پست‌ترین بخش سودان در کرانه دریای سرخ هم سطح آب‌های آزاد جهان است و بلندای بلندترین بخش‌ این کشور در قلّه «کینیتی»ـ واقع  در رشته كوه مرّة، به سه هزار و بیست و چهار (3024) متر می‌رسد. (وزارة الإعلام،2011: 4)